El govern, a instàncies del PDeCAT, permetrà que el gual provisional d’obres, per iniciar una activitat econòmica, ja esdevingui el gual definitiu per exercir la pròpia activitat

 

REcasensssss.jpg

 

La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata, Sònia Recasens,  que ha defensat la proposició que ho reclama aprovada a la Comissió d’Economia i Hisenda, afirma que mesures com aquesta són útils per facilitar l’activitat econòmica a la ciutat de Barcelona

 

El govern municipal, a instàncies del Grup Municipal del PDeCAT, permetrà que el gual provisional d’obres, per iniciar una activitat econòmica, ja esdevingui el gual definitiu per exercir la pròpia activitat. La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata, Sònia Recasens, que ha defensat la proposició que ho reclama aprovada a la Comissió d’Economia i Hisenda, afirma que mesures com aquesta són útils per facilitar l’activitat econòmica a la ciutat de Barcelona.

 

La regidora ha explicat que les iniciatives d’activitat mercantil a la ciutat de Barcelona van precedides de les corresponents obres d’adaptació de l’immoble i sovint, es sol·licita la corresponent llicència d’obres per arranjar i adaptar aquests immobles; en aquest període d’obres es sol·licita la llicència de gual provisional. En acabar les obres és quan es pot sol·licitar la llicència d’activitat, i un cop sol·licitada és quan la pràctica del funcionament de l’administració de la ciutat de Barcelona et permet sol·licitar la llicència de gual permanent o per franja horària. La demora que avui té la concessió de la llicència de gual permanent és de 3 a 6 mesos. No disposar d’aquesta autorització perjudica el bon funcionament de la corresponent activitat econòmica per la que es requereix disposar del gual, i produeix que s’interrompi l’adequada activitat i es creen molts conflictes en la viabilitat.

 

El text s’ha transaccionat amb el govern i ha comptat amb els favorables del PDeCAT, Cs, ERC, PSC, PP i l’abstenció de BComú; i acorda “Instar al Govern Municipal, per tal de facilitar l’activitat econòmica a la ciutat de Barcelona, a aplicar un procediment administratiu molt més àgil per poder donar continuïtat a la llicència de gual provisional sol·licitada en el tràmit de les obres a realitzar perquè, en finalitzar aquestes, es pugui, d’una manera automàtica, prorrogar la llicència de gual transitòria i donar-li caràcter definitiu, sempre que la sol·licitud d’una llicència de gual provisional per a obres coincideixi amb el gual definitiu, i més quan es demana exactament la mateixa informació i exigeix similars característiques que una sol·licitud de llicència permanent o per franja horària.

 

Sònia Recasens ha assenyalat “com oposició, fem propostes per millorar l’activitat  econòmica”. Durant aquest mandat hi ha hagut moltes queixes i divergències al voltant  de l’agilitat en matèria d’activitat econòmica, “de vegades petits gestos fan que s’alleugereixi determinades passes que s’han de fer”.

 

La regidora ha explicat que el debat sobre que els guals provisionals acabin sent definitius es va plantejar a la Comissió d’estudi no permanent de mesures econòmiques. “Hem de facilitar l’activitat econòmica a la ciutat de Barcelona, esperar sis mesos és molt temps per l’activitat econòmica. Cal no tornar a començar tot el tràmit perquè un gual acabi sent definitiu, aplicant un procediment administratiu molt més àgil per poder donar continuïtat a la llicència de gual provisional i que es pugui, d’una manera automàtica, prorrogar la llicència de gual transitòria i donar-li caràcter definitiu”, ha dit.

 

Recasens ha agraït el suport dels grups i l’abstenció del govern que ha permès aprovar la iniciativa “esperem que sigui una realitat i donen així les màximes facilitats possibles a l’activitat econòmica de la ciutat”.

 

 

 

 

 

Barcelona, 16 d’octubre de 2018

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: