El PDeCAT demana la celebració d’una comissió extraordinària de Presidència en relació a la pressió de l’Estat sobre empreses per marxar de Catalunya

Munté ciurana.jpg

El PDeCAT demana la celebració d’una comissió extraordinària de Presidència en relació a la pressió de l’Estat sobre empreses per marxar de Catalunya

 

La candidata del PDeCAT, Neus Munté, assenyala que aquestes informacions són “intolerables” i lamenta que “no hem escoltat a l’alcaldessa ni un sol mot al respecte, i això que a Barcelona hi radiquen moltes seus d’aquestes empreses”

 

El portaveu de grup, Jaume Ciurana, ha presentat les iniciatives que el seu grup defensarà a la comissions de plenari, entre les que es reclama la compareixença de la màxima responsable en matèria de Seguretat i Guàrdia Urbana

 

La candidata del PDeCAT a les eleccions municipals, Neus Munté, i el portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, han ofert una roda de premsa per explicar les iniciatives que el seu grup defensarà a les comissions de plenari que se celebraran la propera setmana. Ciurana ha iniciat la seva intervenció, una vegada més, denunciant l’anormalitat democràtica que viu el país, “amb presos i exiliats polítics; no ens cansarem de denunciar-ho ni ens acostumarem a aquesta injusta situació”. Ciurana també ha expressat, en nom del grup, el condol i la solidaritat amb els veïns i els representants municipals de Sant Llorenç des Cardassar, a Mallorca, pels aiguats que han provocat 8 morts i diversos desapareguts.

 

La candidata del PDeCAT a les eleccions municipals, Neus Munté, ha explicat que el grup del Partit Demòcrata demanarà la celebració d’una sessió extraordinària de la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció  per analitzar la informació apareguda al diari ARA sobre que el govern de l’Estat i la Casa Reial haurien pressionat empreses catalanes per abandonar Catalunya, així com acordar la retirada de fons de diners públics dipositats en entitats bancàries catalanes per forçar els seu trasllat de seu social fora del Principat. “Aquestes informacions són molt greus, intolerables”, ha dit Munté, que ha lamentat que algunes empreses cedissin i que aquest fet “servís per un relat fictici dels efectes del referèndum de l‘1 d’octubre”. L’Alcaldable del PDeCAT ha criticat que “no hem escoltat a l’alcaldessa ni un sol mot sobre unes informacions molt greus i més quan a Barcelona hi radiquen moltes seus d’aquestes empreses”. Neus Munté ha afegit que cal que aquests fets es puguin investigar en seus parlamentàries.

 

Pel que fa a la Comissió de Presidència ordinària, prevista per la setmana que ve, Munté ha explicat que el PDeCAT ha registrat un prec que demana que “el Govern Municipal de l’Ajuntament de Barcelona dediqui en aquest mandat un carrer o plaça en un lloc emblemàtic i simbòlic de la ciutat de Barcelona dedicat al Primer d’octubre”. Munté ha explicat que després que s’hagi celebrat el primer any del referèndum de l’1 d’octubre, que altres municipis de Catalunya hagin dedicat places i carrers a aquest fet, i que el tinent d’alcalde Gerardo Pisarello hagi dit que l’Ajuntament de Barcelona estaria estudiant tal possibilitat, “cal passar de l’anàlisi a l’acció, posar en valor la tasca que va fer la ciutadania perquè es pogués votar malgrat la repressió i dedicar una plaça a l’1 d’octubre per retre-hi homenatge”.

 

Neus Munté també ha explicat que aquesta tarda, al Consell Plenari del districte de Gràcia, el PDeCAT demanarà la celebració d’un consell plenari extraordinari per debatre sobre la degradació de les places, amb problemes d’incivisme i convivència. “El demanem amb l’objectiu que el govern faci una intervenció immediata per garantir els drets dels veïns i veïnes, des de la millora dels descans al dret del gaudi de l’espai públic per a tothom”

 

De la seva banda, el portaveu Jaume Ciurana ha explicat que també a la  Comissió de Presidència de la setmana que ve, el PDeCAT demana que comparegui el responsable municipal en matèria de Seguretat i Guàrdia Urbana. Ciurana ha recordat que la màxima responsable municipal és l’alcaldessa Ada Colau “perquè ella mateixa ho va decidir però mai ha donat la cara”. Ciurana ha explicat que hi ha dues qüestions que mereixen la seva compareixença: el canvi legislatiu que permetrà que els agents de la Urbana es podran jubilar a partir dels 59 anys, “volem saber els efectes que tindrà, no pot ser que migri la plantilla”; i la supressió dels antiavalots, en el moment de més repunt d’inseguretat a Barcelona, volem saber si respon a un caprici electoral, a pressions de BComú o qüestions tècniques que no veiem en lloc”.

 

Jaume Ciurana ha explicat que coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra avui, el PDeCAT presentarà una proposició a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, que insta el Govern municipal a “Desenvolupar des de l’Agència de Salut Pública i el Consorci Sanitari Integral i de manera coordinada amb el Consorci d’Educació de Barcelona, un programa per tal de detectar patiment psicològic entre l’alumnat adolescent i manifestacions derivades com les autolesions i poder derivar i actuar amb major celeritat i a presentar-lo en aquesta comissió abans de finalitzar l’any 2018. El programa hauria de contemplar accions formatives al personal docent, xerrades destinades a personal docent, educadors del lleure, monitors i famílies”.

 

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, el Grup del PDeCAT preguntarà sobre els aiguats dels darrers dies a la ciutat. “A Barcelona ha plogut tota la vida, no entenem segons quines implicacions té a certes parts de la ciutat”, ha dit Ciurana que ha afegit que “hi ha falta previsió, en alguns punts com el Paral·lel, s’han paralitzat obres iniciades en el mandat anterior per qüestions polítiques”.

 

 

 

Barcelona, 10 d’octubre de 2018

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: