Jordi Martí: “La continuïtat institucional en polítiques d’habitatge és la clau per abordar el problema de l’accés a l’habitatge”

 

Matí.jpg

A la Comissió d’estudi de solucions en matèria d’habitatge, Martí assenyala que el govern Colau haurà fet en el mandat actual 650 nous habitatges i recorda que “alguns parlaven de la voluntat política per resoldre problemes, tres anys i mig després es constata que és més complicat”

 

El regidor d’Urbanisme del Grup municipal del PDeCAT, Jordi Martí, ha afirmat que “la continuïtat institucional en polítiques d’habitatge és la clau per abordar el problema de l’accés a l’habitatge” . A la Comissió d’estudi de solucions en matèria d’habitatge, que avui ha debatut sobre els àmbits d’oportunitat que ofereix la ciutat, el regidor del PDeCAT assenyala que el govern Colau haurà fet en el mandat actual 650 nous habitatges i recorda que  “alguns parlaven de la voluntat política per resoldre problemes, tres anys i mig després es constata que és més complicat. Si això fos cert, el govern Colau ha demostrat tenir zero voluntat política de resoldre la problemàtica entorn a l’accés a l’habitatge”.

 

Aquest matí ha tingut lloc la quarta sessió de treball de la Comissió no permanent d’estudi sobre les diferents solucions urbanístiques i normatives en matèria d’habitatge, comissió impulsada per l’oposició davant el fracàs constatable en aquest àmbit després de tres anys i mig de mandat municipal. El govern ha presentat l’informe “Àmbits d’oportunitat a la ciutat de Barcelona: 22@, Sagrera, Marina del Prat Vermell i altres “, que ha centrat el debat.

 

Martí, que ha agraït l’informe presentat pel govern i les compareixences dels experts que han aportat informació de de gran qualitat, en relació nous àmbits per fer habitatge nou sinó per altres qüestions associades, ha afirmat que “cal treballar pel dret a l’accés a l’habitatge però també pel manteniment de l’habitatge”.

 

El regidor ha assenyalat que les polítiques públiques de promoció de l’habitatge de protecció són de llarg abast, “no es concreten en un mandat, ni en dos, parlem plantejaments que ens permetran arribar 20.000 habitatges en sis anys, incrementant l’habitatge protegit en un 50%”. Martí ha recordat que segons la llei s’hauria d’arribar al 15% del parc total, el parc total a Barcelona és de 800.000 habitatges, “queda feina per fer en els propers mandats”.

 

Sobre els àmbits que han parlat els diferents experts Martí ha assenyalat que cal revisar el 22@, “és una prioritat”. De la Marina de la Zona Franca ha destacat que s’havien fet diferents treballs en anteriors mandats, “però en tres anys i mig s’ha avançat molt poc”; com tampoc s’ha avançat gaire en l’àmbit Can Batlló- Magòria. També ha destacat la necessitat d’impulsar la rehabilitació perquè el parc d’habitatge envelleix.

 

Martí ha destacat el transfons de crítica d’algunes de les intervencions dels experts que han comparegut avui i també els dubtes sobre la generació d’habitatge assequible a la ciutat a final de mandat. El regidor del PDeCAT ha destacat que el govern d’Ada Colau haurà creat 650 habitatges públics en aquest mandat,  i ha recordat que “alguns- en referència al govern de BComú- parlaven de la voluntat política per resoldre problemes, tres anys i mig després es constata que és més complicat”.

 

 

 

 

Barcelona, 23 d’octubre de 2018

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: