El PDeCAT expressa el seu suport als membres de l’USP i anuncia que si desapareix quan governi tornarà a posar en marxa la unitat, tot reforçant-la

 

Mart1.jpg

El regidor del Grup Municipal Demòcrata, Jordi Martí, afirma que la Seguretat “no és un tema de debat exclusivament polític o sectorial, és un tema de ciutat que afecta milers de persones”  

 

El regidor del Grup Municipal Demòcrata,  Jordi Martí, ha expressat avui  el suport del seu grup als membres de la Unitat de Suport Policial (USP),  i a tota la resta de la Guàrdia Urbana, i ha anuncia que si aquesta unitat desapareix, com vol el Govern d’Ada Colau, quan governi a Barcelona la ornarà a posar en marxa i es reforçarà. Jordi Martí ha afirmat que la Seguretat “no és un tema de debat exclusivament polític o sectorial, és un tema de ciutat que afecta milers de persones”.

 

A la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció celebrada aquest matí, el Grup Municipal del PDeCAT ha demanat la compareixença del responsable del govern municipal en matèria de Seguretat per donar compte de les últimes problemàtiques sorgides en relació a la Seguretat i la Prevenció a la ciutat. En nom del govern ha comparegut el comissionat, Amadeu Recasens, que ha aportat poques dades noves.

 

Jordi Martí ha expressat la preocupació del Grup Municipal del PDeCAT perquè “les problemàtiques que el govern diagnostica són les mateixes, no es resolen, no tanquem carpetes i se n’obren de noves que afecten convivència a la ciutat”. A parer del regidor el de la Seguretat, “no és un tema de de debat exclusivament polític o sectorial, és un tema de ciutat que afecta milers de persones”, i s’ha mostrat convençut que les dades que es lliuraran a la Junta Local de Seguretat, que tindrà lloc la propera setmana , “seran demolidores”. “Hi ha temes calents que no es resolen”, ha insistit.

 

El regidor Martí ha explicat que, ahir mateix, l’alcaldessa i altres membres del govern, es van reunir amb representats d’entitats del ‘Tsunami Veïnal’ que reclamen amb vehemència que es resolguin greus problemes de seguretat i convivència als carrers de Barcelona. A la reunió es va acordar tenir dibuixat, en un mes, un mapa de la ciutat que reculli la problemàtica de la inseguretat, la delinqüència i l’incivisme als barris. “El govern ha hauria de tenir aquesta diagnosi i actuar”, ha retret.

 

Martí s’ha referit també a la desaparició de la Unitat de Suport Policial (USP) de la Guàrdia Urbana: “expressem ple suport als 155 membres d’aquesta unitat i a tota la Guàrdia Urbana, no ens conformem en que suprimeixen aquesta unitat”, i ha afegit que, si en el proper mandat el seu grup torna al govern de la ciutat, “la tornarem a posar en marxa i la reforçarem”. També ha criticat la manca de previsió de l’executiu d’Ada Colau davant el canvi normatiu que permetrà que els membres de la Guàrdia urbana es puguin acollir a una jubilació anticipada als  59 anys i l’impacte que pot tenir aquesta mesura en la policia local de Barcelona. “La plantilla de la Guàrdia Urbana té un dèficit de 500 agents i 300 més es podrien acollir a aquesta mesura; 800 agents menys, una situació que podria afectar a la seguretat de la ciutat”, ha explicat. “El ‘top manta’”, ha assenyalat, “està descontrolat. Ha transcendit que RENFE ha trucat 600 vegades en un any a 112 per fer fora els manters que ocupen l’estació de Catalunya pels problemes de seguretat que suposa”.

 

El regidor Martí ha agraït la intervenció del comissionat, però ha afegit que “vostè està sol: no tenim ni a l’alcaldessa, ni tinent d’alcalde,  ni regidora de Ciutat Vella; i els problemes no se solucionen”.

 

 

Barcelona, 17 d’octubre de 2018

 

 

 

 

Mart1.jpg

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: