El PDeCAT crítica que el govern Colau hagi trigat tres anys i mig a revisar el protocol de desnonaments

 

Fandos.jpg

 

La regidora del Grup Municipal Demòcrata, Maite Fandos, lamenta que l’executiu no hagi fet res per esmenar abans aquest protocol que va ser pioner, perquè quan es va redactar no existia cap política contra els desnonaments i es va preveure que fos revisable anualment

 

El Grup Municipal del PDeCAT crítica que el govern Colau hagi trigat tres anys i mig a revisar el protocol de desnonaments. La regidora del Grup Municipal Demòcrata, Maite Fandos, lamenta que l’executiu no hagi fet res per esmenar abans aquest protocol que va ser pioner, perquè quan es va redactar no existia cap política contra els desnonaments i es va preveure que fos revisable anualment.

 

Els treballadors i treballadores de l’Institut Municipal de de Serveis Socials de Barcelona han irromput, amb pancartes, a la comissió de Drets Socials per reclamar la revisió del protocol en desnonaments.  Fandos ha explicat que aquest protocol “va permetre protegir les persones vulnerables contra els desnonaments, i va ser una eina de coordinació imprescindible en aquell moment però que calia anar-lo revisant, tal i com estava previst”.

 

Fandos ha explicat que aquest protocol es va redactar en un moment en què les necessitats i la realitat dels desnonaments a la ciutat eren molt diferents a les actuals. També ha recordat que la PAH, amb Ada Colau i el seu equip al capdavant, reclamaven que els Serveis Socials assistissin als desnonaments.

 

Aquest protocol, va ser pioner, no existia cap política ni protocol contra els desnonaments,  i tenia una durada d’un any prorrogable, al seu venciment, per idèntics i successius períodes anuals si no havia estat denunciat per alguna de les parts amb una antelació de noranta dies. “Ara, en canvi, hi ha noves normatives que donen més protecció a les persones vulnerables  i per tant moltes més peticions als serveis socials, i també hi ha nous serveis com la Unitat Contra l’Exclusió Residencial (UCER), que centralitza la informació sobre desnonaments que es produeixen, que no està recollida en el protocol; per tant ja fa molt temps que tocava la seva revisió, el govern d’Ada Colau ha tingut tres anys i mig però no ha fet res per revisar-lo”, ha dit Fandos.

 

Fandos ha retret al govern que ara actua, perquè les pancartes de les protestes dels treballadors han sortir al carrer. “Han tingut temps de fer la feina i adaptar el protocol a les noves normatives i els nous serveis existents però no ho han fet i els treballadors se senten abandonats”, ha afirmat la regidora.

 

La regidora ha explicat que els treballadors han de fer el seguiment dels casos però també se’ls demanava que siguin presents si se’ls requereix quan es produeixen els desnonaments. “Com que els desnonaments han  augmentat, i també la protecció de les persones vulnerables a partir de les noves lleis, les peticions als serveis socials estan desbordades i això fa també que els treballadors no puguin atendre la seva feina d’acompanyament i de treball amb les famílies com voldrien, i més tenint en compte que els recursos tampoc s’han adaptat a la nova realitat”, ha lamentat.

 

 

 

 

 

 

Barcelona, 16 d’octubre de 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: