Jordi Martí: “Sense unitat i consens polític, social i amb el sector serà impossible tirar endavant les polítiques d’habitatge previstes”

 

Martí.jpg

 

La Comissió d’estudi de solucions en matèria d’habitatge ha centrat avui el debat en experiències d’altres àrees metropolitanes i ciutats europees i americanes en relació a les polítiques d’habitatge, on el regidor del PDeCAT ha afirmat que “compartim l’objectiu estratègic, però els punts de partida són molt diferents, alguns van començar a fer la feina després de la 2a Guerra Mundial”

 

El regidor d’Urbanisme del Grup municipal del PDeCAT, Jordi Martí, ha afirmat avui que “sense unitat i consens polític, social i amb el sector serà impossible tirar endavant les polítiques d’habitatge previstes”. La Comissió d’estudi de solucions en matèria d’habitatge ha centrat avui el debat en experiències d’altres àrees metropolitanes i ciutats europees i americanes en relació a les polítiques d’habitatge, on el regidor del PDeCAT ha afirmat que “compartim l’objectiu estratègic, però els punts de partida són molt diferents, alguns van començar a fer la feina després de la 2a Guerra Mundial”.

 

Avui ha tingut lloc la tercera sessió de treball de la Comissió no permanent d’estudi sobre les diferents solucions urbanístiques i normatives en matèria d’habitatge, comissió impulsada per l’oposició davant el fracàs constatable en aquest àmbit després de tres anys i mig de mandat municipal. El debat d’avui s’ha centrat en les experiències d’altres àrees metropolitanes i ciutats europees i americanes en relació a les polítiques d’habitatge.

 

Martí ha agraït l’informe presentat pel govern i les compareixences dels experts perquè “ens aporten més dades i punts de vista per la feina que cal fer els propers anys”. El regidor ha assenyalat que “compartim objectiu estratègic de millorar les polítiques d’habitatge” però ha afegit que els punts de partida exposats, de diferents ciutats i països, “són molt diferents, alguns van començar a fer la feina després de la 2a Guerra Mundial, porten més de 70 anys fent polítiques  d’habitatge públic”. “Però aquestes diferències no han de ser excusa per no fer la feina”, ha dit.

Després d’escoltar els compareixents, Martí ha assenyalat que “estem a anys llum de les mitjanes esperables per la capacitat d’oferta per accedir a l’habitatge de lloguer” i ha afegit “ens refermem en que sense unitat i consens polític social i amb el sector serà impossible tirar endavant polítiques d’habitatge previstes”. Martí també ha destacat que les “inversions que preveuen altres països aquí no són possibles i més amb el dèficit fiscal que tenim”. També ha destacat un altre “problema endèmic i greu de present i de futur: sense augmentar salaris no hi haurà possibilitats de pagar els lloguers que es demanen de mitjana”.

 

 

 

 

 

 

Barcelona, 11 d’octubre de 2018

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: