El PDeCAT demana ampliar les patrulles mixtes de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra dins de les instal·lacions del Metro de Barcelona

DrzAP23XQAAgvPH.jpg-large.jpeg

El portaveu de grup, Jaume Ciurana, ha presentat les iniciatives que el seu grup defensarà a la comissions de plenari, entre les que es reclama que el govern municipal articuli, de forma urgent i extraordinària, els mecanismes necessaris per tal de sotmetre a aprovació inicial un pressupost expansiu i de progrés pel 2019 que respongui a les necessitats reals de la ciutat

 

El PDeCAT demana ampliar les patrulles mixtes de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra dins de les instal·lacions del Metro de Barcelona. El portaveu de grup, Jaume Ciurana, acompanyat de la candidata Neus Munté i la regidora Francina Vila ha presentat les iniciatives que el seu grup defensarà a la comissions de plenari (vegeu document adjunt), entre les que es reclama que el govern municipal articuli, de forma urgent i extraordinària, els mecanismes necessaris per tal de sotmetre a aprovació inicial un pressupost expansiu i de progrés pel 2019 que respongui a les necessitats reals de la ciutat.

 

Jaume Ciurana ha iniciat la seva intervenció, una vegada més, denunciant la situació d’anormalitat institucional que viu el país, amb presos i exiliats polítics per permetre els ciutadans expressar la seva opinió amb els seus vots. “és uns situació indigne que no podem normalitzar”.

 

El PDeCAT presentarà una proposició a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, que insta el Govern municipal a “Implementar un pla de xoc per millorar l’atenció de les necessitats derivades de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència (LAPAD) que redueixi dràsticament el nombre de persones que estan a l’espera de l’elaboració de l’acord del Programa Individual d‘Atenció (PIA) pel qual han estat valorades”. “El govern està fracassant” ha dit Ciurana assenyalant que hi ha prop de 13.000 persones esperant ser avaluades.

 

El portaveu ha explicat que a la Comissió d’Economia i Hisenda el seu grup presenta la seguen  proposició: “La Comissió d’Economia i Hisenda acorda que el govern municipal articuli, de forma urgent i extraordinària, els mecanismes necessaris per tal de sotmetre a aprovació inicial un pressupost expansiu i de progrés pel 2019 que respongui a les necessitats reals de la ciutat, així com iniciar un procés de participació real amb la ciutadania i els grups municipals”.

 

“Estem a mitjans de novembre i el més calent és a l’aigüera”, ha dit Ciurana que ha afegit “a aquestes alçades ja hi hauria d’haver papers sobre la taula però el ritme en que el govern aborda la qüestió demostra el seu nul interès en trobar acords”.

 

A la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció  el PDeCAT presentarà la següent proposició, que acorda:

 

  1. Ampliar les patrulles mixtes de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra dins de les instal•lacions del Metro de Barcelona.

 

  1. Elaborar un informe sobre el funcionament de la comissaria mixta de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra de la Barceloneta i estudiar implementar aquesta experiència a altres comissaries de la ciutat.

 

  1. Trobar i estudiar nous espais i dispositius de col•laboració entre la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra.

 

  1. Que la regidora de Seguretat i Prevenció i Alcaldessa de Barcelona lideri per fi les estratègies de Seguretat i Prevenció de Barcelona.

 

En aquesta mateixa comissió, el PDeCAT ha presentat una Declaració Institucional, que s’està negociant amb els grups, que reclama:

 

PRIMER.-  Denuncia l’actuació insòlita i incomprensible del Tribunal Suprem, en aquest cas sobre la inaudita actuació i canvi de criteri en referència a les sentències que ha emès el passat la Sala de lo Contencioso-administrativo del Tribunal Supremo sobre qui és el responsable de pagar l’impost sobre actes jurídics documentats en referència a les hipoteques. Actuació que ve a sumar-se a altres que aquest alt tribunal ha dut a terme durant l’últim any en diversos casos que han causat gran polèmica i malestar en la societat.

 

SEGON.- Exigeix la dimissió del Sr. Carlos Lesmes i Serrano, President del Tribunal Suprem i del President de la Sala del Contenciós Administratiu de l’esmentat Tribunal, Sr. Luís Díez Picazo per l’anòmala actuació en aquest afer i perquè amb la seva actuació han deixat en entredit, una vegada més, la independència del Poder Judicial a l’Estat Espanyol.

 

TERCER.- Demana que es procedeixi de forma immediata a una profunda reforma del Poder Judicial a l’Estat Espanyol i, en concret, del procés d’elecció dels membres del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), donant compliment a les 11 recomanacions efectuades pel Grup d’Estats contra la corrupció del Consell d’Europa (Greco) que el gener de 2018 ja va advertir que l’Estat espanyol no havia donat compliment a cap de les 11 recomanacions efectuades, només 7 de manera parcial.

 

“Hi ha un evident descrèdit de la justícia, i l’actuació del TS en relació a les hipoteques és la gota que fa vessar el got i que ha fet obrir els ulls a molta gent”, ha dit Ciurana.

 

Finalment, a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, el Grup del PDeCAT presenta la següent proposició

 

  1. Que el Govern, presenti en el termini de DOS mesos, el calendari d’execució i de presa de decisions, i estimació econòmica que comporta l’execució del planejament i de les afectacions que preveu el Pla General Metropolità en l’obertura de l’atri d’accés al Temple de la sagrada Família en les illes de l’Eixample compreses entre els carrers Aragó i Mallorca.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: