El PDeCAT reclama al Govern Colau l’elaboració d’un pla específic per a motocicletes i ciclomotors a Barcelona

 

Ciurana roda.jpg

 

El portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha presentat la proposició que ho demana i que el seu grup defensarà al Plenari del Consell Municipal on també es preguntarà a l’alcaldessa quin és el seu capteniment sobre els assentaments irregulars a Barcelona, que han augmentat els darrers anys

 

Divendres se celebrarà també un Consell Plenari Extraordinari per aclarir les retallades del govern Colau; a parer del portaveu s’ha arribat a aquesta situació per la incapacitat de gestió de l’executiu i per la seva voluntat d’ocultació

 

El Grup del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona reclama al Govern d’Ada Colau que elabori un pla específic per a motocicletes i ciclomotors a la capital catalana. El portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha presentat la proposició que ho demana i que el seu grup defensarà al Plenari del Consell Municipal del proper divendres, on també preguntarà a l’alcaldessa quin és el seu capteniment sobre els assentaments irregulars a Barcelona, que han augmentat els darrers anys. Divendres se celebrarà també un Consell Plenari Extraordinari per aclarir les retallades del govern Colau, a parer del portaveu Ciurana s’ha arribat a aquesta situació per la incapacitat de gestió de l’executiu i per la voluntat d’ocultació.

 

Jaume Ciurana ha ofert aquest matí una roda de premsa per a presentar les iniciatives que el seu grup defensarà en el Consell Plenari del proper divendres (vegeu document adjunt). Novament, ha començat la seva intervenció recordant que vivim una situació “d’anormalitat institucional”, amb presos polítics i exiliats. El portaveu ha explicat que ahir mateix va poder visitar els presos al Centre Penitenciari de Lledoners i ha afirmat: “no us volem a prop, us volem a casa i lliures”.

 

El portaveu ha explicat que, abans del Consell Plenari ordinari, se celebrarà un Consell Plenari Extraordinari per aclarir les retallades del govern Colau i lamentar la seva manca de previsió i transparència. Sobre la celebració d’aquest plenari, Ciurana ha afirmat que “estem a favor de tot allò que signifiqui donar explicacions”. A parer del portaveu s’ha arribat a aquesta situació per la incapacitat de gestió del govern d’Ada Colau,  “no és el mateix fer ajustaments en un cicle econòmic negatiu que en un positiu” i per la “voluntat d’ocultació” de l’executiu municipal.

 

A la sessió ordinària el PDeCAT defensarà una proposició que acorda: “Instar al Govern Municipal a elaborar un pla específic per a motocicletes i ciclomotors que tingui els següents objectius estratègics:

 

  1. Liderar la transició cap a l’electrificació de la flota de vehicles a motor de dues rodes.
  2. Dissenyar el model de regulació del “sharing” d’aquests vehicles .
  3. Impulsar la formació i informació a la ciutadania sobre la normativa municipal que afecta a les motos i ciclomotors.
  4. Impulsar una campanya que promogui el civisme i la disciplina per part dels usuaris d’aquests vehicles.
  5. Que promogui la convivència pacífica i l’equilibri entre els diferents modes de transport de Barcelona.
  6. Que reculli el conjunt d’inversions necessàries per millorar la seguretat viària dels usuaris d’aquest tipus de transport.
  7. Que proposi alternatives reals d’aparcament per aquests tipus de vehicles.
  8. Instar al govern a presentar, en el termini d’un, més un conjunt de mesures que donin resposta immediata i real a les necessitats d’aparcament dels vehicles a motor de dues rodes i que representa el 30% de la mobilitat de la ciutat”.

 

Barcelona té un parc de 280.000 motocicletes i ciclomotors, que suposa el 30% del total de la ciutat, “però l’Ajuntament no sap com donar resposta satisfactòria al que és una virtut, ja que tothom coincideix en què el volum de motocicletes que circulen per la cuitat alleugereix el trànsit. Cal abordar-ho de manera integral”, ha dit Ciurana.

 

El portaveu del PDeCAT ha explicat que la pregunta adreçada a l’alcaldessa, que formularà el president del grup Xavier Trias, demana: “Quin és el capteniment de l’Alcaldessa sobre els assentaments irregulars existents a la ciutat de Barcelona?”.

Hi ha hagut un increment important dels assentaments irregulars i de les persones que hi viuen”. Segons dades de l’Ajuntament de Barcelona, des del 2015 fins enguany hi ha hagut un augment del 46% del nombre d’assentaments irregulars a la ciutat de Barcelona, passant de 48 el 2015 a 73 aquest 2018, amb unes 536 persones vivint en situació de barraquisme. El portaveu ha assenyalat que el principal nucli d’assentaments irregulars esta a un solar municipal a la plaça de les Glòries.  “Volem saber què pensa fer el govern i quines mesures socials es pensen aplicar, ha reclamat Ciurana recordat que amb “l’acció decidia del govern Trias els assentaments van disminuir”.

 

Maite Fandos presentarà un prec que reclama que “el Govern Municipal de l’Ajuntament de Barcelona treballi conjuntament amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), les federacions vinculades als esports nàutics i el mar i el Club Patí Vela Barcelona, el futur del Moll de la Marina i el Port Olímpic”.

 

El portaveu ha explicat també que s’està negociant l’aprovació d’una Declaració  Institucional, amb la voluntat d’incorporar esmenes si els grups ho volen, per expressar de nou el seu suport i escalf als familiars de les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost del 2017 i que acorda:

 

PRIMER. L’Ajuntament de Barcelona expressa de nou el seu suport i escalf als familiars de les setze víctimes de l’atemptat del 17 d’agost del 2017 i als més de 150 ferits. La ciutat de Barcelona sempre estarà amb ells i el seu record serà sempre un estímul per continuar lluitant per la pau i la llibertat.

 

SEGON. La ciutat de Barcelona continuarà lluitant i defensant les llibertats de tots els ciutadans sense por, sense rendir-se davant dels totalitarismes de qualsevol mena que ens voldrien agenollats davant dels seus projectes totalitaris. Barcelona no es rendirà per molt que l’ataquin, Barcelona continuarà sent ferma en la defensa de les llibertats, de la pau i els drets humans.

 

TERCER. El Plenari del Consell Municipal agraeix, de nou, tot el suport i estima que ha rebut durant aquest últim any d’arreu del món. Barcelona mai oblidarà a tots els que ens han acompanyat en el dolor i ens l’han alleugerit.

 

QUART. l’Ajuntament de Barcelona reconeix la valentia i la solidaritat mostrades pels barcelonins/es en aquells dies tan foscos i durs i expressa el seu orgull perquè el terror no els ha pogut doblegar en la defensa del que creuen just i bo.

 

CINQUÉ. Barcelona agraeix  de nou la feina feta aquells dies per les forces de seguretat (Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana) i els Serveis d’Emergències Mèdiques, i especialment el lideratge del Major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero i del Molt Honorable Conseller d’Interior Joaquim Forn.

 

 

Barcelona, 17 de juliol de 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: