El PDeCAT denuncia que Colau, amb el suport d’ERC i la CUP, abandonen els veïns dels Tres Turons i els condemnen a marxar de casa seva

 

VIlaaa.jpg

La regidora Francina Vila ha defensat una proposició, rebutjada amb els vots en contra de BComú, ERC i la CUP, i l’abstenció de C’s i del PSC a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat que reclamava que el concurs per definir el Parc dels Tres Turons inclogui l’estudi d’alternatives que permetin assolir el model de parc mixt

 

Vila lamenta que el govern d’Ada Colau no hagi fet res pel Parc dels Tres Turons ni pels veïns que hi viuen, tractats com a veïns de segona durant molts anys

 

El grup del PDeCAT ha denunciat avui que l’Alcaldessa Ada Colau i el seu Govern, amb el suport d’ERC i la CUP, abandonen els veïns dels Tres Turons i els condemnen a marxar de casa seva. La regidora del Grup Municipal Demòcrata, Francina Vila ha defensat una proposició, rebutjada amb els vots en contra de BComú, ERC i la CUP, i l’abstenció de C’s i del PSC a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat (CEUM) que reclamava que el concurs per definiran el Parc dels Tres Turons inclogui l’estudi d’alternatives que permetin assolir el model de parc mixt.  Vila ha lamentat que el govern d’Ada Colau no hagi fet res pel Parc dels Tres Turons ni pels veïns que hi viuen, tractats com a veïns de segona durant molts anys.

 

La regidora Francina Vila, en nom del PDeCAT, ha defensat una proposició, que no ha pogut ser aprovada,  que acordava:

 

  1. Que el Govern, inclogui en els objectius del concurs anunciat per a consolidar el Parc dels Tres Turons, l’estudi d’alternatives que permetin, avaluïn i proposin fer compatible el Parc amb el màxim d’habitatges existents, per tal d’assolir el model de Parc Mixt que el nostre Grup impulsà en l’anterior mandat.

 

 

La regidora Vila ha explicat que, amb aquesta, ja són tres les proposicions que el PDeCAT haurà presentat en aquest mandat demanant que s’atenguin a les demandes plenes de sensatesa dels veïns que viuen al cim del Turó de la Rovira  perquè sigui un parc mixt.

 

“Lamentem que el govern es passi per sota l’aixella els acords de la comissió”, ha dit Vila, que ha recordat que el desembre de 2105 hi va haver consens al voltant d’una proposta aprovada a la CEUM  que acordava que s’impulsés la creació del Parc mixt dels Tres Turons, “però aquest acord no s’ha complert”. També el setembre de de 2017, el PDeCAT va tornar a presentar una nova iniciativa, aquesta demanant que “que el govern aturi immediatament les actuacions de desenvolupament de les previsions que preveu el document de MPGM d’abril de 2010, que comportin desallotjaments de veïns, fins que hi hagi un model definit i alternatiu de Parc que possibiliti l’execució del mateix a la vegada que preservi, de forma consensuada, i en la mesura del possible, el manteniment del veïnat”.

 

“Aquella proposta”, ha dit la regidora, “no es va aprovar, però l’han complert perquè no han fet res; fins ara, que fan una fugida endavant i presenten un concurs, que es defineix com ‘un full de ruta únic amb mirada global que, a partir del planejament de 2010, permeti dibuixar el futur del parc sota criteris de gestió del verd i la biodiversitat, l’aigua i l’energia’”. “Fan una fugida endavant des del sofà d’alcaldia, ho tenen tot en compte, la biodiversitat, l’aigua, l’energia, les mallerengues; menys les persones que hi viuen, que tenen hipotecat el seu futur i que durant anys han estat tractats com a veïns de segona”.

 

“Presenten aquesta nova iniciativa perquè seguim convençuts que és el que cal pel futur del Turó de la Rovira i les persones que hi viuen”, ha dit Vila, que ha afegit que ja que el govern pensa destinar diners al concurs, del que podem compartir algun objectiu tot i ser molt teòric, “tinguin en compte que hi viuen persones que es mereixen tota la consideració i que volen seguir vivint allà on tenen casa seva”. La regidora Vila ha denunciat que “el Govern d’Ada Colau, amb el suport avui dels regidors d’ERC i la CUP, han  abandonat els veïns i veïnes dels Tres Turons i els condemnen a marxar de casa seva”.

 

Barcelona, 17 d’octubre de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: