El PDeCAT aconsegueix que el govern Colau hagi d’ampliar les patrulles mixtes de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra al Metro

 

Martí comissiño.jpg

 

Jordi Martí, que ha defensat la proposició aprovada a la Comissió de Presidència, lamenta que el govern diluís i abandonés  mesures per lluitar contra la inseguretat que van donar bon resultat en el mandat passat, com les patrulles mixtes de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra al Metro

 

El regidor afirma que per afrontar la seguretat a la ciutat fa falta voluntat política, col·laboració institucional i més recursos; “sense aquestes tres coses arribem on hem arribat, a un sonor fracàs”

 

El Grup municipal del PDeCAT a l’Ajuntament ha aconseguit que el govern d’Ada Colau hagi d’ampliar les patrulles mixtes de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra a les instal·lacions del Metro de Barcelona. El regidor de Seguretat del PDeCAT, Jordi Marti, que ha defensat la proposició aprovada a la Comissió de Presidència, ha lamentat que el govern municipal diluís i abandonés mesures per lluitar contra la inseguretat que van donar bon resultat en el mandat passat, com les patrulles mixtes de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra al Metro. El regidor Martí ha afirmat que per afrontar la seguretat a la ciutat fa falta voluntat política, col·laboració institucional i més recursos; “sense aquestes tres coses arribem on hem arribat, a un sonor fracàs”, ha conclòs.

 

La inseguretat al metro de Barcelona ha centrat bona part del debat de la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció  que s’ha celebrat aquest matí a l’Ajuntament de Barcelona. Diversos grups han presentat diferents iniciatives referents a aquesta qüestió, entre ells, el Grup del PDeCAT, que ha presentat una proposició que acorda:

 

  1. Ampliar les patrulles mixtes de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra dins de les instal·lacions del Metro de Barcelona.

 

  1. Elaborar un informe sobre el funcionament de la comissaria mixta de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra de la Barceloneta i estudiar implementar aquesta experiència a altres comissaries de la ciutat.

 

  1. Trobar i estudiar nous espais i dispositius de col·laboració entre la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra.

 

  1. Que la regidora de Seguretat i Prevenció i Alcaldessa de Barcelona lideri per fi les estratègies de Seguretat i Prevenció de Barcelona.

 

La proposició s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, C’s, ERC, PSC i PP; l’abstenció de BComú i el vot contra de la CUP. El regidor Jordi Martí, que ha agraït els vots que han permès aprovar la inactiva,  ha afirmat que hi ha un problema gravíssim al transport metropolità, que va més enllà de l’incivisme i els carteristes. Marti ha recordat que en el passat mandat, amb l’alcalde Xavier Trias i el primer tinent d’alcalde Joaquim Forn, es va fer baixar a les andanes del metro patrulles mixtes de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra per combatre la inseguretat, o crear la comissaria mixta de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra de la Barceloneta. “Aquelles actuacions van donar bon resultat, però vostès van diluir aquestes mesures o les van deixar de fer, i ara hi ha pànic a agafar el metro, a segons quines hores i línies “.

 

El regidor ha destacat que, més enllà del debat sobre les competències, “el govern municipal és responsable del que passa la ciutat en matèria seguretat”, “no es pot dir que la Guàrdia Urbana és un actor secundari en la crisi de seguretat del metro”; i és qui ha de liderar la resposta coordinada amb altres administracions.

 

Segons el regidor del Grup Demòcrata, per afrontar la seguretat a la ciutat fan falta tres coses: voluntat política, “que fins avui no han tingut ni el govern ni l’alcaldessa Colau”; col·laboració institucional, “lleial i policial”; i més recursos, “més agents per la  Guàrdia Urbana, una Guàrdia Urbana més ben dotada, estimada i acompanyada pel govern”. “Sense  aquestes tres coses arribem on hem arribat, a un sonor fracàs”, ha dit.

 

Martí ha alertat que grups que actuen al metro són organitzacions que poden ser considerades com a bandes criminals, “no poden ser considerats com un conjunt de brètols”, i ha reclamat que no hi hagi impunitat. Jordi Martí ha retret al govern que encapçala Ada Colau que, amb recursos similars al govern de Xavier Trias, les dades de victimització, delinqüència i incivisme són ara pitjors. “Estem pitjor, abans hi havia govern que tenia com a prioritat la seguretat i la prevenció”, ha conclòs.

 

 

 

Barcelona, 14 de novembre de 2018

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: