El PDeCAT aconsegueix el suport del Plenari per mantenir la USP de la Guàrdia Urbana i posar en marxa un pla de contingència davant l’eventual manca d’agents per prejubilacions

 

Martí.jpg

El regidor del Grup Municipal Demòcrata, Jordi Martí, afirma que “la seguretat a Barcelona està en una situació insostenible resultat d’una pèssima gestió del govern municipal”, i afegeix “ara recollim els fruits del que han conreat”

 

El grup municipal del PDeCAT ha aconseguitx avui el suport majoritari del Consell Plenari de l’Ajuntament per mantenir la Unitat de Suport Policial (USP) de la Guàrdia Urbana i posar en marxa un pla de contingència davant l’eventual manca d’agents per prejubilacions. El regidor del Grup Municipal Demòcrata, Jordi Martí, ha afirmat que “la seguretat a Barcelona està en una situació insostenible com a  resultat d’una pèssima gestió del govern municipal”, i ha afegit “ara recollim els fruits del que han conreat”.

 

El Grup Municipal del PDeCAT ha presentat una proposició, que s’ha transaccionat i s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, C’s, ERC, PP;  i el vot en contra del BComú i la CUP, que acorda:

 

  • El manteniment de la Unitat de Suport Policial (USP) de la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb les seves tasques originals.
  • Instar al Govern Municipal a posar en marxa un Pla de Contingència per fer front a la manca d’agents que pot provocar la prejubilació als 59 anys que es produirà a partir del gener del 2019, tot negociant amb el Govern de l’Estat una moratòria de 18 mesos o l’aplicació esglaonada de la norma i a estudiar la possible implantació d’incentius als agents que no s’acullin a aquesta mesura.
  • Que el Govern Municipal publiqui mensualment per tipologia i districte, les dades dels fets delictius que es cometin a Barcelona i les queixes per incivisme a l’IRIS i al 092-112.
  • Que l’Alcaldessa i regidora de Seguretat i Prevenció de Barcelona es decideixi per fi a exercir de regidora de Seguretat i Prevenció o deixi pas a un nou regidor/regidora per a exercir tals funcions, tal com va aprovar la Comissió Extraordinària de Presidència del 8 d’agost.

 

Jordi Martí ha assenyalat que de nou el PDeCAT planteja una iniciativa referent sobre aquest tema, “perquè creiem que el principal problema de la ciutat, que afecta gran part barcelonins, juntament amb l’accés a l’habitatge, és la inseguretat i l’incivisme” i ha lamentat que l’alcaldessa Ada Colau, màxima responsable política de Seguretat i Prevenció de la ciutat no fos present a l’inici del debat.

 

El regidor ha recordat que a la darrera reunió de la Junta Local de Seguretat, celebrada dilluns passat, es van donar unes xifres preocupants: els fets delictius, de gener a agost d’enguany, han augmentat un 19%. “una xifra d’escàndol per si mateixa que ens alerta i ens genera molta preocupació; i que és encara més greu si es compara amb índexs d’altres ciutat estat, on ha disminuït”.

 

Martí també s’ha referit a l’Enquesta de Victimització, que no se’ns ha presentat, on hi ha els pitjors resultats de la sèries històric: un 25,5% dels barcelonins enquestats han estat víctimes d’un delicte i a Ciutat Vella arriba a un 36,65%.“Són dades objectives no interpretables. És una situació insostenible que ens dona arguments per dir que és resultat d’una pèssima gestió del govern municipal”, ha dit Martí que ha afegit que el govern no ha cregut mai en l’ordre ni en el  compliment de les ordenances. “Ara recollim els fruits del que han conreat”, ha remarcat.

 

Jordi Martí ha reclamat accions immediates i contundents per part del govern per tancar narcopisos, que es garanteixi la seguretat, el manteniment pla de xoc de Ciutat Vella per posar ordre; i ha assenyalat que “per tots aquests objectius, la Guàrdia Urbana és imprescindible, per això demanem el manteniment de la USP, com demanen tots els sindicats i la pràctica totalitat dels grups municipals”.

 

El regidor Demòcrata ha expressat, de nou, el seu suport a la Guàrdia Urbana,  a la USP i resta de cossos de seguretat la ciutat, ha agraït el suport dels grups que han permès aprovat la iniciativa i ha reclamat al govern una “mica d’autocrítica perquè els resultats són molt importants sobretot en seguretat i prevenció;  i els resultats són desastrosos”.

 

Barcelona, 26 d’octubre de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: