El PDeCAT denuncia els problemes d’incivisme i de degradació de l’entorn que pateixen els veïns del Turó de la Rovira

 

5a47d1fa-1684-494e-b40e-dd3c44abe05b.jpg

 

La regidora alerta que la situació d’incivisme, convivència i degradació que pateix el Turó de la Rovira es produeixen també a altres zones del districte i exigeix al govern que prengui mesures

 

La regidora del Grup Municipal del PDeCAT adscrita a Horta-Guinardó, Maite Fandos, denuncia els problemes d’incivisme i de degradació de l’entorn que pateixen els veïns del Turó de la Rovira. Fandos alerta que els problemes d’incivisme, convivència i degradació que pateix el Turó de la Rovira es produeixen també a altres zones del districte i reclama solucions al govern d’Ada Colau.

 

Maite Fands ha explicat que durant el mandat de l’alcalde Xavier Trias es van millorar els accessos, netejar els entorns, rehabilitar els itineraris del Turó i es van museïtzar les Bateries Antiaèries. El Turó de la Rovira s’ha convertit en un indret molt visitat de dia, però també de nit, quan molta gent puja al Turó amb begudes alcohòliques sense cap control, i ara, a la zona també hi ha llauners que venen allà mateix begudes.

 

Des de fa un temps a aquest espai s’hi donen problemes greus d’incivisme, amb baralles i, fins i tot, fa unes setmanes es va incendiar el vehicle d’un veí que hagués pogut acabar en tragèdia perquè el vehicle es troba al pati del mateix habitatge. També hi ha una evident degradació de l’entorn, manca de manteniment i cada cop hi ha més grafits que degraden l’espai sense que l’Ajuntament prengui cap mesura. “Tots aquests fets han provocat les queixes dels veïns”, ha denunciat Fandos.

 

La regidora ha assenyalat que aquest espai “és una zona museística que cal protegir i preservar” i ha recordat que en el passat mandat hi havia vigilància nocturna, tota la nit; agents cívics durant les tardes i patrullatge diari de la Guàrdia Urbana. El govern actual, davant les queixes, ha pres alguna mesura –com  posar agents cívics els caps de setmana fins a les 2h de la matinada, però els incidents més greus sempre s’han produït més tard- però del tot insuficient per acabar amb la problemàtica que es viu al Turó.

 

Fandos ha recordat que el Turó de la Rovira forma part del PGM dels Tres Turons, que el govern Colau vol executar i que implica que tots aquests veïns siguin expropiats i marxin de les seves cases per convertir tota la zona en un Parc; i ha afegit “des del PDeCAT sempre hem apostat per un parc mixt on puguin conviure les cases i el verd del parc, els espais museístics, i els veïns viuen amb incertesa per si s’activen les expropiacions.

 

La regidora ha alertat que els problemes d’incivisme, convivència i degradació que pateix el Turó de la Rovira no s’estan produint però només en aquí, sinó que altres zones molt tranquil·les del districte estan sent objecte de queixes per part dels veïns, que han exposat les seves preocupacions en diversos consells de barri. Així espais fins fa ben poc tranquils, com la Plaça Salvador Riera, al barri del Guinardó, ha generat recollida de signatures i moltes queixes veïnals per brutícia, baralles i problemes greus de seguretat -s’ha detectat tràfic de drogues i menors que dormen en els entorns de la plaça, als jardins Frederica Montseny-. També problemes de convivència al barri de Sant Genís entre veïns i els okupes de Can Safont. Malgrat les peticions de veïns i de grups municipals per tal que l’Ajuntament actués, el govern municipal es manté al marge al·legant que és una okupació en un espai privat.

 

“Reclamem al govern del districte, i de la ciutat, que actuï, amb més recursos, més presència policial, més efectius de neteja. La degradació i l’incivisme afecten la convivència i augmenten la percepció d’inseguretat dels veïns i veïnes i cal que l’executiu prengui mesures ”, ha finalitzat Fandos.

 

 

Barcelona, 2 d’agost de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: