Sònia Recasens: “Tenim la ma estesa per parlar de Barcelona i del seu pressupost, però l’alcaldessa va molt tard”

REcasenspress.jpg

 

La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata, Sònia Recasens,  assenyala que l’alcaldessa Ada Colau té problemes de manca de capacitat de diàleg i consens, i per teixir aliances, que no li ha permès arribar mai a cap acord pressupostari

 

La portaveu adjunta del Grup Municipal del PDeCAT, Sònia Recasens ha assegurat avui que “tenim la ma estesa per parlar de Barcelona i del seu pressupost, però l’alcaldessa va molt tard”. Sònia Recasens ha assenyalat que l’alcaldessa Ada Colau té problemes de manca de capacitat de Diàleg i consens, i per teixir aliances, el que no li ha permès arribar mai a cap acord pressupostari.

 

La portaveu d’adjunta del Grup Municipal del PDeCAT Sònia Recasens ha valorat aquest matí la proposta d’Ada Colau d’un pacte per tirar endavant els pressupostos del Govern central, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, i com està encarant el govern municipal la negociació del pressupost municipal. Recasens, que ha iniciat la seva intervenció amb un record pels presos i exiliats polítics, ha assenyalat que des del PDeCAT es vol transmetre un missatge clar i nítid de ma estesa per parlar de la ciutat de Barcelona. La regidora, responsable de temes econòmics dins el grup, ha recordat que en la negociació del pressupost del 2018 el seu grup “va fer un esforç, fent una abstenció, però finalment el pressupost va ser fallit en no superar el tràmit i l’alcaldessa es va veure abocada, novament, a aprovar-lo a través d’una qüestió de confiança”.

 

“L’alcaldessa va tard, molt tard”, ha afirmat Recasens tot recriminant que “Colau fa proclames en vídeos, tuits, per exigir pactes abans de fer la feina de veritat. El més calent és a l’aigüera i la feina no s’ha fet”. Recasens ha recordat que ahir la candidata del PDeCAT, Neus Munté, i el portaveu del grup, Jaume Ciurana, en roda de premsa, retreien a Colau que ningú del govern s’hagués adreçat al grup per parlar del pressupost. Després d’aquesta denuncia, al matí, el president del grup, Xavier Trias va rebre al vespre una trucada de l’alcaldessa per emplaçar-se  a una reunió la setmana vinent. “ Molta pressa no tenen”, ha remarcat.

 

La portaveu adjunta ha recordat que en el darrer any de mandat de l’alcalde Trias es va pactar el pressupost amb ERC i PSC: “des del mes de juliol vam estar treballant per assolir un acord a tres bandes”. “Ada Colau té un problema, manca de consens i supèrbia, no ha arribat a cap acord pressupostari. Ha prorrogat uns pressupostos i ha anat en dues ocasions a la qüestió de confiança per aprovar-los, un mecanisme al que s’hi ha de recórrer després d’esgotar les vies de diàleg, però el govern té problemes per teixir aliances”.

 

La regidora del Grup del PDeCAT també ha explicat que “un pressupost parteix de l’anterior, i en aquest cas no sabem quin és el punt de partida perquè recordem que el pressupost del 2018 ha estat darrerament sota sospita d incompliments i retallades i fins que no aclarim, d on partim, de quin pressupost del 2018 tanquem, no ens podem seure a parlar de veritat de cap a quin pressupost del 2019 anem.”

 

 

 

Barcelona, 11 d’octubre de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: