El PDeCAT aconsegueix que l’Ajuntament condemni els insults i amenaces contra l’alumnat i professorat de l’Escola CIC

Marti 2.jpg

El regidor Jordi Martí ho ha reclamat amb una proposició aprovada a la Comissió de Presidència que també demana als cossos de seguretat pertinents que s’iniciï una investigació sobre aquests incidents que protagonitza l’extrema dreta espanyolista, i que l’Ajuntament es personi, com acusació particular o popular, en cas de denúncia d’algun dels agredits

 

El Grup Municipal del PDeCAT ha aconseguit avui que l’Ajuntament condemni els insults i amenaces contra l’alumnat i professorat de l’Escola CIC. El regidor de Seguretat, Jordi Martí, i també President del Consell de Districte de Sarrià-Sant Gervasi, ho ha reclamat amb una proposició aprovada a la Comissió de Presidència que també demana als cossos de seguretat pertinents que s’iniciï una investigació sobre aquests incidents que protagonitza l’extrema dreta espanyolista, i que l’Ajuntament es personi, com acusació particular o popular, en cas de denúncia d’algun dels agredits.

 

El Grup Municipal del PDeCAT ha presentat a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció una proposició, amb un text finalment transaccionat amb el govern municipal, que s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, ERC, la CUP i BComú; l’abstenció del PSC i els vots en contra de C’s i el PP. La proposició acorda:

 

  • Condemnar els insults, provocacions i amenaces reiterades contra els alumnes i professorat del CIC Escola Batxillerats de la Via Augusta que es van produir el vespre del dijous 4 d’octubre per part de grups d’extrema dreta espanyolista i els produïts en altres establiments docents.

 

  • Demanar als cossos de seguretat pertinents que s’iniciï una investigació policial sobre aquest fet i sobre qualsevol altre de la mateixa naturalesa que s’hagi produït a la ciutat de Barcelona en els darrers temps.

 

  • Que l’Ajuntament lideri conjuntament amb les altres administracions les mesures adients perquè no tornin a succeir successos semblants durant les manifestacions de l’extrema dreta espanyolista.

 

  • Donar suport al professorat de Catalunya davant dels diversos atacs que han rebut en el darrer any.

 

  • Que l’Ajuntament de Barcelona es personi, com acusació particular o popular, en cas de denúncia d’algun dels agredits.

 

Jordi Martí ha explicat que des de l’ 1 d’octubre de 2017 “hi ha una alerta d’amenaça reiterada i continuada verbal, i física en alguns casos, de grups radicals d’extrema dreta que utilitzen diferents manifestacions per fer de les seves”. “Les amenaces, insults i, en alguns casos, agressions físiques, cauen sempre del mateix bàndol”, ha denunciat.

 

Martí ha destacat que des del 2010 milions de persones “ens hem manifestat pacíficament, cívicament, mai amb violència; però lamentablement hem vist darrerament alguns episodis d’espanyolisme intransigent. Les víctimes d’aquestes agressions són persones que tenen procedència diferent, homosexual, col·lectius alternatius, i son de tipus verbal i física, en alguns casos”.

 

“Darrerament s’han produït escenes en alguns barris i districtes com Sarrià- Sant Gervasi, on grups radicals que han amenaçat, i fins i tot agredit, persones i institucions desafectes al règim”, ha explicat el regidor que ha recordat que hi ha hagut incidents al voltant  de la plaça Macià, a l’entorn de Catalunya Ràdio, crema voluntària i criminal de les casetes al carrer de l’Hort de la Vila a Sàrria, assetjament a escoles, com el CIC a la Via Augusta, que el passat 4 d’octubre va ser blanc, per enèsima vegada, d’aquests atacs, però gràcies al cordó preventiu  de Mossos d’Esquadra es va poder evitar.

 

El regidor Martí ha explicat que el seu grup ha parlat amb l’escola, que ha expressat la seva preocupació, i per això s’ha presentat aquesta proposició. Martí ha afegit que “no estem reaccionant davant d’un fet excepcional, sinó a unes qüestions que van a més i que gràcies als cordons policials s’han evitat més mals”.

Barcelona, 16 d’octubre de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: