Recasens: “La conclusió de la Comissió d’estudi de la situació econòmica de Barcelona és que hi ha desafecció dels sectors econòmics i socials envers el govern”

REcasens comissió.jpg

La Comissió d’estudi de la situació econòmica de Barcelona ha celebrat avui la seva darrera sessió per aprovar les conclusions que s’elevaran al plenari

 

Recasens demana al govern Colau que cregui en les propostes avui aprovades i les doti de pressupost, tot i que recorda que algunes no necessiten dotació econòmica, només compromís per aplicar-les

 

Sònia Recasens afirmat que “la conclusió de la Comissió d’estudi de la situació econòmica de Barcelona és que hi ha desafecció dels sectors econòmics i socials de la ciutat envers el govern”. Avui s’ha reunit, amb la presidència de la regidora Sònia Recasens, la Comissió no permanent d’estudi de la situació econòmica de Barcelona per debatre i aprovar la proposta de mesures extraordinàries de suport als sectors econòmics afectats sorgides dels treballs duts a terme per la comissió. La portaveu adjunta del PDeCAT demana al govern Colau que cregui en les propostes avui aprovades i les doti de pressupost, tot i que recorda que algunes no necessiten dotació econòmica, només compromís per aplicar-les.

 

Com a presidenta de la comissió, Recasens ha explicat que la d’avui ha estat la darrera reunió de la comissió, que es va crear a proposta del grup del PSC, el novembre de 2017 i es va constituir el març d’enguany. Després de cinc reunions sectorials, en que s’han abordat temes com el Comerç, restauració, moda i venda i mercats ambulants; el Turisme; la Promoció internacional, emprenedoria, autònoms i mercat laboral; l’Impacte econòmic de mesures urbanístiques (PEUAT, moratòries, plans d’usos i llicències); i Fiscalitat, avui se celebra la darrera per aprovar la proposta que elevarà al Consell Plenari, del proper divendres 20 de juliol.

 

Recasens, en nom dels membres de la Comissió, ha expressat “l’agraïment profund” a tots els compareixents, 64, la seva assistència, “hem après molt, escoltant diverses visions dels problemes que té la ciutat”. La regidora ha destacat també que després de les diverses reunions s’ha assolit un bon consens amb els grups municipals i s’ha mostrat esperançada que, en el que queda de mandat, les propostes acordades podran tirar endavant amb la dotació pressupostària corresponent i ha afegit que no totes necessiten de fiançament per poder-se aplicar.

 

Recasens ha explicat que hi ha hagut tres temes: les polítiques de mobilitat a la ciutat i la seva afectació sobre l’activitat econòmica, el pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT), i els horaris comercials; en els que hi ha hagut “massa diversitat entre els grups i es va decidir, de manera conjunta, no incloure’ls en el conjunt de propostes per no espatllar el consens i remetre’ns a les actes on queda reflectida l’opinió dels experts que han comparegut”.

 

Com a regidora PDeCAT, ha tornat a agraït de nou als compareixents les seves aportacions i ha afirmat que del conjunt de les sessions “la conclusió que ha anat traspuant de manera transversal és que hi ha certa desafecció i malestar dels sectors econòmics i socials de la ciutat”. Recasens ha destacat que el document inclou bones mesures, moltes no requereixen grans plans estratègics, i algunes ni sols dotació pressupostària, com, per exemple aplicar estrictament  l’ordenança de civisme quan calgui i on calgui. “És problema de tenir-ho clar o no, hi ha problemes que els sectors ens han dit que els afecta el seu dia a dia i cal entomar-ho”.

 

La portaveu adjunta ha finalitzat la seva intervenció dirigint-se al govern, i en un moment en que es parla de la  situació econòmica de l’Ajuntament i una possible retallades d’inversions i despeses en baixar els ingressos previstos, ha demanat “transparència i que es creguin les propostes que avui s’han aprovat”.

 

 

 

 

Barcelona, 13 de juliol de 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: