A instàncies del PDeCAT, el govern d’Ada Colau crearà un grup de treball amb els veïns afectats pel desplegament de les darrers fases de la Nova Xarxa de Bus

 

VIka plenari.jpg

 

La regidora Francina Vila, que ha defensat la proposició que ho reclama i que s’ha aprovat per unanimitat al Plenari Municipal, afirma que “el govern, amb la seva negligència, és capaç de fer fracassar fins i tot les bones idees”

 

El Grup Municipal del PDeCAT ha aconseguit avui que el govern d’Ada Colau hagi de crear un grup de treball amb els veïns i veïnes afectats pel desplegament de les darrers fases de la Nova Xarxa de Bus. La regidora Francina Vila, que ha defensat la proposició que ho reclama i que s’ha aprovat per unanimitat al Plenari Municipal, ha afirmat que “el govern, amb la seva negligència, és capaç de fer fracassar fins i tot les bones idees com aquesta”.

 

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat la proposició del PDeCAT, que ha comptat amb el suport unànime de tots els grups municipals, que acorda: “Que el govern de la ciutat creï un grup de treball amb els veïns afectats pel desplegament de les fases 4 i 5 de la NXB, on hi hagi representades totes les plataformes i iniciatives veïnals (Salvem el 41 a l’Eixample, Salvem el 91 a Sants i l’Eixample, AVV del Clot pel 192, el Change.org de Les Corts pel 54 i H10, entre d’altres) i és faci un veritable procés participatiu, on s’estudiï quines són les mesures correctores adients per restablir els serveis que oferien les diferents línies afectades en atenció a les necessitats reals dels veïns de Barcelona”.

 

Vila ha explicat que la Nova Xarxa de Bus és un projecte que fa més eficient la xarxa de transport públic, de busos de la ciutat. “Però el govern, amb la seva negligència, és capaç de fer fracassar fins i tot les bones idees”. La regidora ha recordat que en el passat mandat, la implantació de les diverses fases de la xarxa de bus va suposar un increment d’usuaris, amb molt bona valoració ciutadana, un notable. “Però ara, el govern l’ha fet fracassar estrepitosament, perquè no han estat capaços de sortir al carrer; no han estat capaços d’escoltar els veïns i les veïnes; no han tingut empatia, ni sensibilitat a les necessitats de les persones sobretot col·lectius més vulnerables, ni a les realitats dels nostres barris”, ha dit Vila, que ha lamentat que el govern hagi penjat quatre cartells informatius i d’això n’hagi dit participació. “Això no és participació. Fer ciutat és governar, però sense supèrbia, sense creure’s que un té la veritat absoluta”, ha dit.

 

Al Saló de Plens hi eren presents representats de diverses plataformes crítiques amb el desplegament que està duent a terme el govern municipal. Aquestes plataformes, ha explicat la regidora Vila, han recollit 15.000 signatures demanant canvis en el traçat i en la ubicació de les parades. “Aquestes signatures són també un clam perquè la seva alcaldessa els escolti”, ha dit Francina Vila, que ha retret a l’alcaldessa que no els hagi rebut ni contestat les peticions de reunió que li han adreçat les plataformes. “No entenem de  què té por alcaldessa?”, s’ha preguntat la regidora del PDeCAT, i ha afegit que “quan ens hi hem reunit només hem escoltat sentim comú  i peticions de que se’ls escoltin”.

 

Francina Vila ha afirmat que “s’ha posat de manifest el problema de comunicació que té el govern amb els veïns i veïnes afectats, han perdut el pols de la ciutat”. La regidora ha assenyalat que “presentem aquesta iniciativa perquè el govern s’assegui amb els veïns i obtinguin una resposta. Cal que es creï un espai de treball honest, on hi hagi també l’alcaldessa i els regidors responsables, no només els tècnics. Escoltin i recullin inquietuds per trobar solucions per tal que la implementació de la xarxa sigui un èxit i no un fracàs”. Finalment, Viola ha agraït el suport als grups que ha fet prosperar la inactiva i ha afegit “estarem amatents i esperem que s’aportin solucions”.

 

 

Barcelona, 23 de novembre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: