Neus Munté: “‘El Run, Run’ torna per denunciar el que no funciona a Barcelona: no hi ha cap dada que millori a la ciutat”

Munté homs.jpg

El PDeCAT de Barcelona reparteix 50.000 exemplars d’una nova edició d’“El Run Run! El diari que l’Ajuntament no vol que llegeixis”

 

Un centenar de voluntaris del Partit Demòcrata a la capital catalana distribueix aquest matí en 50 boques de Metro repartides per tota la ciutat una publicació que resumeix l’acció dels més de tres anys de Govern d’Ada Colau

 

El Partit Demòcrata a Barcelona reparteix des de primera hora d’aquest matí 50.000 exemplars d’una nova edició  d’“El Run Run! El diari que l’Ajuntament no vol que llegeixis”. Un centenar de voluntaris del Partit Demòcrata a la capital catalana distribueix aquest matí en 50 boques de Metro repartides per tota la ciutat una publicació que resumeix i fa balanç de l’acció del Govern d’Ada Colau quan només falten set mesos per a les noves eleccions municipals, el maig de 2019..

 

“Escàndol” és el titular a cinc columnes que destaca en la portada del número dos d’”El Run Run! El Diari que l’Ajuntament no vol que llegeixis”, una publicació que elabora el Partit Demòcrata de Barcelona a mode de resum i balanç de la feina feta pel Govern municipal d’Ada Colau els darrers tres anys , i que es va estrenar el maig de 2017, quan es van complir dos anys de la celebració de les eleccions municipal que li van atorgar a l’antiga activista la vara d’alcaldessa. Com l’any passat, aquest matí un centenar de associats del PDeCAT a Barcelona, amb la candidata a l’alcaldia Neus Munté, els regidors i consellers municipals del Grup Demòcrata a l’Ajuntament, estan repartint des de les 7:00 d’aquest matí i fins les 9:30 50.000 exemplars del diari, repartits per fins a 44 parades de Metro, dels 10 districtes de la capital catalana.

 

(Poder veure i descarregar-vos “El Run Run!” en aquest enllaç: https://issuu.com/grupmunicipaldemocratadebarcelona/docs/runrun2 )

 

Editat a color, amb 8 pàgines i en format tabloide, “El Run Run!” presenta en portada un sumari del seu contingut on destaca, sobre la foto de l’Alcaldessa Colau el titular “Escàndol”, i un subtítol que descriu que: “Entitats amigues de Colau reben més de 2 milions d’euros”. Aquest primera pàgina avança reportatges dedicats a, per exemple,  analitzar la situació econòmica que viu l’Ajuntament amb “ADA Manostijeras”; o la situació a la ciutat d’incivisme i inseguretat amb “Barcelona degradada”.

 

La portada del nou “El Run Run!” avança també una entrevista a la candidata del PDeCAT a l’alcaldia, Neus Munté, amb el titular “Munté: “Colau està fent retrocedir Barcelona a la dècada dels 80”. Ja a dins, a la pàgina 7 de la publicació, i al costat d’un perfil que ressalta la vocació de servei públic de l’alcaldable del PDeCAT, Neus Munté assegura, entre d’altres coses, que “Estic preparada per liderar la nostra ciutat i remuntar-la”. Munté explica que “Cada dia em trobo persones que em demanen que hem d’evitar que Colau torni a governar. Molts ciutadans, fins i tot alguns que van votar-la, veuen que ha estat un experiment fallit. Se n’adonen que actua des de la superioritat moral, demagògia i populisme”.

 

En el pòster central, les pàgines 4 i 5, i amb el títol de “El misteri de Casp, 43”, el número 2 d’“El Run Run!” desenvolupa el tema principal de portada, i posa el focus en l’evolució de la quantitat de diners que l’Ajuntament de Colau, a través de contractes, convenis i subvencions, atorga a les entitats i empreses que tenen com a seu els baixos d’aquest carrer de l’Eixample, i que mantenen una estreta relació i comunió d’interessos amb les polítiques aplicades pels Comuns des del Govern municipal. Es tracta d’entitats com l’Observatori DESC/PAH, Fiare o el grup d’entitats i cooperatives que s’agrupen al Grup ECOS, en les quals han treballat o han tingut una vinculació molt estreta membres del Govern abans d’arribar a l’Ajuntament, com són la mateixa Alcaldessa, Ada Colau, o altres membres del Govern com Gerardo Pisarello, Vanessa Valiño, Gala Pin, Àgueda Bañón o Joan Subirats. Entre contractes, subvencions i convenis, les entitats de Casp 43 van  rebre de l’Ajuntament l’any 2016 461.026 euros; quantitat que es multiplica per 4 l’any 2017, quan són 1.866.462 euros. En el període del Govern Colau que inclou el segon semestre de 2015, i tot el 2016 i 2017, aquestes entitats han rebut 2.434.598 euros. En el primer semestre de 2015, l’Ajuntament de Xavier Trias va atorgar a aquestes entitats 73.704 euros. En aquest noticia, el PDeCAT defensa el teixit cooperatiu de la ciutat, recorda que durant el Govern de Xavier Trias a Barcelona va impulsar diferents programes d’economia social i col·laborativa, vol preservar la bona feina de les cooperatives de la capital catalana, també les ubicades al carrer Cas, 43, “i per això volem esclarir aquest misteri”.

 

A la contraportada, “El Run Run!” número 2 inclou la secció “Ada Colau i els 40 nyaps: 40 raons per les quals l’alcaldessa ha de deixar de ser-ho. Tria la teva”, i que descriu de forma irònica a través de 40 càpsules breus polèmiques que ha protagonitzat el Govern Colau des de la seva constitució; i que van des de l’augment del nombre de venedors del ‘top manta’ a la ciutat de Barcelona, al fracàs en les polítiques de seguretat i convivència, passant  per l’increment d’assentaments irregulars; la incapacitat de l’alcaldessa per acorda uns pressupostos, o la negativa a posar en marxa la línia de bus elèctric D30 per l’Avinguda Diagonal.

 

La candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté, i la regidora Mercè Homs, presidenta també de la vegueria de Barcelona del Partit Demòcrata, han format part dels equips d’associats que han repartit aquest matí “El Run Run!”, i des de l’entrada del Metro Jaume I, a la plaça de l’Àngel, a Ciutat Vella han valorat als mitjans de comunicació el seu contingut.

 

Mercè Homs ha exposat que “la rebuda del d’”El Run Run!” “ha tornat a ser estat extraordinària”. “Tornem a repartir el diari que l’Ajuntament no vol que llegeixis. Un diari que diu la veritat i que plasma el que fa el Govern municipal i denúncia de falta de compromís de l’alcaldessa amb la ciutat”, ha dit Homs.

 

Neus Munté ha explicat que “El Run, Run” torna per “denunciar el que no funciona a la ciutat”. La candidata ha assenyalat que no hi ha cap dada de ciutat que millori, creix la inseguretat, els delictes, l’incivisme, el nombre narcopisos, els manters, hi ha més assentaments, més persones dormin al carrer, es dispara el preu habitatge  “la gran bandera d’Ada Colau que només podrà acreditar 648 dels 4.000 habitatge que va prometre”; i ha afegit que “patim retallades, per una mala gestió econòmica i falta de previsió”.

 

Davant aquest panorama, la candidata ha afirmat “treballem per revertir, per remuntar, aquesta situació pensant en els veïns i el conjunta de la ciutadania, i hem ofert la nostra col·laboració en temes com habitatge, la seguretat, o, per exemple, la contracta de neteja que es votarà demà; però també fiscalitzem l’acció del govern per denunciar tot allò que van dir que venien a combatre però estan practicant”.

 

Munté ha explicat que a partir anàlisi dels comptes municipals, crida l’atenció com determinades entitats i cooperatives, que s’ubiquen en una mateixa adreça, han rebut en els darrers dos anys i mig més 2 de dos milions d’euros en subvencions, contractes i convenis. “Aquest és l’element central de les pàgines d’El Run, Run”, ha dit Munté.

 

L’alcaldable ha explicat que en el darrer any de mandat de l’alcalde Trias algunes entitats van rebre ajuts per import 73.000€, en el moment en què els Comuns arriben al govern aquests ajuts han arribat fins als 2,5M€ en dos anys i  mig. “Són desenes i desenes de contractes a entitats i cooperatives que comparteixen adreça fiscal, d’on curiosament van sortir el conjunt persones que formen el nucli ideològic d’Ada Colau, o d’on prevenia ella mateixa”, ha assenyalat Munté. La candidata del PDeCAT  ha afegit que “donem suport al cooperativisme i a l’economia social, però tenim dubtes sobre les accions del govern municipal”. “Davant aquests dubtes traslladarem dades, que són publiques, al comitè d’ètica de l’Ajuntament perquè les valori i emeti un dictamen sobre les mateixes”, ha anunciat la candidata.

 

 

Barcelona, 25 d’octubre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: