El PDeCAT reclama més recursos per combatre l’incivisme i millorar la convivència al barri de la Barceloneta

 

 

 

La regidora Mercè Homs denuncia que la deixadesa de funcions de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin,  i del govern Colau, està provocant que la situació s’agreugi

 

El Grup Municipal del PDeCAT reclama més recursos per combatre l’incivisme i millorar la convivència al barri de la Barceloneta. La regidora Mercè Homs denuncia que la deixadesa de funcions de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin,  i del govern Colau, està provocant que la situació s’agreugi.

 

L’Associació Veïns de la Barceloneta va presentar ahir un manifest contra l’incivisme que es viu al barri i a la que el govern no hi dona resposta. Van començar a repartir ahir fulletons per diferents indrets del barri per denunciar actituds incíviques, protagonitzades per alguns turistes, i fent una crida la respecte i la convivència. Mercè Homs ha expressat el suport del Grup Municipal Demòcrata al manifest presentat ahir en roda de premsa per l’Associació de veïns de la Barceloneta, on reclamen que es facin actuacions per a la salvaguarda de la identitat i convivència al barri i denuncien la manca de resposta per part de l’Ajuntament.

 

“Els veïns han decidit organitzar-se i editar un tríptic per demanar a tothom que visita la Barceloneta respecte pel barri i un comportament cívic. Com en tantes altres coses, això no és feina dels veïns, ha de ser feina del govern municipal demanar respecte i civisme”, ha denunciat Homs que ha afegit que “els veïns alerten de la situació de descontrol que es viu al barri, amb l’incivisme i el turisme descontrolat que posen en risc la convivència, però la regidora del districte, Gala Pin, amb la seva deixadesa de funcions està provocant que la situació s’agreugi”.

 

La Barceloneta ha estat escenari de moltes actituds incíviques, gent beguda o fent botellot a molts indrets del barri; turistes que es passegen en banyador, venda ambulant, especialment al passeig Joan de Borbó, “la situació al passeig és vergonyosa i està fora de control, on el top manta és una línia totalment contínua des de Palau de Mar fins al final del passeig”; brutícia i soroll; aldarulls i venda de droga als bancs del carrer, com exemple els que estan situats al carrer Judici cantonada amb el carrer Mestrança; gent dormint a les platges, o fins i tot s’ha pogut veure parelles practicant sexe a plena llum del dia… Totes aquestes pràctiques repercuteixen en la vida i el descans dels veïns, que reclamen a l’Ajuntament mesures per garantir la bona convivència.

 

“La situació però està desbordada i l’Ajuntament no actua, exigim al govern municipal d’Ada Colau que reforci la presència de la Guàrdia Urbana a la Barceloneta, que reforci el servei de neteja i que faci complir d’una vegada l’ordenança de civisme i també lluitar contra l’augment descontrolat de vehicles de mobilitat personal perquè la seva proliferació posa en risc la seguretat dels vianants. La situació és límit i fora de control”, ha denunciat Homs.

 

 

Barcelona, 3 d’agost de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: