El PDeCAT defensa la continuïtat de l’USP de la Guàrdia Urbana per fer front a la crisi de seguretat a Barcelona i retreu a Colau els seus prejudicis contra la policia

L’alcaldable Neus Munté expressa tot el suport a la policia local de la capital catalana, assegura que qualsevol pla de modernització del cos ha de passar per l’acord amb els sindicats i avisa que la unitat de suport policial és imprescindible per redreçar el desastre de gestió dels Comuns en seguretat

 

El PDeCAT a l’Ajuntament ha defensat la continuïtat de la Unitat de Suport Policial (USP) de la Guàrdia Urbana per fer front a la crisi de seguretat que viu Barcelona i ha retret a l’alcaldessa Ada Colau els seus prejudicis contra la policia. La candidata del PDeCAT a l’alcaldia, Neus Munté, ha expressat tot el suport a la policia local de la capital catalana, ha assegurat que qualsevol pla de modernització del cos ha de passar per l’acord amb els sindicats i ha avisat que la unitat de suport policial és imprescindible per redreçar el desastre de gestió dels Comuns en seguretat.

 

A nomes set mesos de les pròximes eleccions, i segons ha avançat avui La Vanguardia, el Govern d’Ada Colau ha iniciat el procés per desmantellar la Unitat de Suport Policial (USP) de la Guàrdia Urbana de Barcelona, el grup d’agents que actua donant suport en tasques d’ordre públic als Mossos d’Esquadra i actua en operacions contra el ‘top manta’, els ‘narcopisos’, la protecció d’edificis i esdeveniments, i la protecció de les autoritats i dels agents del cos de la GU .

 

Neus Munté, tot i reconèixer que la supressió d’aquesta unitat formava part del programa electoral de Barcelona en Comú, i en espera de que es concreti la proposta, ha ressaltat les presses amb que es vol posar en marxa, a només 7 mesos del final del mandat; i el fet que hagin trigat més de tres anys ha “descobrir” que la policia és necessària, com ha reconegut aquesta setmana la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin. “Des del PDeCAT expressem sempre el nostre suport a la USP i al conjunt de la Guàrdia Urbana; i entenem que qualsevol modernització del cos ha de passar pel diàleg i per l’acord amb sindicats del cos de policia barcelonina”, ha dit Munté. “La Guàrdia Urbana –ha insistit l’alcaldable del PDeCAT-, més enllà dels canvis pertinents que puguin ser necessaris, la seva modernització i reorganització requereix del màxim suport del govern de la ciutat, un suport que no ha tingut al llarg d’aquests tres anys; no podem oblidar que parlem de persones que ens garanteixen l’ordre públic i la seguretat i convivència, i és important creure, valorar-lo i donar el nostre suport”.

 

A parer de Neus Munté, “Colau i el seu Govern no creuen en la policia, hi mantenen un gran prejudici; l’USP està en el punt de mira des de començaments de mandat”. “Però la situació d’inseguretat a Barcelona és insostenible, ho reconeix el mateix Govern. La nostra ciutat necessita per redreçar la situació més efectius, més organització i més coordinació amb altres cossos, com els Mossos d’Esquadra, i en aquest procés l’USP és imprescindible”. “Podem estar d’acord en la modernització i reorganització de l’USP, en diàleg amb els sindicats, però en cap cas que es desmantelli”, ha dit Neus Munté.

 

 

 

Barcelona, 8 d’octubre de 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: