A instàncies del PDeCAT, l’Ajuntament crearà una Comissió per analitzar els usos de la Zona Fòrum i proposar mesures per sanejar la zona i reduir l’activitat festiva del recinte del Fòrum

 

Blasi ple.jpg

 

El regidor Raimond Blasi, que ha defensat la proposició que ho reclama i que s’ha aprovat per unanimitat al Plenari Municipal, assenyala que la Zona Fòrum pretenia ser una trobada de la ciutat amb el mar i amb el Barcelonès nord, però no s’ha resolt bé, cal analitzar-ne causes i quines poden ser les solucions

 

A instàncies del Grup Municipal del PDeCAT, l’Ajuntament crearà una Comissió per analitzar els usos de la Zona Fòrum i proposar mesures per sanejar la zona i reduir l’activitat festiva del recinte del Fòrum. El regidor Raimond Blasi, que ha defensat la proposició que ho reclama i que s’ha aprovat per unanimitat al Plenari Municipal, assenyala que la Zona Fòrum pretenia ser una trobada de la ciutat amb el mar i amb el Barcelonès nord, però no s’ha resolt bé, cal analitzar-ne causes i quines poden ser les solucions

 

El Grup Municipal del PDeCAT ha presentat avui al Plenari Municipal una proposició per tal de crear una comissió d’estudi per debatre les problemàtiques derivades de  l’alta concentració d’infraestructures i d’esdeveniments al recinte del Fòrum. La iniciativa ha prosperat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

 

Raimond Blasi, que ha saludat els veïns, representants d’entitats i associacions veïns i plataformes presents al Saló de Plens, “molts d’ells van ser a la manifestació del 15 de setembre en  no sentir-se escoltats pel govern”; ha assenyalat que l’entorn de la Zona Fòrum es va urbanitzar amb l’objectiu de convertir-lo en punt de trobada de Barcelona amb el mar i els municipis del Barcelonès Nord, “però no ha acabat de resoldre’s bé”. Blasi ha destacat que la mixtura d’usos que conviuen a la Zona Fòrum, on es concentren un gran nombre d’infraestructures així com la celebració de múltiples esdeveniments, han de fer-se compatibles amb la convivència veïnal i un ús cívic de l’entorn.

 

El regidor del PDeCAT ha recordat que, durant el mandat, altres grups han presentat iniciatives similars però no sempre han estat ateses pel govern, “esperem que avui trobi el consens  necessari i puguem debatre en una comissió d’estudi, unes comissions que s’han revelat en aquest mandat com l’element estrella per garantir participació, per escoltar veïns i professionals, i per poder debatre entre els grups”. Blasi ha agraït el suport de la resta de grups i ha afegit  “tindrem l’oportunitat de debatre i esperem poder comptar amb totes les parts implicades per analitzar les causes i quines poden ser les possibles solucions”.

 

La proposició aprovada acorda:

 

La creació d’una Comissió no permanent d’estudi, que es faci efectiva en el proper plenari del mes d’octubre, que analitzi exhaustivament els usos de la  Zona Fòrum i proposi mesures extraordinàries de suport aquest espai de la ciutat per sanejar la zona i reduir l’activitat festiva del recinte del Fòrum. La Comissió haurà de permetre la compareixença i diàleg dels diferents agents implicats.

 

Objecte de la Comissió:

 

  • Estudiar i avaluar l´impacte derivat de l’alta concentració d’infraestructures (TERSA, Depuradora, Ronda Litoral ) en la qualitat de l’aire i la salut de les persones que conviuen en l’entorn de la Zona Fòrum.

 

  • Estudiar i avaluar la situació derivada de l’alta concentració d’esdeveniments amb horaris extensius i alta afluència de públic al recinte del Fòrum i el seu impacte en la convivència en l’espai públic i la qualitat de vida del veïnat.

 

  • Estudiar i avaluar la situació de planejament urbanístic i desenvolupament econòmic i social de l’entorn.

 

 

Composició de la Comissió:

  • La Comissió d’estudi serà presidida per un regidor/a de l’Ajuntament escollit pel Plenari del Consell Municipal a proposta de l’alcaldessa (article 39 ROM) i estarà integrada per dos regidors/es de cada un dels grups municipals del consistori, així com els regidors no adscrits.

 

  • Règim de funcionament: La periodicitat de les reunions s’establirà en el marc de la mateixa Comissió. La Comissió prendrà els acords per majoria ponderada, les seves sessions tindran caràcter públic i podrà requerir la presència de les persones que consideri adients per complir la seva comesa, d’acord amb criteris anàlegs als establerts a l’article 39 ter del ROM.

 

  • La Comissió no permanent d’estudi s’extingirà en el moment que s’hagi acomplert el calendari de treball i que es presenti un informe de conclusions, sempre dins del present mandat municipal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barcelona, 28 de setembre de 2018

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: