El PDeCAT porta el ‘nyap’ de l’expropiació de 7 solars a l’Eixample, sense pressupost ni concretar-ne l’ús, al Comitè d’Ètica i Bones Pràctiques per electoralista

 

Vilaplenari 2.jpg

La regidora Francina Vila acusa el Govern d’Ada Colau de vendre fum en anunciar expropiacions de finques privades per a equipaments públics sense comprometre els 32 milions d’euros que costen, i ressalta que “així no es governa l’Ajuntament de Barcelona”

 

La regidora del Grup del PDeCAT adscrita l’Eixample, Francina Vila, ha anunciat avui que la seva formació portarà el “nyap” de l’expropiació de 7 solars en aquest districte de la ciutat, sense pressupost ni concretar-ne l’ús, perquè l’analitzi el Comitè d’Ètica, Transparència i Bones Pràctiques del consistori per electoralista. Francina Vila ha acusat el Govern d’Ada Colau de vendre fum en anunciar expropiacions de finques privades per a equipaments públics sense comprometre els 32 milions d’euros que costen, i ha ressalta que “així no es governa l’Ajuntament de Barcelona” .

 

El Plenari del Consell Municipal ha aprovar aquest matí definitivament el Pla Especial Urbanístic i de Millora Urbana per a la regulació de diversos sòls d’equipament en l’àmbit del Districte de l’Eixample, i que en realitat és un planejament que permet, a sis mesos de les eleccions, anunciar a l’Ajuntament l’expropiació, al llarg dels pròxims 8 anys, de fins a 7 solars avui privats i qualificats d’equipaments, però sense concretar-ne l’ús i sense tenir pressupost que ho fes possible .

 

La regidora Francina Vila, adscrita a l’Eixample del grup del PDeCAT, ha explicat que el seu grup estava disposat a votar a favor, “perquè nosaltres volem equipaments i habitatge públic a l’Eixample”, si el Govern Colau confirmava que abans d’acabar el mandat “aquests 32 milions d’euros de valoració dels solars que volen expropiar els posen sobre la taula”. Tot i les justificacions de la Tinent d’Alcalde Janet Sanz, ha quedat clar que el Govern Colau no compromet cap quantitat, que tot queda pendent per futurs mandats, “i com no veurem aquests diners abans de les eleccions, i mal que ens pesi, hi votarem en contra”.

“I votarem que no, perquè l’expedient que ens porten avui és fum. Votaren que no, perquè els barcelonins i barcelonines no veuran cap inversió i no veuran cap solar. Diem no, perquè aquest expedient és pur electoralisme a 6 mesos d’acabar el mandat”, ha dit Francina Vila, que ha recordat que “amb 32 milions poden adquirir 4 vegades el taller Mas Riera, on aquí sí que hi ha al darrere un projecte cultural i ciutadà i és una necessitat pel barri de la dreta Eixample”.

 

La regidora del PDeCAT ha insistit en que “votarem que no, perquè no saben ni què fer en aquests solars; és un ‘nyap’ polític amb afectacions en massa sense concretar-ne l’ús. I així no es govern l’Ajuntament de Barcelona”. I per aquest motiu, la regidora Vila ha anunciat també que el Grup del PDeCAT instarà l’Oficina d’Ètica, Transparència i Bones Pràctiques, a obrir un expedient sobre aquest planejament, així com també a la Síndica de Greuges de la ciutat, perquè analitzin “estem davant d’un cas de flagrant mala governança”.

 

 

 

Barcelona, 23 de novembre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: