El Govern Colau haurà d’elaborar en un mes, a proposta del PDeCAT, un pla de xoc per a millorar la qualitat de l’espai públic de Barcelona

 

Vila.jpg

 

La regidora Francina Vila aconsegueix acordar amb l’oposició una proposició que compromet el govern a presentar a l’octubre un informe sobre l’estat dels carrers i places de la ciutat, la valoració que en fan els barcelonins i un pla d’acció per a millorar-lo

 

A proposta del Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament, el Govern d’Ada Colau haurà d’elaborar en el termini d’un mes un pla de xoc per a millorar la qualitat de l’espai públic de Barcelona. La regidora del Partit Demòcrata, Francina Vila, ha aconseguit aquesta tarda, acordar amb tots els grups de l’oposició una proposició que compromet el govern a presentar a l’octubre un informe sobre l’estat dels carrers i places de la ciutat, la valoració que en fan els barcelonins i barcelonines i un pla d’acció per a millorar-lo.

 

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha debatut aquesta tarda sobre la qualitat de l’espai públic a partir d’una iniciativa defensada per la regidora de Mobilitat i Serveis Urbans del Grup del PDeCAT, Francina Vila.  La regidora Vila ha exposat que aquesta iniciativa neix de la noticia que el govern destinaria 1,6 milions d’euros a fer una gran auditoria de l’espai públic; “una auditoria que ja es feia en mandats passats”, ha dit la regidora. “Si el govern ja té aquesta informació, dels diferents serveis que estan a peu de carrer, per què no ha fet el que havia de fer, amb inversions, manteniment, neteja i reforçar la prevenció?”, ha preguntat Vila que ha afegit “s’han deixat perdre l’autoritat i han aconseguit que Barcelona sigui Can 60, i que els veïns i veïnes estiguin més queixosos que mai per la degradació de l’espai públic”.

 

Francina Vila ha recordat que el grup del PDeCAT ja ha demanat en diferents ocasions el contingut de les auditories que l’Ajuntament elabora periòdicament sobre els diferents àmbits que incideixen en la qualitat de l’Espai Públic, “potser ara la tindrem i en la recerca del màxim consens hem transaccionat la iniciativa”.

 

 

En el marc del debat, el grup del PDeCAT havia transaccionat el Govern municipal i altres grups el text que acorda: “Que el Govern, en base a les auditories sobre l’estat de l’espai públic que s’estan fent ja periòdicament presenti mitjançant un Informe de Govern a la propera Comissió d’Ecologia Urbanisme i Mobilitat del mes d’octubre d’enguany, un informe sobre l’Estat de l’Espai Públic a la ciutat, la valoració que en fa la ciutadania d’aquest, i un Pla de Xoc d’actuacions per fer-hi front en base a les dades que s’exposin.”

 

Malgrat l’oposició del govern, que finalment ha votat en contra, la iniciativa s’ha aprovat amb els vots favorables dels grups del PDeCAT, C’s, ERC, PSC, PP; i l’abstenció de la  CUP.

 

 

 

 

Barcelona, 19 de setembre de 2018

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: