Neus Munté: “Els barcelonins i les barcelonines constaten el fracàs de Colau en polítiques d’habitatge”

 

Munté2.jpg

 

L’habitatge és, per primer cop, el problema més greu en la percepció general de la ciutadania segons l’Enquesta de Serveis Municipals 2018

 

La candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté, ha afirmat avui que “els barcelonins i les barcelonines constaten el fracàs de Colau en polítiques d’habitatge” ja que “per primer cop, l’habitatge se situa com a problema més greu en la percepció general de la ciutadania”.

 

El Govern municipal ha fet públics aquest matí els resultats de l’Enquesta de Serveis Municipals 2018, treball estadístic de periodicitat anual a partir de 6.000 entrevistes domiciliàries i que recull la posició dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona sobre la gestió municipal, els principals problemes que detecten així com avaluen la qualitat dels serveis municipals que presta l’Ajuntament. Per primer cop l’habitatge és el problema més greu en la percepció general de la ciutadania, que ha augmentat 6 punts respecte l’Enquesta de l’any passat. Aquesta és la darrera enquesta del mandat actual.

 

Ada Colau i Barcelona en Comú concorrien a les darreres eleccions municipals amb el compromís de solucionar el problema de l’accés a l’habitatge a la ciutat de Barcelona. “Deien que acabar amb els desnonaments era qüestió de voluntat política, però un cop ha estat alcaldessa de la ciutat,  Ada Colau ha fracassat de manera rotunda en l’objectiu de millorar l’accés dels barcelonins i barcelonines a un habitatge digne”, ha dit Neus Munté.

 

Munté ha recordat, que en aquest mandat, el govern Colau només haurà construït 648 habitatges, dels 4.000 que va prometre en campanya; i la gran part d’aquests pisos acabats seran resultat de la gestió de sòl, planificació, programació i licitació portada a terme pel Govern de l’alcalde Xavier Trias.

 

L’alcaldable ha recordat que el PDeCAT està compromès amb l’impuls de mesures orientades a crear i consolidar un parc públic d’habitatges de lloguer assequible i social, i perseguint aquest objectiu ha donat suport  al Pla pel Dret a l’Habitatge 2016- 2025 o ha donat suport a les Modificacions del Pla General Metropolità (MPGM) per destinar el 30% de nova construcció a HPO i ampliar el dret de tanteig i retracte a tota la ciutat. Munté ha assenyalat també que la política d’habitatge “ha de fonamentar-se en un ampli acord polític i social, de llarg abast, basada en la col·laboració del sector públic i el privat, i de dimensió metropolitana”.

 

La candidata s’ha referit també al problema de la inseguretat, que segons l’enquesta, segueix sent el problema més greu als barris, a 6 dels 10 districtes, segons els seus habitants. “Ada Colau ha fracassat també en matèria de seguretat. La seva aposta per ser Regidora de Seguretat i Prevenció ha resultat nefasta per a la ciutat, ja que no ha exercit aquesta responsabilitat, no ha estat capaç d’empoderar i dirigir la Guàrdia Urbana, ni ha estat exigent amb el compliment i desenvolupament de les ordenances”, ha assenyalat Neus Munté.

 

Finalment, Munté ha destacat que l’Enquesta de Serveis d’enguany ha recollit en la mostra d’enquestats, una vegada més, una sobrerepresentació dels que es reconeixen votants de Barcelona en Comú. En les eleccions municipals de maig de 2015 la diferència entre BComú i el Grup del PDeCAT (llavors CiU) va ser de nomes 1,5 punts sobre percentatge d’electors; però la mostra feta per aquesta enquesta estableix una diferència de 10,6 punts. És per això, que Neus Munté ha afirmat que “cal exigir que la mostra sigui més propera la realitat de la ciutat, sense grans biaixos, per poder fer una avaluació fiable, però no deixa de ser revelador que a pesar del biaix, la percepció dels enquestats sigui tan crítica amb el tema estrella del mandat Colau com és l’habitatge”.

 

 

 

Barcelona, 30 d’octubre de 2018

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: