El PDeCAT aconsegueix que el govern municipal implementi un pla de xoc per millorar l’atenció a les persones en situació de dependència

 

Fandos comissió.jpg

Maite Fandos, que ha defensat la proposició a la Comissió de Drets Socials i que s’ha aprovat per unanimitat, critica que actualment hi hagi prop de 13.000 PIA’s pendents de realitzar-se, i denuncia que “darrera les dades fredes hi ha persones i famílies sense atendre”

 

El Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament ha aconseguit que el govern municipal implementi un pla de xoc per fer front a les necessitats derivades de la Llei de promoció de l’autonomia personal i l’atenció a les persones en situació de dependència. La regidora de Benestar del Grup Demòcrata, Maite Fandos, que ha defensat la proposició a la Comissió de Drets Socials i que s’ha aprovat per unanimitat, ha criticat que actualment hi hagi prop de 13.000 PIA’s pendents de realitzar-se, i denuncia que “darrera les dades fredes hi ha persones i famílies sense atendre”

 

El Grup del PDeCAT ha defensat aquest matí a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports una proposició que insta el Govern municipal a: “Implementar un pla de xoc per millorar l’atenció de les necessitats derivades de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència (LAPAD) que redueixi dràsticament el nombre de persones que estan a l’espera de l’elaboració de l’acord del Programa Individual d‘Atenció (PIA) pel qual han estat valorades”. La proposició s’ha aprovat per unanimitat.

 

Maite Fandos ha explicat que, segons dades del govern relatives a la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència (LAPAD), en el període gener-juny de 2018, figuren 12.979 acords del Programa Individual d’Atenció (PIA) pendents.

 

“Des del Govern d’Ada Colau s’omplen la boca parlant que ho fan molt bé, però la realitat demostra el contrari”, ha dit Fandos. La regidora del PDeCAT ha explicat que el 2014 hi havia 28.488 PIA en seguiment, amb 1.830 PIA pendents. I el govern actual, amb 29.731 PIA en seguiment, en té 12.979 de pendents. “Darrera les dades fredes hi ha persones i famílies sense atendre”, ha dit Fandos, tot afegint que “no s’explica aquesta acumulació”.

 

La regidora ha emplaçat el govern municipal “a posar-se les piles”, i que expliqui “com pensa resoldre aquesta situació; no entenc que han estat fent en aquests tres anys, hi ha moltes famílies a l’espera que es resolgui la situació”. Fandos ha agraït els vots que han permès aprovar la iniciativa i ha afegit: “esperem que acabem el mandat sense persones a les llistes d’espera”.

 

 

Barcelona, 13 de novembre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: