La Comissió de Presidència aprova el relleu de la regidora Gala Pin al capdavant de Ciutat Vella pel seu fracàs, tal i com reclamava el PDeCAT

Captura de pantalla 2018-09-19 a las 13.00.07

El regidor Jordi Martí afirma que al govern Colau se li ha acabat el crèdit polític en matèria de seguretat i afegeix que “no podem esperar al mes de maig de l’any vinent perquè hi hagi un canvi, ara tenim l’oportunitat pel govern per fer les coses millor amb una altra persona”

La Comissió de Presidència de l’Ajuntament ha aprovat el relleu de la regidora Gala Pin al capdavant del districte de Ciutat Vella pel seu fracàs en la gestió, tal i com reclamava el grup municipal del PDeCAT. El regidor del Partit Demòcrata Jordi Martí ha afirmat que al govern de l’alcaldessa Ada Colau se li ha acabat el crèdit polític en matèria de seguretat i afegeix que “no podem esperar al mes de maig de l’any vinent perquè hi hagi un canvi, ara tenim l’oportunitat pel govern per fer les coses millor amb una altra persona”.

La Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament ha aprovat aquest matí una proposició del Grup del PDeCAT amb els vots dels regidor del mateix PDeCAT, C’s, PSC i PP; l’abstenció d’ERC i la CUP; i el vot en contra del grup de Barcelona en Comú, i que acorda:

  • Instar la modificació del cartipàs municipal, per tal de rellevar de les seves funcions al capdavant del Districte de Ciutat Vella a la Regidora Gala Pin, nomenant un nou regidor/a que lideri i s’impliqui en el restabliment de la convivència i la seguretat al districte.

  • Instar a l’Ajuntament de Barcelona a reunir-se periòdicament i al més alt nivell amb les entitats veïnals de la Barceloneta per a informar i treballar de forma conjunta l’estratègia per fer front a la situació creada.

  • Demanar que l’Ajuntament de Barcelona apliqui amb celeritat els plans de seguretat i civisme previstos per a Ciutat Vella.

Martí ha assenyalat que la iniciativa respon a fets i esdeveniments que han tingut lloc darrerament a la ciutat de Barcelona i a la manca de lideratge a la ciutat i a Ciutat Vella en relació a la prevenció i la seguretat. “L’alcaldessa no hi és, els regidors no hi són, el comissionat fa el que pot, però a Ciutat Vella passen coses que ens tornen a problemàtiques dels any 80, amb elements agreujats; amb augment de robatoris violents de més d’un 50%”, ha afirmat.

El regidor Martí ha explicat que “els avui membres del govern van arribar-hi dient que volien evitar la gentrificació, però per inacció i mala acció acabaran aconseguint l’efecte contrari: que el districte acabi en mans dels especuladors i els poderosos”.  “No confiem en vostè com a regidora de Ciutat Vella”, ha dit Martí, dirigint-se a la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin. El regidor del PDeCAT, que ha alertat de la situació d’alarma que viu el districte i de la degradació dels seus barris, ha denunciat que el govern no fa servir les eines que té al seu abast, com fer complir les ordenances o la Guàrdia Urbana, “fet que ens porta a pèrdua de confiança: se’ls ha acabat el crèdit  polític”.

Martí ha afegit “no podem esperar al mes de maig de l’any vinent perquè hi hagi un canvi, aquesta proposició és una oportunitat pel govern per fer les coses millor amb una altra persona”. El regidor Martí ha agraït els vots que han permès aprovar la iniciativa i ha  afegit “no ens resignem a perdre nou mesos”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: