A instàncies del PDeCAT, l’Ajuntament denuncia l’operació de l’Estat per pressionar empreses i entitats financeres per canviar les seves seus fora de Catalunya

 

JCiurana.jpg

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Jaume Ciurana, afirma que “els poders polítics, amb la Casa Reial al capdavant, van pressionar i manipular com vulgars especuladors l’equilibri econòmic del país; i ho van fer menyspreant el teixit econòmic del país i  posant en risc els estalvis de les famílies, fossin unionistes o independentistes”

 

A instàncies del Grup municipal del PDeCAT, l’Ajuntament ha denunciat l’operació de l’Estat per pressionar empreses i entitats financeres per canviar les seves seus fora de Catalunya. El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Jaume Ciurana, ha afirmat avui que “els poders polítics, amb la Casa Reial al capdavant, van pressionar i manipular com vulgars especuladors l’equilibri econòmic del país; i ho van fer menyspreant el teixit econòmic del país i  posant en risc els estalvis de les famílies, fossin unionistes o independentistes”.

 

El grup del PDeCAT, juntament amb el regidor no adscrit Gerard Ardanuy, va sol·licitar la celebració d’una reunió extraordinària de la  Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció, que s’ha celebrat aquest matí, per debatre sobre l’operació d’estat dirigida des de Zarzuela, Moncloa i per partits polítics espanyols, per desequilibrar l’economia catalana, instant a la retirada de dipòsits, fent pressions empreses perquè traslladessin les seves seus fora de Catalunya,  i decrets per fer-ho fàcil.

 

El text que s’ha sotmès a debat, i que s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, ERC, la CUP i dels dos regidors no adscrits; l’abstenció de BComú  i el vot en contra de C’s, PSC i PP, acorda que l’Ajuntament:

 

  1. Denuncia l’operació d’Estat en què s’hauria pressionat a empreses i entitats financeres catalanes i multinacionals, la majoria residents a Barcelona, per a què canviessin les seus i les oficines fora de Catalunya.

2.Denuncia que aquestes pressions haurien consistit en la retirada de fons estatals d’entitats financeres catalanes i en instar empreses catalanes i espanyoles per a què fessin el mateix i es retiressin de Catalunya.

 

  1. Lamenta que algunes empreses, poques, cedissin a les pressions del Govern de l’Estat Espanyol i la Casa Reial.

 

  1. Denuncia el menyspreu amb que el Govern de l’Estat Espanyol, la Casa Reial i els partits que els donen suport tracten als ciutadans i ciutadanes de Catalunya, tot dissenyant una operació d’Estat que volia crear el col·lapse financer i posar en risc els estalvis de milions de catalans i catalanes.

 

  1. Insta les institucions polítiques i financeres europees que investiguin aquests fets i n’esclareixin tots els detalls i responsables.

 

  1. Dóna suport a les comissions d’investigació que es puguin crear tant al Congrés dels diputats com al Parlament de Catalunya.

El portaveu Jaume Ciurana ha assenyalat “som coneixedors de la força judicial, policial i de les forces diplomàtiques de l’estat, però hi ha signes de la força d’un estat que no són els més visibles”. El portaveu ha remarcat que “hem sabut que els poders polítics, amb la Casa Reial al capdavant, van pressionar i manipular com vulgars especuladors l’equilibri econòmic  del país; i ho van fer menyspreant el teixit econòmic del país, posant en risc els estalvis de les famílies, fossin unionistes o independentistes”. “Barcelona, com a capital del país, ha de prendre una resolució per denunciar  aquesta actuació”, ha reclamat Ciurana.

 

El portaveu Ciurana ha agraït els vots que han permès aprovar la iniciativa, i també ha agraït a la immensa majoria de les petites i mitjanes empreses i a les 80 de les 100 més grans que van fer cas omís de les pressions de l’estat i van decidir no moure les seves seus. “Va fer més mal a l’economia les imatges de la violència policial de l’1 d’octubre”, ha dit.

 

 

Barcelona, 29 d’octubre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: