El PDeCAT denuncia que el Govern Colau, després de tres anys de mandat, no ha iniciat el projecte per urbanitzar la plaça de la Font d’en Fargues

 

123cfe9d-7474-46fc-81aa-4b0830f7d75e.jpg

74c9c6d4-7385-46c3-88d1-10758916d5b4.jpg

 

El PDeCAT denuncia que el Govern Colau, després de tres anys de mandat, no ha iniciat el projecte per urbanitzar la plaça de la Font d’en Fargues

 

La regidora Maite Fandos lamenta la situació degradació permanent d’aquesta plaça, al districte d’Horta- Guinardó, i que encara no hi hagi cap inversió prevista per reurbanitzar la zona, “només promeses incomplertes”

 

La regidora adscrita al districte d’Horta-Guinardó, Maite Fandos,  denuncia que el Govern Colau, després de tres anys de mandat, no ha iniciat el projecte per urbanitzar la plaça de la Font d’en Fargues. Fandos lamenta la situació degradació permanent d’aquesta plaça, al districte d’Horta- Guinardó, i que encara no hi hagi cap inversió prevista per reurbanitzar la zona, “només promeses incomplertes”.

 

Al març de 2016, el grup municipal Demòcrata va presentar un conjunt de Precs dirigits a l’executiu municipal per demanar la neteja i arranjament de diferents solars abandonats de l’entorn d’aquest zona. “Però tot i les demandes del grup municipal i dels clams veïnals durant aquests tres anys, el govern d’Ada Colau no ha fet cap actuació més que paralitzar l’avantprojecte que el govern de Xavier Trias havia deixa enllestit”, ha denunciat la regidora.

 

La plaça de la Font d’en Fargues, al districte d’Horta-Guinardó, i alguns dels terrenys dels entorns, tant de propietat municipal com privat, “es troben en unes condicions de degradació, brutícia i abandonament que no són admissibles pels estàndards de qualitat de l’espai públic de la ciutat de Barcelona”. A parer de la regidora del grup municipal Demòcrata, “és inadmissible que el govern de BeC no hagi iniciat encara una intervenció tan urgent, a diferents nivells i que requereix de diàleg obert amb els veïns i veïnes de la zona, per millorar la situació de la plaça de la Font d’en Fargues, i de solars i espais als carrers del Penyal i Maurici Vilomara”.

 

Fandos ha recordat que durant el mandat de l’alcalde Xavier Trias, l’Ajuntament va expropiar i aconseguir la propietat de bona part de la zona que cal urbanitzar, per un valor total d’1,2 milions d’euros; i també va deixar enllestit un avantprojecte d’urbanització provisional que des de l’inici de mandat d’Ada Colau ha quedat aturat. Fa més de dos anys que el grup municipal Demòcrata va demanar iniciar “de forma immediata l’expropiació dels dos terrenys que no són municipals per tal de poder reurbanitzar la plaça d’acord amb un projecte treballat i consensuat amb els veïns i veïnes de la zona”. Segons Fandos, les últimes informacions que tenen els veïns és que un dels dos terrenys pendent d’expropiació ha estat adquirit, l’altre diuen que està a punt però, de moment, “tot són paraules i cap fet”, ha retret la regidora.

 

Maite Fandos ja va advertir que “mentre la totalitat dels terrenys no fos municipal, podien actuar en la part dels terrenys que ja ho eren per tal dignificar la plaça i evitar la degradació actual”. Però el govern d’Ada Colau ha optat per deixar abandonat el projecte en comptes “d’iniciar l’elaboració del projecte de la futura Plaça de la Font d’en Fargues amb la participació i el consens dels veïns i veïnes de l’entorn”.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: