A instàncies del PDeCAT, el govern municipal elaborarà un informe sobre el nombre d’infants que estan al corrent del calendari de vacunes

Irma.jpg

La regidora del Grup Municipal Demòcrata, Irma Rognoni, que ha defensat la proposició que ho reclama a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, agraeix el suport unànime de tots els grups i demana no abaixar la guàrdia

 

A instàncies del Grup Municipal del PDeCAT, el govern municipal elaborarà un informe sobre el nombre d’infants que estan al corrent del calendari de vacunes, especialment d’aquells que assisteixen a les escoles bressol municipals. La regidora del Grup Municipal Demòcrata, Irma Rognoni, que ha defensat la proposició que ho reclama a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, agraeix el suport unànime de tots els grups i demana no abaixar la guàrdia.

 

Com ha assenyalat la regidora l’Organització Mundial de la Salud (OMS) exigeix que el 95% de la població d’un país estigui vacunat per garantir la immunitat col·lectiva. Rognoni ha recordat que fa un any, en el marc d’aquesta Comissió,  es va iniciar un debat sobre la necessitat de estudiar la possibilitat de demanar estar al corrent del calendari de vacunació per tal de poder accedir a les Escoles Bressol Municipals. Alguns països, com Holanda, estan iniciant aquest debat davant la davallada en l’índex de vacunació en la població infanti, fet que ha suposat conseqüències importants en la resta de la comunitat

 

Com ha explicat la regidora del PDeCAT, l’Ajuntament no  té competències en Salut però gestiona les Escoles Bressol, forma part del Consorci d’Educació i té l’Agència de Salut Pública, “fora bo conèixer les dades de vacunació dels infants”.

 

La proposició que ha defensat Rognoni, i que s’ha aprovat amb el suport unànime de tots els grups municipals, insta el govern a presentar per el seu debat a la propera Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports  un informe que reculli el nombre d’infants a la ciutat de Barcelona que estan al corrent del Calendari de vacunes oficial, respecte a la totalitat, i específicament dels infants que assisteixen a les Escoles Bressols Municipals.

 

Rognoni ha agraït el suport dels grups i ha afegit que, com ha explicat el govern, la taxa de vacunació es situa al 98,5% és una “bona dada, i cal agrair la implicació de tots aquells que ho fan possible”. També ha demanat no abaixar la guàrdia a l’hora de fer campanyes.

 

 

 

 

Barcelona, 18 de setembre de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: