Jordi Martí reclama al govern les màximes garanties per impulsar les MPGM per destinar el 30% de nova construcció a HPO i el dret de tanteig i retracte de la ciutat

Matí.jpg

 

La Comissió d’estudi de solucions en matèria d’habitatge s’ha centrat avui en les Modificacions del Pla General Metropolità (MPGM) en tramitació, on el regidor del PDeCAT ha afirmat que aquestes dues mesures concretes, per si soles, no donaran solució al problema habitatge a Barcelona

 

El regidor d’Urbanisme del Grup municipal del PDeCAT, Jordi Martí, reclama al govern d’Ada Colau les màximes garanties per impulsar Modificacions del Pla General Metropolità (MPGM) per destinar el 30% de nova construcció a HPO i el dret de tanteig i retracte de la ciutat. La Comissió d’estudi de solucions en matèria d’habitatge s’ha centrat avui en les Modificacions del Pla General Metropolità (MPGM) en tramitació on el regidor ha expressat que aquestes dues mesures concretes, per si mateixes, no donaran al solució problema habitatge a Barcelona.

 

Aquesta tarda s’ha celebrat la segona sessió de treball de la Comissió no permanent d’estudi sobre les diferents solucions urbanístiques i normatives en matèria d’habitatge, comissió impulsada per l’oposició davant el fracàs constatable en aquest àmbit després de tres anys i mig de mandat municipal. El debat d’avui s’ha centrat en les Modificacions del Pla General Metropolità (MPGM) en tramitació, la de destinar el 30% dels habitatges de nova construcció a habitatge protegit i decretar el dret de tempteig i retracte pel consistori a tota la ciutat.

 

El regidor ha agraït l’informe al govern i als compareixents i ha recordat que, des de l’inici de la seva tramitació, el Grup Municipal del PDeCAT va expressar els “dubtes raonables” sobre alguns aspectes de les dues modificacions, com l’adequació de la normativa a la legalitat vigent, “tenim dubtes i estem a l’espera que avui es puguin aclarir”. El regidor ha afirmat que el capteniment del PDeCAT no serà negatiu, “en coherència al recolzament que vam donar al Pla municipal pel Dret a l’Habitatge 2016- 2025” i ha remarcat que “necessitem el màxim de certeses, políticament exigibles i també per impedir que hi hagi impugnacions i contenciosos que acabin tombant aquestes iniciatives”.

 

Martí ha reclamat al govern que faci una aproximació al sector i el govern de la Generalitat, “aquestes mesures no seran exitoses sense el compromís, el diàleg  i la corresponsabilitat del sector i també amb la Generalitat, que ha d’acabar donant aprovació definitiva”.

 

Jordi Martí ha afirmat que, “aquestes dues mesures concretes, per si mateixes, no donaran solució problema habitatge a la ciutat, són dues mesures més de les que s’han de prendre per lluitar contra la problemàtica de l’accés a l’habitatge a Barcelona”.

 

Martí, després d’escoltar els diversos compareixents, ha afirmat que “els dubtes es mantenen, hem vist informes i sentències contradictòries, no hi ha certesa absoluta. Com a polítics tenim l’obligació d’estar al màxim de segurs de no incomplir normatives” i ha afegit “som un grup municipal responsable i compromès en fer tot el possible per facilitar l’accés habitatge de lloguer al màxim de gent de la ciutat”. Finalment, ha destacat que hi ha temps de polir alguns aspectes de les dues iniciatives i ha emplaçat el govern a que les faci anar endavant amb les  màximes garanties.

 

 

 

 

Barcelona, 25 de setembre de 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: