L’Ajuntament condemna la manca de seguretat jurídica pels independentistes que es desprèn del xat dels jutges i exigeix la llibertat dels presos polítics

El Consell Plenari de l’Ajuntament ha aprovat una Declaració Institucional, impulsada pel Grup del PDeCAT que referma el seu compromís amb el principi de separació de poders, la justícia, la democràcia, la llibertat i els drets civils i polítics

 

El Grup Municipal del PDeCAT a Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha impulsat l’aprovació avui d’una Declaració Institucional de l’Ajuntament, amb la signatura dels grups municipals de PDeCAT, BComú, ERC, CUP i els dos regidors no adscrits i que ha llegit el portaveu Jaume Ciurana, que condemna la manca de seguretat jurídica pels independentistes que es desprèn del polèmic xat dels jutges al web del CGPJ i exigeix la llibertat dels presos polítics. El Consell Plenari de l’Ajuntament ha aprovat una Declaració Institucional, impulsada pel Grup del PDeCAT que referma el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb el principi de separació de poders, la justícia, la democràcia, la llibertat i els drets civils i polítics.

 

La Declaració, en el seu text exposa:

 

Durant aquests últims dies s’han fet públics correus electrònics de jutges i magistrats de tot l’Estat que s’han enviat durant aquest últim any a través del canal oficial del Consell General del Poder Judicial. En aquests correus s’equiparava l’independentisme amb el nazisme i es qualificava a les persones que es manifestaven lliure i democràticament de “criminals”, “violents” o “extremistes”.

 

D’aquests correus es desprenen opinions personals molt contundents, avançant futures represàlies i sentències contra les persones que actualment es troben en situació de presó preventiva o exili. Aquests fets han posat en evidència la politització del sistema judicial espanyol. Diferents jurisdiccions d’arreu d’Europa ja han deixat en evidència la politització i arbitrarietat del sistema judicial espanyol a través dels seus dictàmens.

 

En la seva part dispositiva, la Declaració Institucional, acorda:

 

L’Ajuntament de Barcelona:

 

  • Referma el seu compromís amb el principi de separació de poders, la justícia, la democràcia, la llibertat i els drets civils i polítics.

 

  • Condemna la manca de seguretat jurídica per als independentistes que es desprèn de la publicació de diferents correus electrònics enviats pel canal oficial del Consell General del Poder Judicial, en els que s’equiparava l’independentisme amb el nazisme i es qualificava a les persones que es manifestaven lliure i democràticament de “criminals”, “violents” o “extremistes”, fent palesa una animadversió evident per part de diferents membres de la judicatura, incomprensibles en un Estat de Dret, i que qüestionen la seva imparcialitat.

 

  • Considera provada la persecució dels líders polítics, socials, activistes i artistes que actualment es troben en situació d’exili o de presó preventiva única i exclusivament per haver defensat democràticament i pacífica, la seva ideologia i/o les seves manifestacions.

 

  • Exigeix l’immediat alliberament dels presos polítics, el retorn de les persones exiliades per la seva ideologia i la fi de la persecució de les persones represaliades així com la reparació pública de les seves figures.

 

 

Barcelona, 28 de setembre de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: