El PDeCAT avisa Colau que la mala gestió provoca retallades i patiment a les famílies i li exigeix transparència sobre els desviaments pressupostaris

WhatsApp Image 2018-07-12 at 12.37.36

La portaveu adjunta del grup, Sònia Recasens, alerta que “preservar la solvència de l’Ajuntament és la garantia de l’execució de les polítiques socials a Barcelona,  per tant, molt de compte a jugar-hi”

La portaveu adjunta del Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament, Sònia Recasens, ha avisat avui el Govern de l’alcaldessa Ada Colau que la mala gestió en l’economia del consistori provoca retallades i patiment a les famílies i li ha exigit el màxim de transparència sobre els desviaments pressupostaris que es puguin estar donant. Sònia Recasens ha alertat que “preservar la solvència de l’Ajuntament és la garantia de l’execució de les polítiques socials a Barcelona,  per tant, molt de compte a jugar-hi”.

En roda de premsa aquest matí per presentar el document de conclusions de la Comissió sobre l’estudi de la situació econòmica de Barcelona, que ha presidit, i que tancarà la seva feina demà divendres, Sònia Recasens ha hagut de respondre a les preguntes dels periodistes sobre la polèmica desfermada en relació a la situació econòmica de l’Ajuntament i una possible “reprogramació d’inversions i despeses en baixar els ingressos previstos.

Recasens ha exigit “transparència al Govern. No hi ha pitjor imatge per contribuir a la desafecció amb la política que els ciutadans vegin en els seus referents al capdavant de les administracions que en coses tan bàsiques i decisives com l’execució del pressupost, en la gestió del que lliurem en forma d’impostos i que es distribueixen en serveis i benestar, hi hagi mentida, poca transparència o obscuritat”. “Exigim transparència i claredat. No es pot jugar amb les polítiques socials de la ciutat. Serem exigents, i inflexibles, i volem arribar fins al final”, ha reblat Recasens.

A parer de la regidora d’economia del grup del PDeCAT, “es veu clarament que hi ha hagut un error de pressupost”, i ha recordat que quan el govern va fer lliurament als grups la setmana passada de les dades sobre execució de pressupost amb data maig de 2018, ja incloïa una desviació pressupostària: els ingressos s’executen a la baixa, i les despeses s’executen a l’alça. “Quan passa això no cal ser un crack de les finances per a constatar que tens un ‘gap’. Aquí hi ha un problema”, ha dit Recasens. Les dades de l’informe del Govern a maig de 2018 indiquen que els ingressos disminueixen en 150 milions respecte les previsions; i les despeses han augmentat en 67 milions respecte les previsions. Pel que fa als ingressos, hi ha una reducció de 100 milions que són els ingressos per l’IBI, però que es recaptaran al juny perquè s’han canviat les dates en que es giren els rebuts per no coincidir amb l’Impost de Vehicles, que ja es cobra el maig, i afavorir les famílies. “Nosaltres ja ho havíem detectat”, ha dit Recasens, “i enteníem que era el resultat del canvi de calendari. Però continua havent una desviació de 50 milions d’euros. I continua havent 67 milions d’excés de despesa. Són uns cent milions i escaig d’euros de desviació, que curiosament coincideixen amb els 107 milions de retallades que denuncia el PSC”.

Recasens ha explicat que ja havia denunciat que existeix una desviació important en el pressupost d’ingressos per plusvàlua. El pressupost de 2017 va incloure 172 milions per la plusvàlua;  i el pressupost de 2018 inclou 230 milions d’ingrés per plusvàlua. “Si ja sabien que caurien 40 milions a causa de la sentència sobre plusvàlues negatives, perquè pressuposten fins a 230 milions d’euros pel 2018? Per què inflen els ingressos? Per poder gastar més? No quadra res, ja se sabia que les transaccions immobiliàries anaven a la baixa…”, ha dit

A parer de la regidora del Grup Demòcrata, el Govern Colau “ha pressupostat els ingressos a l’alça per poder gastar més, i ara s’adonen que no poden fer dèficit, perquè per llei no és possible. Res de “reprogramacions”…, quan ets a 10 mesos d’acabar el mandat no hi ha reprogramacions…, aquí el que hi ha són retallades per quadrar el pressupost”. “Estem a finals de mandat i les coses s’han de dir pel seu nom, aquí el que hi ha és una retallada del pressupost i els exigim que ens donin detall d’on l’estan aplicant”, ha insistit Recasens.

Per Sònia Recasens, “la mala gestió afecta a benestar de les persones i al patiment de les famílies. La mala gestió vol dir retallades. I les retallades volen dir patiment de les famílies. Preservar la solvència d’aquesta institució és la garantia de l’execució de les polítiques socials a Barcelona per tant, molt de compte amb jugar amb la solvència de l’Ajuntament.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: