El PDeCAT reclama que l’Ajuntament demani la llibertat immediata de Sánchez, Cuixart i dels membres del Govern empresonats de forma preventiva i el retorn dels exiliats

 

Ciurana.jpg

El Grup Municipal Demòcrata ho reclama amb una Declaració Institucional  que defensarà a la Comissió de Presidència, en la que també es requereix que l‘ajuntament demani que es posi fi a la persecució i repressió ideològica contra l’independentisme

 

El portaveu de grup, Jaume Ciurana, ha presentat les iniciatives que el seu grup defensarà a la comissions d’aquesta setmana, on també es demana que comparegui el responsable municipal en matèria de Seguretat; el relleu de Gala Pin al capdavant del districte de Ciutat Vella; o explcacions sobre l’oferiment d’una directiva a alcaldessa per acabar la carrera universitària

 

El portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha ofert una roda de premsa per explicar les iniciatives (vegeu document adjunt) que el seu grup defensarà a les comissions de plenari. Ciurana ha iniciat la seva intervenció, una vegada més, denunciant “la situació d’anormalitat de la vida democràtica que viu el país en què hi ha persones en presó preventiva, a l’exili i càrrecs públics imputats pel so fet de donar la veu al poble”. Aquesta situació pren especial relleu especial aquest mes de setembre, quan fa 11 mesos que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart,  líders d’entitats cíviques i socials, estan a la presó; i per aquest motiu el PDeCAT presentarà a la Comissió de Presidència, de dimecres al matí, una declaració institucional, “que desitjaríem comptés amb suports per ser aprovada”, que reclama:

 

PRIMER.- La llibertat immediata dels líders sobiranistes Srs. Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i de tots els membres del Govern de Catalunya empresonats de forma preventiva.

SEGON.- Es permeti el retorn de tots els membres del Govern de Catalunya, altres líders polítics i represaliats ideològics que actualment es troben a l’exili.

TERCER.- Es posi fi a la persecució i repressió ideològica contra l’independentisme.

 

Ciurana s’ha referit a la noticia que fa poca estona s’ha conegut que la justícia belga rebutja l’extradició del raper Valtonyc. “Una vegada més, la justícia espanyola es troba davant del seu mirall i es demostra que no és un poder independent”.

 

A la mateixa Comissió el PDeCAT demana que comparegui el responsable municipal en matèria de Seguretat per donar compte de la greu situació d’inseguretat i incivisme que ha patit la ciutat de Barcelona durant aquest estiu. “És un tema  molt important i molt greu, hi ha noves dades que demostren que hi ha hagut un augment de delictes”, ha dit Ciurana.

 

També ha recordat que el seu grup, com va avançar la candidata del PDeCAT Neus Munté, demana, amb una proposició, que l’alcaldessa modifiqui el cartipàs municipal i rellevi Gala Pin al capdavant del Districte de Ciutat Vella per la seva incompetència. “Hi ha hagut una degradació progressiva del barri del Raval, del gòtic i ara la Barceloneta. Ciutat Vella viu una reculada que la situa al mateix nivell que als anys 80. Si es perd la ciutat se’n ressentirà”, ha alertat el portaveu.

 

Ciurana presentarà una pregunta per resposta oral sobre l’oferiment d’una directiva a alcaldessa per acabar la carrera universitària. “Sabem que ella no vindrà però trobarem la manera de preguntar-li. O bé és frívola o bé encobreix els poderosos. Volem saber la veritat. Insistirem perquè ens digui el lloc, dia i el nom de la directiva que li va fer l’oferiment”, ha dit Ciurana  afegint

 

El portaveu Ciurana ha explicat que a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, el seu grup presentar una proposició que insta el Govern municipal a presentar “un informe que reculli el nombre d’infants a la ciutat de Barcelona que estan al corrent del Calendari de vacunes oficial, respecte a la totalitat, i específicament dels infants que assisteixen a les Escoles Bressols Municipals”.

 

De la Comissió d’Economia i Hisenda, el portaveu del Grup ha destacat la proposició que acorda: “ Que el Govern Municipal presenti a la propera comissió de Economia i Hisenda: l’estat  d’execució de les obres de remodelació i de les obres de gran manteniment dels Mercats Municipals així com un calendari actualitzat de les mateixes pel que queda de mandat.

La relació de Mercats en cartera per ser remodelats amb el seu estat de desenvolupament

El balanç d’actuació del pla estratègic de mercats 2015-2025”.

 

Finalment, el portaveu ha explicat que a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, el Grup del PDeCAT davant l’anunci del govern municipal de realitzar una auditoria de l’espai públic, defensarà una posposició que reclama:

 

  1. Que el Govern, en base a les auditories que s’estan fent ja periòdicament des dels diferents serveis, presenti mitjançant un Informe de Govern a la propera Comissió d’Ecologia Urbanisme i Mobilitat del mes d’octubre d’enguany, un informe sobre l’Estat de l’Espai Públic a la ciutat i la valoració que en fa la ciutadania d’aquest.

 

  1. Que el govern desisteixi de la voluntat de destinar la quantitat de 1,6M€ en la realització de nous estudis i auditories en aquests propers 2 anys sobre la qualitat de l’espai públic, i destini aquesta quantitat a executar un Pla de Xoc de Millora de l’Espai públic, en base als resultats refosos de les auditories que ja reforçant els actuals serveis que ja s’estan prestant com ara reforçant el Cos de la Guàrdia Urbana, els Serveis de Neteja, els Serveis Socials, i els serveis de Manteniment de mobiliari i parcs urbans.

 

 

 

 

 

 

 

Barcelona, 17 de setembre de 2018

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: