Neus Munté lamenta la manca de voluntat política del govern Colau per tirar endavant reformes als Mercats Municipals de Barcelona

Mercats.jpg

El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias; i la candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté, reclamen a l’executiu municipal un calendari actualitzat i acurat de l’estat d’execució de les obres de remodelació d’aquests equipaments

 

La candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté, ha lamentat la manca de voluntat política del govern d’Ada Colau per tirar endavant reformes als Mercats Municipals de Barcelona. El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias; i l’alcaldable del PDeCAT reclamen a l’executiu municipal un calendari actualitzat i acurat de l’estat d’execució de les obres de remodelació d’aquests equipaments perquè els retards comporten molts perjudicis, no només pels paradistes, sinó també pel comerç de la zona on es troben els mercats.

 

El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias; la candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté; i el regidor responsable de Mercats, Raimond Blasi, acompanyats de consellers municipals del districte i d’àmbit del PDeCAT, han visitat aquest matí el Mercat d’Horta, pendent de remodelació. Abans de reunir-se amb la junta del mercat han ofert declaracions als mitjans de comunicació. “Estem aquí per donar suport als paradistes del Mercat que espera la seva remodelació”, ha dit Trias, que ha assenyalat que el pla de remodelació de Mercats sempre ha estat un referent però durant aquest mandat “s’aturarà i es retarda tot; i el temps és competitivitat”. A parer de Trias cal creure en els mercats, en el seu paper cohesionador de barri, tenir un pla i que es complexi. “Però al govern no li quadren els números,  no gestiona bé, el que fa és  retardar inversions i això és un desastre”, ha dit.

 

La candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté, ha assenyalat que “estem aquí per escoltar les necessitats i els plantejaments dels paradistes, i per recolzar la necessitat de remodelació del mercat, que el posi al dia i el faci competitiu”. Aquesta remodelació, ha explicat, ha d’anar en la línia de les remodelacions de mercats que en l’anterior mandat es va tirar endavant “perquè hi havia una aposta decidida per la xarxa de mercats de Barcelona, que és referent i volem que ho segueixi sent”.

 

Munté s’ha mostrat crítica amb l’alentiment i la nul·la voluntat política del govern d’Ada Colau de tirar endavant reformes d’altres mercats, com el de l’Abaceria, que ha patit un retard considerable en el trasllat a la seu provisional i les obres del nou mercat s’endarreriran  sembla ser fins l’any 2021. “No hi podem estar d’acord perquè comporta molts perjudicis, no només pels paradistes també pel comerç de la zona”, ha assenyalat, i ha citat altres mercats que estan patint aturades, com el Mercat de la Vall d’Hebron, el de sant Andreu o el del Bon Pastor. “Hi ha una aturada de les obres de remodelació però també hi ha inexistència d’un calendari d’execució de les obres. Reclamem aquest calendari acurat i actualitzat per saber l’estat d’execució d’unes obres que són molt necessàries”, ha reclamat.

 

Munté ha retret que, per part de l’executiu que encapçala Ada Colau, “no hi ha voluntat política en relació a la millora de la xarxa de mercats, han davallat els recursos. No hi creuen i els han posat en situació crítica”. “Reclamem un calendari creïble per l’execució de les  obres, i que s’executin les obres pendents, sense més dilacions,  i que les retallades no confirmades però si existents a la ciutat no facin patir encara més els mercats. Farem costat als paradistes”, ha conclòs.

 

 

 

 

 

 

Barcelona, 25 de juliol de 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: