Xavier Trias acusa el govern d’Ada Colau de badar i no fer la feina davant l’enderroc de les edificacions del carrer Encarnació

 

 

Trias ple.jpg

 

El president del Grup Municipal Demòcrata ha demanat avui a l’alcaldessa durant el Plenari Municipal que el govern recuperi la Comissió de Patrimoni de coordinació entre les Tinences d’Ecologia Urbana i Cultura per evitar projectes urbanístics i arquitectònics polèmics

 

El president del grup municipal del PDeCAT, Xavier Trias, ha acusat el govern d’Ada Colau de badar i no fer la feina davant l’enderroc de les edificacions del carrer Encarnació. Xavier Trias ha demanat avui a l’alcaldessa durant el Plenari Municipal que el govern recuperi la Comissió de Patrimoni de coordinació entre les Tinences d’Ecologia Urbana i Cultura per evitar projectes urbanístics i arquitectònics polèmics.

 

Al Plenari del Consell Municipal, el president del grup municipal del PDeCAT ha adreçat a l’alcaldessa un prec per tal “que el govern recuperi la Comissió de Patrimoni de coordinació entre les Tinences d’Ecologia Urbana i Cultura, dotant-la de la funcionalitat que tenia de control i supervisió d’aquelles intervencions a la ciutat que poden alterar la configuració del Paisatge urbà i el patrimoni arquitectònic històric de la ciutat”, i evitar que casos com l’enderroc de les edificacions i el pati i la tala alzina del carrer Encarnació es tornin a produir.  Xavier Trias ha afirmat que “de vegades les conseqüències d’una mala decisió, no es veuen de manera immediata sinó al cap d’un temps. Ens ha passat amb la seva decisió de suprimir la Comissió conjunta d’urbanisme i cultura”.

 

Trias ha explicat que aquesta era una Comissió de coordinació interna entre dues tinences d’alcaldia, Hàbitat Urbà i Cultura,  que es reunia un vegada al mes i tenia per objecte, precisament, evitar el que ha passat en relació a l’enderroc de les edificacions i pati i alzina del carrer Encarnació 13-15-17. Tenia com a finalitat coordinar aquelles actuacions o atorgament de llicències que podien alterar elements del patrimoni arquitectònic històric o elements de paisatge urbà que configuraven el caràcter dels nostres barris. “A la vista del que ha passat al carrer Encarnació, demanem que rectifiqui i recuperi la Comissió de Patrimoni, pel bé dels barris i de la ciutat”, ha reclamat Trias.

 

L’alcaldessa ha acceptat el prec afirmant que la comissió segueix treballant. Xavier Trias, en la seva segona intervenció, ha criticat que, si la comissió està treballant, “no s’entén què ha passat, han badat, és lamentable. Revisi la comissió perquè o treballa malament o no valora el que ha de valorar”. També ha lamentat que des de la regidoria de Gràcia, on hi ha un dèficit d’equipaments, també s’hagi badat.

 

Acord amb els transportistes

 

D’altra banda, la regidora de Mobilitat del Grup del PDeCAT, Francina Vila, ha dirigit al Govern un Prec en que reclamava que “el Govern municipal aturi qualsevol decret o normativa que limiti i obstaculitzi l’activitat del transport de mercaderies i inicií un procés de diàleg honest i de treball amb el sector per consensuar el contingut del decret de circulació de vehicles pesants i la resta de mesures, en l’àmbit de les polítiques de mobilitat de la ciutat, que afectin al sector del transport de mercaderies”. El Govern ha acceptat el Prec de la regidora del Grup Municipal Demòcrata. Francina Vila ha demanat al govern Colau que “no tiri endavant un decret que obstaculitzi l’activitat del transport de mercaderies. El sector està descontent i avui mateix han tallat la Ronda Litoral en forma de protesta. Dialoguin amb ells i arribin a un acord de ciutat”.

 

 

Barcelona, 23 de novembre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: