El Grup del PDeCAT aconsegueix ampliar l’accés a les zones de càrrega i descàrrega de mercaderies als vehicles d’associats als gremis de la ciutat

Recasens.jpg

El Partit Demòcrata vota favorablement a la modificació d’un conjunt d’ordenances fiscals que també desenvolupen una nova zona d’estacionament regulat d’autocars a la zona de la Font Màgica de Montjuïc i una nova taxa que grava l’ús del domini públic per part dels subministradors de gas, aigua i electricitat

 

El Grup Municipal del PDeCAT A l’Ajuntament de Barcelona ha aconseguit ampliar l’accés a les zones de càrrega i descarrega de mercaderies als vehicles associats als gremis de la ciutat. El grup del Partit Demòcrata ha votat favorablement avui al Ple municipal a la modificació d’un conjunt d’ordenances fiscals que també desenvolupen una nova zona d’estacionament regulat d’autocars a la zona de la Font Màgica de Montjuïc i una nova taxa que grava l’ús del domini públic per parts dels subministradors de gas, aigua i electricitat.

 

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha debatut i aprovat definitivament aquest matí, amb el vot favorable del PDeCAT, que defensat i argumentat la portaveu adjunta del grup, Sònia Recasens, una proposta de modificació de les ordenances fiscals municipals que, entre d’altres àmbits afecten al transport d’energia, amb la creació d’una nova taxa per l’ús del domini públic de les grans subministradores d’electricitat, aigua i gas; a la tramitació de llicències de vehicles de mobilitat personal; a la utilització privativa del domini públic municipal; i a l’estacionament regulat de vehicles a la via pública, en especial relatives a l’Àrea DUM (la zona de càrrega i descàrrega de mercaderies).

 

Ha estat en aquesta darrer àmbit que Sònia Recasens ha volgut destacar la negociació que el grup del PDeCAT ha mantingut amb el Govern d’Ada Colau per finalment aconseguir rebaixar les limitacions que l’executiu volia imposar en la utilització de les zones DUM de càrrega i descàrrega. Segons ha explicat Recasens, el Govern Colau “havia proposat inicialment una nova regulació horària que en restringia els usos i, en la pràctica collava als autònoms i membres agremiats”. Finalment, i després de la negociació, el PDeCAt ha aconseguit ampliar de 4 a 6 els permisos per mes i matrícula cotxe, i de 4h a 6h en l’ús de 14h a 20h a les zones DUM, de forma que els agremiats podran obtenir aquests permisos especials per urgència, i no com ara, que havien de demanar uns permisos especials que tardaven a tramitar-se. Recasens ha destacat que ha estat una bona millora, que afavoreix els agremiats, i ha indicat que continuaran treballant per aconseguir aixecar les restriccions també en l’horari de matí.

 

La regidora del Grup del PDeCAT ha destacat també el suport del seu grup a la modificació de l’ordenança que permet la creació d’una nova zona d’estacionament regulat pels autocars en la zona de la Font Màgica de Montjuïc que, en definitiva desenvolupa el model que ja es va iniciar durant el mandat de l’alcalde Xavier Trias en l’entorn de la Sagrada Família i el Park Güell.

 

Durant el debat, Sònia Recasens ha retret al Govern d’Ada Colau que finalment no s’hagi atrevit a atacar la reforma necessària de l’IBI (Impost de Béns Immobles), que queda pendent pel pròxim mandat municipal. “El disseny d’un nou IBI a partir de l’aplicació dels nous valors cadastrals aprovats pel Govern de l’Estat, serà el repte de la nova alcaldessa de Barcelona, que confio sigui del Partit Demòcrata després de les pròximes eleccions, perquè vostès han estat incapaços de fer per por i pel populisme que practiquen”.

 

 

 

 

 

Barcelona, 28 de setembre de 2018

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: