L’Ajuntament reclama la llibertat immediata de Sánchez, Cuixart i dels membres del Govern empresonats de forma preventiva i el retorn dels exiliats

La Comissió de Presidència ha aprovat una Declaració Institucional, impulsada pel PCeCAT i que ha llegit la regidora Francina Vila, amb suport del Grup Demòcrata, BComú, ERC, la CUP i els regidors no adscrits, que també reclama que l‘Ajuntament demani que es posi fi a la persecució i repressió ideològica contra l’independentisme

 

L’Ajuntament reclama la llibertat immediata de Sánchez, Cuixart i dels membres del Govern empresonats de forma preventiva i el retorn dels exiliats. La Comissió de Presidència ha aprovat una Declaració Institucional, impulsada pel PCeCAT i que ha llegit la regidora Francina Vila, amb suport del Grup Demòcrata, BComú, ERC, la CUP i els regidors no adscrits, que també reclama que l‘Ajuntament demani que es posi fi a la persecució i repressió ideològica contra l’independentisme.

 

En l’exposició de motiu el text recull:

 

Durant la tardor de 2017 van succeir a Catalunya una sèrie de fets que van sacsejar completament la política catalana i que van tenir com a epicentre la convocatòria i celebració del referèndum del 1 d’octubre d’una banda, i els intents per impedir-lo per part del Govern de l’Estat de l’altra.

A la convocatòria del referèndum  el van seguir l’aprovació de les lleis de desconnexió el 6 i 7 de setembre, la mobilització ciutadana del dia 20 de setembre principalment davant la Conselleria d’Economia, el posterior empresonament dels líders de les principals entitats sobiranistes de Catalunya, la votació, la proclamació de la República Catalana, la intervenció del Govern de Catalunya per part del Govern espanyol amb l’aplicació de l’article 155 i l’exili i empresonament de diferents líders independentistes.

En el marc d’una operació dirigida pel titular del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona i que investigava una vintena de persones pels delictes de malversació, prevaricació i desobediència per la preparació de l’1-O, el dia 20 de setembre de 2017 es va procedir per part dels cossos policials espanyols a l’escorcoll de fins a 41 dependències del Govern de Catalunya i a la detenció de 14 alts càrrecs de la Generalitat, iniciant-se de facto la suspensió de l’autogovern de Catalunya i tensionant al màxim el clima polític a Catalunya.

 

L’operatiu va incloure el desplegament i setge de la policia espanyola a la seu de la CUP a Barcelona que va durar més de vuit hores, sense que el responsable de l’operatiu judicial procedís a donar cap tipus d’explicació en referència.

 

La resposta de la ciutadania davant aquestes ingerències va ser generalitzada, immediata i espontània. Casserolades a tot Catalunya, talls de carrers i diferents concentracions davant les diferents seus que patien els escorcolls: Conselleria d’Exteriors, Departament d’Afers Socials, Conselleria de Governació, Departament De Presidència, Agència Tributària de la Zona Franca, Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya, Institut Català de Finances, Centre de Telecomunicacions de la Generalitat, Direcció General d’Atenció Ciutadana, Institut d’Estudis Autonòmics i l’empresa T-Systems.

 

Les entitats sobiranistes van fer una crida a la mobilització pacífica, i la ciutadania va respondre massivament a aquesta crida. A Barcelona i arreu de Catalunya, i també a diferents ciutats espanyoles.  El sindicat CCOO tallava la circulació a la Via Laietana, i estudiants i professors universitaris la Diagonal de Barcelona. La concentració més multitudinària va tenir lloc a la Rambla de Catalunya, davant la Conselleria d’Economia. El que havia començat al matí com una concentració espontània de desenes de persones es va convertir en una protesta multitudinària que va superar les 40.000 persones segons el recompte que va fer la Guàrdia Urbana.

 

Atès que aquestes concentracions es van dur a terme de forma massiva, cívica i pacífica tot i ser la resposta a unes accions hostils i inacceptables cap el Govern de Catalunya i els drets i llibertat dels seus ciutadans.

 

Atès que totes les actuacions dels líders de les entitats sobiranistes de Catalunya van estar sempre encaminades a la protesta pacífica.

 

Atès que malgrat aquestes circumstàncies el Tribunal Suprem ha processat i empresonat de forma preventiva els líders de les entitats sobiranistes pel delicte de rebel·lió de forma totalment incomprensible i injustificada.

 

Atès que diferents resolucions judicials internacionals i nombrosos juristes d’arreu de l’Estat espanyol, entre els quals 109 catedràtics de dret penal, han rebutjat aquestes acusacions de rebel·lió i sedició contra els líders sobiranistes catalans i el Govern de Carles Puigdemont.

 

En la seva part dispositiva, la Declaració Institucional, acorda:

 

L’Ajuntament de Barcelona demana:

 

PRIMER.- La llibertat immediata dels líders sobiranistes Srs. Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i de tots els membres del Govern de Catalunya empresonats de forma preventiva.

SEGON.- Es permeti el retorn de tots els membres del Govern de Catalunya, altres líders polítics i repressaliats ideològics que actualment es troben a l’exili.

TERCER.- Es posi fi a la persecució i repressió ideològica contra l’independentisme.

 

 

 

 

 

 

 

 

Barcelona, 14 de setembre de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: