Neus Munté: “És imprescindible que seguim mantenint viu el llegat del president Companys: contra la violència, civisme; contra la provocació, serenitat; contra la calúmnia, fermesa”

 

Munté companys.jpg

 

En l’acte d’homenatge al president Lluís Companys, la candidata del PDeCAT, recorda els presos i exiliats polítics, “us volem lliures i a casa. Només esperem i només podem acceptar una sentència absolutòria”

 

La candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté,  ha afirmat avui que “és imprescindible que seguim mantenint viu el llegat del president Companys: contra la violència, civisme; contra la provocació, serenitat; contra la calúmnia, fermesa”. Munté, acompanyada de president de la Joventut Nacionalista de Catalunya, Sergi Miquel; i de Laura Masvidal, esposa de Joaquim Forn i membre de l’Associació Catalana pels Drets Civils, han intervingut, al Fossar de Santa Eulàlia del Cementiri de Montjuic, en l’acte d’homenatge al president Lluís Companys, organitzat per la Vegueria de Barcelona del PDeCAT i la JNC, on ha recordat els presos i exiliats polítics, “us volem lliures i a casa. Només esperem i només podem acceptar una sentència absolutòria”.

 

Neus Munté ha recordat que avui fa 78 anys de l’afusellament de Lluís Companys, “de l’assassinat a mans del feixisme d’un home lleial al seu país i als seus ideals. L’únic president escollit democràticament de l’Europa occidental que ha estat executat pel feixisme. Com cada 15 d’octubre, l’homenatgem per la seva defensa de la llibertat, per defensar Catalunya”.

 

La candidata del PDeCAT ha ressaltat “som aquí per reiterar el nostre compromís amb la llibertat, i per fer-ho amb la fermesa dels qui varen mantenir-se dempeus, tot i saber-se en un combat molt desigual, contra l’opressió i el feixisme. Contra els predecessors dels qui avui criden impunement “a por ellos”” i ha afegit “som el poble que segueix defensant la pau, la llibertat, i els valors democràtics. I ho fem des del respecte als qui pensen diferent, oferint diàleg i entesa. És imprescindible que seguim mantenint viu el llegat de Companys: contra la violència, civisme; contra la provocació, serenitat; contra la calúmnia, fermesa”.

 

Munté ha qualificat d’”injustícia gegantina” que 78 anys després de l’assassinat del president de Catalunya, l’Estat encara no hagi demanat perdó per la seva execució. “Amb ell volien eliminar l’esperança i l’ambició d’un país. Però no van sortir-se’n. I no se’n sortiran. Seguim dempeus, seguim ferms i decidits”.

 

La candidata del PDeCAT ha recordat els presos polítics i exiliats, “els tenim molt presents. Molts d’ells han participat any rere any d’aquest acte de memòria i reivindicació: Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, i molts altres. Avui la nostra reivindicació més ferma, el nostre record més emocionat és també per a ells i les seves famílies”. “Us enyorem, us necessitem i us volem lliures i a casa. Només esperem i només podem acceptar una sentència absolutòria”, ha reclamat Munté.

 

L’alcaldable del PDeCAT ha finalitzat la seva intervenció afirmant: “davant les dificultats, clavem els peus a terra, com va fer ell. Amb el crit de “per Catalunya!” I també, Llibertat presos polítics i exiliats!”.

 

 

 

 

Barcelona, 15 d’octubre de 2018

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: