L’Ajuntament exigeix la llibertat immediata de Joaquim Forn i tots els presos polítics i la fi de la judicialització del conflicte amb l’Estat

El Consell Plenari de l’Ajuntament ha aprovat una Declaració Institucional, impulsada pel Grup del PDeCAT, que també reclama donar totes les garanties als polítics, activistes i artistes exiliats, i exigir una profunda reforma del sistema judicial espanyol que garanteixi la seva independència

 

El Grup Municipal del PDeCAT a Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha impulsat l’aprovació avui d’una Declaració Institucional de l’Ajuntament, amb la signatura dels grups municipals de PDeCAT, BComú, ERC, CUP i els dos regidors no adscrits i que ha llegit el portaveu Jaume Ciurana, que exigeix la llibertat immediata de Joaquim Forn i tots els presos polítics i la fi de la judicialització del conflicte amb l’Estat. El Consell Plenari de l’Ajuntament ha aprovat una Declaració Institucional, impulsada pel Grup del PDeCAT que també reclama donar totes les garanties als polítics, activistes i artistes exiliats, i exigir una profunda reforma del sistema judicial espanyol que garanteixi la seva independència.

 

La Declaració, en el seu text exposa:

 

El dia 27 d’octubre farà un any que el Ple del Senat espanyol va autoritzar el Govern d’Espanya per a que apliqués a Catalunya l’article 155 de la Constitució Espanyola, procedint a la suspensió de l’autogovern de Catalunya.

 

El dia 2 de novembre farà un any que els membres del legítim Govern de Catalunya, escollit democràticament el dia 27 de desembre de 2015, pateixen presó, exili i persecució política, per la defensa d’una determinada opció política.

Aquesta persecució política ja s’havia iniciat amb anterioritat i, en concret, en data 16 d’octubre de 2017, quan van ser empresonats diferents líders socials, com són el Jordi Sánchez, President de l’Assemblea Nacional Catalana i d’en Jordi Cuixart, President d’Òmnium Cultural.

 

Durant aquest any ha transcendit a la opinió pública diferents informacions que posarien de manifest les irregularitats en la instrucció dels diferents procediments judicials que mantenen diferents líders catalans a la presó, així com diferents accions dutes a terme pel Govern de l’Estat contràries a l’Estat de Dret en la seva persecució contra els diferents líders, socials i polítics, independentistes catalans i el moviment que els representa.

 

I diferents resolucions judicials europees ja han posat en evidència la manca de fonamentació de l’empresonament dels líders polítics i socials catalans i l’arbitrarietat amb la que ha actuat la justícia espanyola per justificar el seu empresonament, desestimant les diferents extradicions sol·licitades i que han provocat la retirada de la resta de sol·licituds d’extradició incoades per part de la justícia espanyola.

 

En la seva part dispositiva, la Declaració Institucional, estableix que el Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona acorda:

 

PRIMER.- Exigir la llibertat immediata del que fou regidor d’aquest Ajuntament i Conseller d’Interior, Sr. Sr. Joaquim Forn i Chiariello així com de la resta de líders polítics i socials en presó preventiva, Sra. Carme Forcadell i Lluís, Sr. Oriol Junqueras i Vies, Sr. Jordi Turull i Negre, Sr. Josep Rull i Andreu, , Sr. Raül Romeva i Rueda, Sr. Jordi Sánchez i Picanyol, Sr. Jordi Cuixart i Navarro i Sra. Dolors Bassa i Coll, alguns d’ells empresonats des de fa més d’un any.

 

SEGON.- Exigir la fi de la judicialització del conflicte polític, i reclamar que es donin totes les garanties jurídiques als polítics Srs. Carles Puigdemont i Casamajó, Sr. Toni Comín i Oliveres, Sr. Lluís Puig i Gordi, Sra. Meritxell Serret i Aleu, Sra. Clara Ponsatí Obiols, Sra. Anna Gabriel i Sabaté, Sra. Marta Rovira i Vergés i els activistes i artistes Srs. Adrià Carrasco i Josep Miquel Arenas Beltran (Valtonyc).

 

TERCER.- Reclamar que es donin totes les garanties jurídiques a l’activista Sra. Tamara Vila i altres membres dels CDR acusats injustament de terrorisme.

 

QUART.- Exigir una profunda reforma del sistema judicial espanyol que garanteixi la seva independència i el ple sotmetiment de les seves institucions a l’Estat de Dret i als principis democràtics, proscrivint tota actuació arbitrària i de persecució ideològica.

 

CINQUÈ.- Dialogar i negociar amb el govern espanyol per trobar una sortida a la situació actual i per celebrar un referèndum d’autodeterminació que permeti als catalans i catalanes decidir lliurement el seu futur.

 

 

 

Barcelona, 26 d’octubre de 2018

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: