El PDeCAT reclama a Colau conèixer quin pla de contingència prepara en cas que es concreti que els agents de la Urbana es podran jubilar a partir dels 59 anys

 

Foto Martí sala RdP.JPG

 

El regidor Jordi Martí recorda que fa mesos que ve advertint al Govern municipal que aquest canvi normatiu pot entrar en vigor a partir de gener de 2019 i avisa que l’impacte en la policia local de Barcelona serà gran, podent afectar a gairebé el 10 % de la plantilla i posa en qüestió la seva capacitat per garantir l’ordre i la seguretat a la capital catalana

 

La Grup municipal del PDeCAT a l’Ajuntament ha reclamat avui a l’alcaldessa Ada Colau quin és el pla de contingència que té preparat per fer front, en cas que es concreti, que els agents de la Guàrdia Urbana es puguin jubilar a partir dels 59 anys. El regidor de seguretat del Partit Demòcrata, Jordi Martí, ha recordat que fa mesos que ve advertint al Govern municipal que aquest canvi normatiu pot entrar en vigor a partir de gener de 2019 i avisa que l’impacte en la policia local de Barcelona serà gran, podent afectar a gairebé el 10 % de la plantilla i posar en qüestió la seva capacitat per garantir l’ordre i la seguretat a la capital catalana.

 

El sindicat estatal Central Sindical Independiente y de Funcionarios (CSIF) ha anunciat avui que el Govern de l’Estat ha desbloquejat un procediment de manera que a 1 de gener de 2019 podria entrar en vigor que el agents de les policies locals de tot l’estat es puguin jubilar a partir dels 59 anys, en una prerrogativa que els acabaria equiparant a les plantilles de la policia espanyola i els bombers.

 

El regidor Jordi Martí ha recordat que des de fa mesos ell mateix i altres regidors de l’oposició venen advertint al Govern municipal d’aquesta possibilitat i del greu impacte que la mesura tindrà sobre la plantilla de la Guàrdia Urbana de Barcelona. El regidor del PDeCAT ha exposat que fonts sindicals de la Urbana assenyalen que la nova mesura afecta aproximadament a un 10 per cent de la plantilla, serien prop de 300 agents, que de manera progressiva es podrien anar jubilant. A parer de Martí, “aquesta nova situació s’ha afegeix al dèficit històric d’agents que ja arrossega des de fa anys el cos de la policia local de la capital catalana, i que es situa entre els 500 i 700 guàrdies urbans”. “Amb aquests xifres, i de confirmar-se les noticies que arriben avui, la Guardia Urbana podria situar-se en un dèficit d’agents que ‘acosta als 1000 efectius, el que posaria seriosament el qüestió la seva capacitat i responsabilitat de mantenir l’ordre i la seguretat a la ciutat”, ha dit Jordi Martí.

 

El regidor del PDeCAT ha exigit “que el Govern d’Ada Colau ens expliqui el pla de contingència que prepara per neutralitzar els efectes d’aquesta nova iniciativa, si es confirma, i que ens pot portar a una pèrdua molt greu d’efectius de Guàrdia Urbana a Barcelona”.

 

 

Barcelona, 2 d’octubre de 2018

Foto Martí sala RdP.JPG

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: