El PDeCAT aconsegueix que el govern Colau presenti el calendari, les afectacions i el pressupost del pla urbanístic per obrir l’atri d’accés a la Sagrada Família

Martí comissiño.jpg

 

Jordi Marti afirma que amb l’acord entre el govern municipal  i el Patronat de la Sagrada Família no afronta el problema polític, social i urbanístic que és el repte entorn l’execució i finalització del Projecte dissenyat per Antoni Gaudí

 

El PDeCAT aconsegueix que el govern municipal presenti el calendari, les afectacions i el pressupost del pla urbanístic per obrir l’atri d’accés a la Sagrada Família entre els carrers d’Aragó i de Mallorca. El regidor Jordi Marti, que ha defensat la proposició que ho reclama a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat i que ha estat aprovada, afirma que amb l’acord entre el govern municipal  i el Patronat de la Sagrada Família “s’ha perdut una oportunitat” perquè no afronta el problema polític, social i urbanístic que és el repte entorn l’execució i finalització del Projecte dissenyat per Antoni Gaudí.

 

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, el Grup del PDeCAT presenta la següent proposició, que s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, ERC i el PP; l’abstenció de BComú, C’s i PSC; i el vot en contra de la CUP, que acorda:

 

  1. Que el Govern, presenti en el termini de dos mesos, el calendari d’execució i de presa de decisions, i estimació econòmica que comporta l’execució del planejament i de les afectacions que preveu el Pla General Metropolità en l’obertura de l’atri d’accés al Temple de la sagrada Família en les illes de l’Eixample compreses entre els carrers Aragó i Mallorca.

 

Abans del debat de la iniciativa del PDeCAT, la comissió, amb el vot favorable del PDeCAT, ha ratificat l’acord assolit entre el govern municipal  i el Patronat de la Sagrada Família en relació a  la regularització de la llicència d’obres, la contribució econòmica en la urbanització dels entorn immediats, la mobilitat i el manteniment de l’entorn. Martí ha assenyalat que amb aquest acord “s’ha perdut oportunitat important, perquè no s’afronta el veritable problema polític,  social i urbanístic” que és el repte entorn l’execució i finalització del Projecte dissenyat per Antoni Gaudí,  l’obertura que preveu el Pla General Metropolità en les illes entre el carrer Aragó i Mallorca. “Quan el govern fa les coses bé les fa a mitges”, ha assenyalat Martí.

 

La proposició, que ha defensat el regidor, demana que el govern presenti en dos mesos el calendari d’execució i de presa de decisions, i estimació econòmica que comporta l’execució del planejament i de les afectacions que preveu el Pla General Metropolità en aquest àmbit de la façana de la Glòria. “És un tema important perquè afecta el present i el futur de centeners de persones”, ha dit Martí, ja que amb l’actual planejament, es veuen afectades unes 850 famílies. El regidor ha recordat que en el passat mandat es va deixar tancat un preacord amb l’Associació de Veïns de la Sagrada Família i la Junta del Patronat, amb diferents alternatives d’intervenció, una de les quals proposava la disminució de les afectacions fins a uns 150 famílies. “Hi havia una feina feta que s’hagués pogut aprofitar”.

 

Martí ha alertat que, amb l’acord amb la Junta del Patronat, potser el futur govern municipal tindrà menys capacitat negociació per fer de nou que el Patronat sigui corresponsable dels costos de les expropiacions i dels reallotjaments d’aquestes famílies. “Demanem que govern aprofiti el moment i es concreti el futur per veure qui pagarà el cost de les expropiacions vinculades a la façana de les Glòria i deixar enrere l’angoixa de moltes famílies que no saben qui pagarà el seu re allotjament. Esperem que el govern presenti propostes ben aviat” ha conclòs Martí.

 

 

 

 

 

 

Barcelona, 14 de novembre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: