Neus Munté anuncia el vot afirmatiu del PDeCAT a la nova contracta de neteja que destaca per la innovació i la introducció del control dels ciutadans sobre la seva qualitat

 

Munte, trias vila.jpg

La candidata Neus Munté explica que el govern ha recollit les aportacions del Grup Demòcrata per tal que la neteja i recollida de residus sigui de més qualitat, i destaca que el pes de la valoració econòmica sobre el resultat del concurs ha passat del 25 al 15 per cent

 

El president del grup, Xavier Trias, afirma que el contracte de neteja és el contracte més important de l’Ajuntament, més de 300 milions d’euros anuals, i que l’acord al que s’ha arribat “és bo per la ciutat, i per les alcaldesses, l’actual i la futura”

 

La candidata del PDeCAT a les eleccions municipals, Neus Munté, el president del Grup Demòcrata, Xavier Trias, i la regidora Francina Vila han ofert una roda de premsa per anunciar el vot afirmatiu del PDeCAT a la nova contracta de neteja que destaca per la innovació i la introducció del control dels ciutadans sobre la seva qualitat. La candidata del PDeCAT, Neus Munté, ha explicat que el govern ha recollit les aportacions del Grup Demòcrata per tal que la neteja i recollida de residus sigui de més qualitat, i ha explicat que el pes de la valoració econòmica sobre el resultat del concurs ha passat del 25 al 15 per cent. El president del grup, Xavier Trias, afirma que el contracte de neteja és el contracte més important de l’Ajuntament, més de 300 milions d’euros anuals, i que l’acord al que s’ha arribat “és bo per la ciutat, i per les alcaldesses, l’actual i la futura”.

 

Xavier Trias ha explicat que el PDeCAT ha arribat a un acord amb el Govern de Barcelona en Comú per votar favorablement el Plec de Clàusules per a la nova contracta de neteja i recollida de residus a la ciutat de Barcelona que ha d’entrar en vigor a finals de l’any que ve, i que té una durada de 8 anys, prorrogables a 2 més. Trias ha explicat que aquest “exercici de responsabilitat amb la ciutat i la seva gent” ja es va fer l’any 2008 quan es va negociar amb el Govern de l’alcalde Jordi Hereu el contracte que caduca l’any que ve. “Llavors el van negociar el regidor Joan Puigdollers amb la regidora d’Iniciativa, Imma Mayol. Ara ho ha fet la regidora Francina Vila, a la que vull felicitar per haver arribat a un acord amb el govern de Barcelona en Comú, que no és fàcil”.

 

Trias ha explicat que “hem tingut discussions, però sobretot voluntat d’arribar a un acord per tenir una contracta exemplar, referent tant a casa com a nivell internacional; un contracte que respon a la nostra filosofia, de col·laboració públic-privada; aquí no se’ls ha acudit remunicipalitzar”. El president del Grup Demòcrata ha ressaltat que la contracta de neteja és el contracte més important de l’Ajuntament, per l’import, més de 300 milions d’euros anuals; per la durada, 8 anys més dos prorrogables; i pel servei. “És un bon acord per la ciutat, i per les alcaldesses, l’actual i també per la futura”, ha conclòs Trias, tot donant pas a Neus Munté.

 

La candidata del PDeCAT a l’Alcaldia ha assenyalat que l’acord respon “a la nostra voluntat de fer que la ciutat funcioni”. “Hi ha queixes raonades sobre la neteja, una ocupació intensiva de l’espai públic, manca d’autoritat i manca de directrius polítiques per adequar les necessitats de neteja i recollida de residus a la situació actual”.

 

L’alcaldable ha explicat que el grup del PDeCAT ha estat treballant, des de fa mesos, perquè la contracta entri en vigor el més aviat possible incorporant  modificacions i aportacions “perquè la neteja de la ciutat i la recollida de residus sigui millor; de qualitat, que aposti per la innovació, afavoreixi la participació de la ciutadania i persegueixi els objectius europeus de residu zero”.

 

“Volem la màxima qualitat i eficiència del servei amb un millor control de l’Ajuntament, obrint la porta a que la ciutadania tingui tota la informació i, per tant, pugui ajudar-nos en aquest control de qualitat, que coneguin freqüències de pas o tipus de neteja que es fa al seu carrer”, ha dit Munté que ha explicat les novetats que recull el nou plec

 

També ha destacat sobre la importància de la qualitat “el pes que hem volgut donar als aspectes no econòmics del plec. Els costos dels serveis són importants, però encara més la seva qualitat i els bons resultats. És per aquest motiu que en la valoració econòmic només suposa un 15% del resultat final del concurs, i no un 25% com era en la proposta inicial del govern; d’aquesta manera evitem les baixes temeràries”.

 

També queda recollida la possibilitat d’apostar en el futur per una nova fiscalitat basada en la generació de residus de cada ciutadà. “Hem de pagar pel que generem i hem de premiar els que reciclen bé i generen menys deixalles”, ha dit. En aquest sentit, ha afegit que “caldrà dotar-nos de contenidors intel·ligents que puguin sostenir la tecnologia al servei d’un millor coneixement dels hàbits que hi ha a la ciutat respecte la generació de residus, cal un disseny més innovador, actualitzat, modern, que pugui netejar-se bé i permeti una millor visibilitat de la calçada”. De la negociació de la contracta finalment, Munté ha destacat el compromís i la feina dels sindicats que el govern ha recollit per prestar el servei en bones condicions laborals i que garanteixen una pau social.

 

La regidora Francina Vila, responsable de la negociació amb el govern municipal, ha donat detalls tècnics de la contracta, que es votarà definitivament al Plenari del Consell Municipal que se celebrarà el divendres 26 d’octubre i ha destacat “el pes que hem volgut donar als aspectes no econòmics del plec. Els costos són importants, però encara més la qualitat i els bons resultats. És per aquest motiu, que en la valoració, l’aspecte econòmic només suposa un 15% i no un 25%”.

 

 

 

Barcelona, 19 d’octubre de 2018

 

 

 

 

 

 

 

Munte, trias vila.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: