El PDeCAT demana que l’Ajuntament rebutgi la petició de presó de la Fiscalia als representants polítics i socials que van permetre el referèndum de l’1 d’octubre

 

ciurana rp.jpg

 

El Portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha presentat la declaració institucional que ho demana i que el seu grup defensarà al Plenari del Consell Municipal, on també reclamarà al govern d’Ada Colau la creació d’un grup de treball amb els veïns afectats pel desplegament de les noves fases de la Nova Xarxa de Bus

 

El Grup Municipal del PDeCAT demana que l’Ajuntament de Barcelona rebutgi la petició de presó de la Fiscalia als representants polítics i socials que van permetre el referèndum de l’1 d’octubre. Jaume Ciurana, portaveu del Grup Demòcrata, ha presentat la declaració institucional que ho demana i que el seu grup defensarà al Plenari del Consell Municipal, on també reclamarà al govern d’Ada Colau la creació d’un grup de treball amb els veïns afectats pel desplegament de les noves fases de la Nova Xarxa de Barcelona.

 

Jaume Ciurana ha ofert aquest matí una roda de premsa per a presentar les iniciatives que el seu grup defensarà al Consell Plenari que se celebrarà demà passat (vegeu document adjunt). Novament, ha iniciat la seva intervenció remarcant l’anormalitat institucional que viu el país, “un estat de setge a la llibertat d’expressió i a la democràcia. Tenim amics i representants polítics a la presó i a l’exili per permetre una votació”. El portaveu ha afegit que els últims dies “hem pogut corroborar de manera descarnada i gairebé pornogràfica, la dependència del poder judicial i el poder polític. No és cap sorpresa, però s’ha evidenciat que la situació és més greu que mai”. Precisament una de les iniciatives fa referència a aquesta situació¸ en concret una Declaració Institucional que impulsa el PDeCAT, que s’està negociant, i que acorda:

 

PRIMER.- Rebutjar rotundament les peticions de presó que demana la Fiscalia i Advocacia de l’Estat als nostres representants polítics i socials per haver permès el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

 

SEGON.- Exigir l’absolució de totes les persones acusades, captius d’uns fets inexistents i d’un relat inventat que té com a únic objectiu el càstig i l’escarment.

 

TERCER.- Denunciar la manca de separació de poders a l’Estat espanyol i la manipulació de la realitat, per crear un relat que es basa en la violència que no va existir mai en tots els actes i manifestacions cíviques i pacífiques dels catalans.

 

QUART.- Exigir la llibertat immediata i incondicional dels presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades.

 

CINQUÈ.- Donar suport i solidaritat a tots aquells i aquelles que avui pateixen la repressió per part de l’Estat, i a totes les famílies, amics i amigues dels presos i preses polítics i persones exiliades.

 

SISÈ.- Donar trasllat d’aquesta moció als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, al govern de la Generalitat, als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, als grups parlamentaris del Parlament Europeu i a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH). També a l’ACM i a l’AMI.

 

“No ens cansarem de denunciar la situació”, ha afirmat Ciurana.

 

El portaveu del Grup del PDeCAT ha explicat que la proposició que defensarà el PDeCAT en el Ple acorda: “Que el govern de la ciutat creí un grup de treball amb els veïns afectats pel desplegament de les fases 4 i 5 de la NXB, on hi hagi representades totes les plataformes i iniciatives veïnals (Salvem el 41 a l’Eixample, Salvem el 91 a Sants i l’Eixample, AVV del Clot pel 192, el Change.org de Les Corts pel 54 i H10, entre d’altres) i és faci un veritable procés participatiu, on s’estudiï quines són les mesures correctores adients per restablir els serveis que oferien les diferents línies afectades en atenció a les necessitats reals dels veïns de Barcelona”.

 

Ciurana ha explicat que el desplegament de les fases de la Nova Xarxa de Bus a l’anterior mandat es van fer de manera fluida, “però ara s’està desplegant sense consens amb els veïns i s’estan creant moltes plataformes de veïns contraris a com s’està duent a terme”. “Demanem que es creï un grup de treball per fer el que hauria de fer el govern abans d’implementar una mesura: dialogar i explicar-la als veïns”, i ha afegit que “una bona idea està sent mal gestionada, des de la prepotència i des d’un despatx”.

 

Jaume Ciurana ha explicat que el president del Grup municipal del PDeCAT, Xavier Trias, formularà el següent Prec adreçat a l’alcaldessa: “Que el govern recuperi la Comissió de Patrimoni de coordinació entre les Tinences d’Ecologia Urbana i Cultura, dotant-la de la funcionalitat que tenia de control i supervisió d’aquelles intervencions a la ciutat que poden alterar la configuració del Paisatge Urbà i el patrimoni arquitectònic històric de la ciutat”. Aquesta comissió, ha explicat Ciurana, funcionava de manera satisfactòria en l’anterior mandat. “Per desídia o perquè venia del nostre mandat es va desmuntar i ara ens trobem amb casos com el de les casetes del carrer Encarnació”, ha denunciat.

 

Un altre Prec que defensarà el PDeCAT, en aquest cas la regidora Francina Vila, demana “que el govern municipal aturi qualsevol decret o normativa que limiti i obstaculitzi l’activitat del transport de mercaderies i inicií un procés de diàleg honest i de treball amb el sector per consensuar el contingut del decret de circulació de vehicles pesants i la resta de mesures, en l’àmbit de les polítiques de mobilitat de la ciutat, que afectin al sector del transport de mercaderies”. “És més efectiu prevenir i consensuar que no fer alcaldades i rectificar”, ha afirmat.

 

 

 

Barcelona, 21 de novembre de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: