L’Ajuntament recorda les víctimes dels atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils i es declara ferm en la defensa de les llibertats, la pau i els Drets Humans

El Consell Plenari de l’Ajuntament ha aprovat una Declaració Institucional, impulsada pel Grup del PDeCAT,  que agraeix la resposta ciutadana i dels cossos de seguretat i emergència, així com la solidaritat internacional, i que inclou un reconeixement especial pel comissari Trapero i el conseller Forn

 

El Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha impulsat l’aprovació d’una Declaració Institucional, amb la signatura dels grups municipals de PDeCAT, BComú, ERC, PSC, CUP i els dos regidors no adscrits i que ha llegit el portaveu Jaume Ciurana, que recorda les víctimes i familiars dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils i amb la qual la capital catalana es declara ferm en la defensa de les llibertats, la pau i els Drets Humans. El Consell Plenari de l’Ajuntament ha aprovat una iniciativa que agraeix la resposta ciutadana i dels cossos de seguretat i emergència, així com la solidaritat internacional, i que inclou un reconeixement especial pel comissari Josep Lluís Trapero i el conseller Joaquim Forn.

 

En l’exposició de motius, el text acordat recull que els passats 17 i 18 d’agost del 2017 Barcelona i Cambrils van patir l’atac terrorista més gran viscut a Catalunya en el que duem de segle. En nom de la irracionalitat es va segar la vida de 16 persones i es van ferir a més de 150 persones, destrossant a desenes de famílies i intentant terroritzar a tota una ciutat i un país. Però la resposta dels ciutadans i ciutadanes va ser exemplar, els quals van demostrar una valentia, una solidaritat i una fermesa en la defensa dels nostres valors fora de tota mida. Com també va ser exemplar la resposta dels cossos de seguretat i d’emergències, els quals van saber donar una sòlida i ràpida resposta als atacs terroristes, desactivant la cèl·lula abans que aquesta pogués continuar atacant.

 

D’aquells dies foscos i durs la ciutat de Barcelona conserva records molt dolorosos que mai haurà d’oblidar, però també conserva els records de la solidaritat, de la feina ben feta, de com es va saber reaccionar d’una manera bona i justa. Tothom va saber estar a l’alçada de les circumstàncies.

 

I per tal d’agrair a tothom i demostrar el que sent la ciutat de Barcelona, el Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la següent:

 

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

 

PRIMER. L’Ajuntament de Barcelona vol demostrar de nou el seu suport i escalf als familiars de les setze víctimes de l’atemptat del 17 d’agost del 2017 i als més de 150 ferits i els seus familiars. L’Ajuntament de Barcelona sempre estarà amb ells i el seu record serà sempre un al·licient per continuar lluitant per la pau i la llibertat.

SEGON. L’Ajuntament de Barcelona continuarà ferm en la defensa de les llibertats, de la pau i dels Drets Humans i sense rendir-se davant els totalitarismes de qualsevol mena.

TERCER. L’Ajuntament de Barcelona vol tornar a agrair tot el suport i estima que ha rebut durant aquest últim any d’arreu del món. Barcelona mai oblidarà a tots els que ens han acompanyat en el dolor i ens l’han alleugerit.

QUART. L’Ajuntament de Barcelona vol mostrar l’orgull que sent pels barcelonins i barcelonines, per com van saber reaccionar exemplarment davant del terror, per la valentia i la solidaritat mostrades en aquells dies tan foscos i durs.

CINQUÉ. L’Ajuntament de Barcelona agraeix de nou la feina duta a terme aquells dies per les forces de seguretat (Mossos d’Esquadra Guàrdia Urbana) i els Serveis d’Emergències Mèdiques, i agraeix especialment la bona tasca duta a terme pel Major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero i pel Molt Honorable Conseller d’Interior Joaquim Forn.

 

 

Barcelona, 20 de juliol de 2018

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: