El PDeCAT demana que l’Ajuntament es pronunciï de forma clara per exigir la llibertat dels presos polítics, s’acabi la persecució judicial contra els consellers a l’exili, activistes i cantants

ciurana.jpg

El portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha presentat la declaració institucional  que ho demana i que el seu grup defensarà al Plenari del Consell Municipal, on també reclamarà al govern d’Ada Colau el  manteniment de la Unitat de Suport Policial de la Guàrdia Urbana de Barcelona

 

El Grup Municipal del PDeCAT demana que l’Ajuntament de Barcelona es pronunciï de forma clara per exigir la llibertat dels presos polítics s’acabi la persecució judicial contra els consellers a l’exili, activistes i cantants. El portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha presentat la declaració institucional  que ho demana i que el seu grup defensarà al Plenari del Consell Municipal, on també es demanarà al govern d’Ada Colau el manteniment de la Unitat de Suport Policial (USP) de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

 

Jaume Ciurana ha ofert aquest matí una roda de premsa per a presentar les iniciatives que el seu grup defensarà en el Consell Plenari del proper divendres (vegeu document adjunt). Un dia més, ha començat la seva intervenció denunciant “la falsa situació de normalitat institucional que viu el país a la que alguns ens volen instal·lar”.

 

El portaveu del Grup del PDeCAT ha criticat l’absoluta manca de política rigorosa del govern en matèria de seguretat, “es va veure en les primeres setmanes de mandat que no aniria bé; tres any i mig després, podem dir que no ha anat bé”. “Més enllà dels indicadors hi apareixen nous problemes, un d’ells la supressió de la  Unitat de Suport Policial de la Guàrdia Urbana”, ha denunciat Ciurana, que ha explicat que la proposició que defensarà el PDeCAT demana, entre altres punts, que no desaparegui aquesta unitat. El text de la iniciativa acorda:

 

  • “El manteniment de la Unitat de Suport Policial de la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb les seves tasques originals.

 

  • Instar al Govern Municipal a posar en marxa un Pla de Contingència per fer front a la manca d’agents que pot provocar la prejubilació als 59 anys que es produirà a partir del gener del 2019, tot negociant amb el Govern de l’Estat una moratòria de 18 mesos o l’aplicació esglaonada de la norma.

 

  • Que el Govern Municipal publiqui mensualment per tipologia i districte, les dades dels fets delictius que es cometin a Barcelona i les queixes per incivisme a l’IRIS i al 092-112.

 

  • Que l’Alcaldessa i regidora de Seguretat i Prevenció de Barcelona es decideixi per fi a exercir de regidora de Seguretat i Prevenció o deixi pas a un nou regidor/regidora per a exercir tals funcions, tal com va aprovar la Comissió Extraordinària de Presidència del 8 d’agost.”

 

Ciurana ha explicat que el president del Grup municipal, Xavier Trias, formularà el següent Prec: “que l’Alcaldessa de Barcelona s’impliqui personalment en la tasca de suport al teixit associatiu i al conjunt del sector esportiu de la ciutat, tot establint-hi una interlocució directa i constant”. “L’esport és un dels símbols del ciutat, però tenim la percepció, donat que no hi ha un regidor responsable i sí molts prejudicis, que no és una prioritat del govern”, ha dit Ciurana.

 

Un altre prec que defensarà el PDeCAT demana “que el govern de la Ciutat pressuposti per a l’any 2019 les partides necessàries per a licitar la tercera fase del col·lector del Paral·lel i així començar a executar-lo l’any que ve”.  “Barcelona és una ciutat mediterrània i sovint hi plou de manera ‘desordenada’, demanem que es pressuposti pel 2019”, ha reclamat Ciurana.

 

El portaveu ha explicat que també es presenta un seguiment de prec d’un prec aprovat el 28 de febrer de 2018 sobre la implantació del a D30, línia que ha de transcórrer per la Diagonal alternativa al tramvia. “Volem saber on estem”, ha dit Ciurana.

 

 

 

El portaveu ha explicat que s’està negociant l’aprovació d’una Declaració Institucional que impulsa el PDeCAT, “quan farà un any de l’ingrés a la presó del nostre company Joaquim Forn, i altres”, perquè l’Ajuntament es pronunciï de forma clara per “exigir la llibertat dels presos preventius, s’acabi la persecució judicial contra els consellers a l’exili, activistes i cantants”. El text de la Declaració acorda:

 

PRIMER.- Exigir la llibertat immediata del que fou regidor d’aquest Ajuntament i Conseller d’Interior, Sr.  Joaquim Forn i Chiariello així com de la resta de líders polítics i socials en presó preventiva,  Sra. Carme Forcadell i Lluís, Sr. Oriol Junqueras i Vies, Sr. Jordi Turull i Negre, Sr. Josep Rull i Andreu, , Sr. Raül Romeva i Rueda, Sr. Jordi Sánchez i Picanyol, Sr. Jordi Cuixart i Navarro i Sra. Dolors Bassa i Coll, alguns d’ells empresonats des de fa més d’un any.

 

SEGON.- Exigir la fi de la persecució judicial contra els polítics exiliats Srs. Carles Puigdemont i Casamajó, Sr. Toni Comín i Oliveres, Sr. Lluís Puig i Gordi, Sra. Meritxell Serret i Aleu, Sra. Anna Gabriel i Sabaté, Sra. Marta Rovira i Vergés i els activistes i artistes Srs. Adrià Carrasco i Josep Miquel Arenas Beltran (Valtonyc).

 

TERCER.- Exigir la fi de la persecució judicial contra l’activista Sra. Tamara Vila i altres membres dels CDR acusats de terrorisme.

 

QUART.- Exigir una profunda reforma del sistema judicial espanyol que garanteixi la seva independència i el ple sotmetiment de les seves institucions a l’Estat de Dret i als principis democràtics, proscrivint tota actuació arbitrària i de persecució ideològica.

 

CINQUÈ.- Exigir que l’Estat espanyol respecti la voluntat democràtica dels catalans i catalanes, expressada a través d’un referèndum d’autodeterminació que permeti una sortida negociada i política a l’actual situació de conflicte entre Catalunya i Espanya.

 

 

Barcelona, 24 d’octubre de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: