Trias demana al Govern Colau que compri les casetes del carrer Encarnació per a destinar-les a equipaments de barri per a infants i gent gran

 

Trias decles.jpg

 

 El President del Grup del PDeCAT i regidor adscrit a Gràcia recorda que els barris de la Vila de Gràcia i Camp d’en Grassot i Gràcia Nova mantenen una mancança d’aquest tipus de serveis pels seus veïns i veïnes i lamenta que l’executiu municipal no estigui atent a les oportunitats que es generen i només actuï davant la reacció ciutadana

 

El President del Grup del PDeCAT i regidor adscrit a Gràcia, Xavier Trias, ha demanat al Govern d’Ada Colau que adquireixi les casetes del carrer Encarnació per a destinar-les a equipaments de barri per a infants i gent gran. Xavier Trias  ha recordat que els barris de la Vila de Gràcia i Camp d’en Grassot i Gràcia Nova mantenen una mancança d’aquest tipus de serveis pels seus veïns i veïnes, i ha lamentat que l’executiu municipal no estigui atent a les oportunitats que es generen i només actuï davant la reacció ciutadana.

 

Una mobilització ciutadana ha alertat aquesta setmana d’una operació urbanística al districte de Gràcia que preveu l’enderroc d’unes casetes i els seus jardins al carrer Encarnació per convertir-les en pisos. A parer de Xavier Trias, “el govern ha reaccionat tard i només gràcies a la pressió veïnal, i no pas perquè estiguin pendents del que passa als barris. Trias ha demanat al govern “no actuar per impulsos sinó preveient les coses. L’Ajuntament bada, en aquesta zona manquen equipaments i zones verdes, tenim ocasió per actuar. Cal que l’Ajuntament faci un pas endavant”.

 

Trias ha explicat que el govern té l’obligació d’estar atent a les oportunitats que sorgeixen per poder generar equipaments i zones verdes als barris i més encara si això es pot fer mantenint patrimoni sentimental dels barris, preservant la seva fesomia com el cas de les finques del carrer Encarnació 15-17. En el passat mandat l’Ajuntament ja va adquirir una parcel·la al carrer Encarnació 62-64 que acollia el Convent Escola i Capella de les Monges, i que actualment acull el Jardí del Silenci, amb la voluntat d’augmentar els espais verds públics i generar espais  de trobada veïnals.

 

Trias ha recordat també que el Govern municipal va presentar un pla d’Equipaments pel districte el passat mes d’octubre que definia una mancança d’equipaments a la zona de la Vila de Gràcia i Camp d’en Grassot i Gràcia Nova. A parer del cap del Grup del PDeCAT es podrien destinar els edificis i pati d’aquestes finques del carrer Encarnació 13-15-17 a equipaments necessaris pel barri, com una escola bressol i equipaments per la Gent Gran tot preservant les façanes i patis existents. “D’aquesta manera”, ha dit Trias, “es preservaria la façana, el  jardí  i els edificis donarien un servei sociocomunitari al barri i per tant un retorn social a la comunitat”.

 

Per aquest motiu, el Grup del PDeCAT defensarà a la comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de dimecres que ve un Prec (vegeu document adjunt) en que reclamarà al govern municipal que “adquireixi el pati i les edificacions corresponents als números 13-15 i 17 del carrer Encarnació, per a destinar-los a equipaments de barri per als infants i gent gran”.

 

 

 

 

Barcelona, 9 de novembre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: