A instàncies del PDeCAT, el govern haurà d’articular els mecanismes necessaris per sotmetre a aprovació inicial un pressupost expansiu i de progrés pel 2019

REcasens comissió.jpg

Sònia Recasens, que ha defensat la proposició que ho reclama, qualifica d’insòlit que sigui l’oposició la que insti el govern a activar els mecanismes per sotmetre a aprovació inicial el pressupost municipal i assenyala que s’ha arribat a aquesta situació perquè no hi ha voluntat de diàleg per part del govern

 

A instàncies del PDeCAT, el govern haurà d’articular, de forma urgent i extraordinària, els mecanismes necessaris per tal de sotmetre a aprovació inicial un pressupost expansiu i de progrés pel 2019. La portaveu adjunta  Sònia Recasens, que ha defensat la proposició que ho reclama, qualifica d’insòlit que sigui l’oposició la que insti el govern a activar els mecanismes per sotmetre a aprovació inicial el pressupost municipal i assenyala que s’ha arribat a aquesta situació perquè no hi ha voluntat de diàleg per part del govern

 

A la Comissió d’Economia i Hisenda la regidora Sònia Recasens ha defensat una proposició que acorda que “el govern municipal articuli, de forma urgent i extraordinària, els mecanismes necessaris per tal de sotmetre a aprovació inicial un pressupost expansiu i de progrés pel 2019 que respongui a les necessitats reals de la ciutat, així com iniciar un procés de participació real amb la ciutadania i els grups municipals”. La proposició s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, C’s, PSC i PP; l’abstenció d’ERC i el vot en contra de BComú.

 

Recasens ha qualificat “d’insòlit perquè no és normal ni habitual que sigui l’oposició la que insti el govern a presentar, a poc més d’un mes i mig d’acabar l’exercici pressupostari, un esborrany de pressupost i activar els mecanismes necessaris per sotmetre a aprovació inicial el pressupost municipal”. “A aquesta situació no hi hem arribat després d’un procés de diàleg o negociacions paralitzades per oposició, sinó perquè per la incompareixença del contrari, del grup que ha de portar la iniciativa que és el govern”, ha criticat Recasens, que ha afegit “no sabem res del pressupost, només una reunió amb el primer tinent d’alcalde i una breu reunió prèvia del president del nostre grup, Xavier Trias, amb l’alcaldessa per presentar-li les nostres prioritats de ciutat pel Pressupost 2019, sense obtenir cap resposta”.

 

La regidora ha retret que l’alcaldessa “dedica moltes energies a fer una ronda per Catalunya de la mà de Pablo Iglesias per explicar els Pressupostos Generals de l’Estat, quan el que hauria d’estar fent és una ronda pels districtes de la ciutat explicant el pressupost municipal”. “No entenem si fa de vicepresidenta de Pedro Sánchez o de cap de campanya de Pablo  Iglesias”, ha dit.

 

Recasens ha recordat que el Pressupost Municipal és el principal instrument que té l’Ajuntament de Barcelona per front als reptes que té la ciutat, per fer polítiques socials, polítiques de promoció econòmica, inversions en equipaments, infraestructures… “per això que veiem l’actitud per part de l’alcaldessa i del govern municipal com una greu irresponsabilitat”. “Si no s’aproven ni el pressupost de l’Estat ni el de la Generalitat, què passarà amb el de l’Ajuntament, serà regressiu, de decreixement?”, ha preguntat Recasens que ha destacat que ja es contempla una caiguda d’inversió, de despesa corrent, d’estalvi brut… La portaveu adjunta ha assenyalat que hi ha moltes mesures que es poden impulsar al marge de l’aprovació dels  PGE, com el salari de ciutat.

 

A parer de la regidora el govern municipal ha sotmès a la ciutadania “a una incertesa molt preocupant”. “En aquests moments tenen pressupost regressiu sobre la taula, no sabem encara com tancaran el 2018, i fa dependre un hipotètic pressupost expansiu d’un que s’ha aprovar en altres instàncies”, ha assenyalat reclamant al govern que “no centrifuguin responsabilitats, posin-se a treballar i obrin el diàleg amb els grups, independentment de la feina que s’ha de fer amb l’Estat i la Generalitat”.

 

 

Barcelona, 13 de novembre de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: