Recasens expressa la seva satisfacció per la feina de la Comissió no permanent d’estudi de la situació econòmica de Barcelona i confia que les mesures proposades s’apliquin

WhatsApp Image 2018-07-12 at 12.03.40

La presidenta de la Comissió agraeix la feina feta al llarg d’aquestes sessions al vicepresident Agustí Colom, a tots els grups municipals “per teixir complicitats i consensos” i a tots els compareixents, 64 en total, “per enriquir les propostes amb molt talent, professionalitat i sinceritat”

 

La regidora assenyala que al llarg de les sessions de treball ha quedat palès que hi ha malestar i desafecció entre els sectors econòmics i socials de la ciutat i el govern d’Ada Colau

 

Sònia Recasens ha expressat aquest matí la seva satisfacció per la feina de la Comissió no permanent d’estudi de la situació econòmica de Barcelona i confia que les mesures proposades s’apliquin. Sònia Recasens, en qualitat de presidenta de la Comissió, ha presentat aquest matí la proposta de mesures extraordinàries de suport als sectors econòmics afectats sorgides dels treballs duts a terme per la comissió. Recasens ha agraït la feina feta al llarg d’aquestes sessions al vicepresident de la comissió Agustí Colom, a tots els grups municipals “per teixir complicitats i consensos” i a tots els compareixents, 64 en total, “per enriquir les propostes amb molt talent, professionalitat i sinceritat”. La regidora assenyala que al llarg de les sessions de treball ha quedat palès que hi ha malestar i desafecció entre els sectors econòmics i socials de la ciutat i el govern d’Ada Colau.

En total s’hauran celebrat 7 sessions, la primera de constitució, cinc temàtiques i demà tindrà lloc la sessió de conclusions, que debatrà i aprovarà la proposta que elevarà al Consell Plenari, del proper divendres 20 de juliol, d’aprovació de 149 mesures d’acció, amb el compromís d’aplicar-les i amb l’esperança que  tinguin el corresponent suport pressupostari. “Hi ha acord amb els grups municipals, menys la CUP que no ha participat en les conclusions, per impulsar aquestes mesures i esperem que tinguin continuïtat al proper mandat,  quan esperem que hi hagi un canvi de govern”, ha dit.

Recasens ha explicat que hi ha hagut tres temes: les polítiques de mobilitat a la ciutat i la seva afectació sobre l’activitat econòmica, el pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT), i els horaris comercials; en els que hi ha hagut “desavinences evidents entre els grups municipals que no ha permès un acord però per no invalidar el conjunt de la feina feta, ens remetem a les actes dels diferents intervinents en les compareixences”.

La regidora ha explicat que, al llarg de les sessions, entre els compareixents ha quedat palès que “hi ha malestar i desafecció entre els sectors econòmics i socials de la ciutat i el govern d’Ada Colau, ja que les polítiques han estat equivocades i s’ha demanat un canvi de rumb”. “Cal passar de la inacció a l’acció”, ha assenyalat.  Recasens ha expressat la seva “satisfacció per la feina feta i per arribar al final del camí de la comissió, que serà al proper Consell Plenari, amb l’esperança que es doti pressupostàriament les mesures i puguin tirar endavant”.

D’entre les 149 mesures d’acció, Recasens n’ha destacat algunes de les diferents sessions, com:

COMERÇ, RESTAURACIÓ, MODA I VENDA I MERCATS AMBULANTS

–          Continuar impulsant, amb un acord públic i privat, la marca Barcelona a Europa i al món, i també al conjunt de l’estat.

–          L’aplicació de l’ordenança de terrasses ha de ser un element de convivència amb els veïns i l’entorn; alhora que ha de promoure la creació d’ocupació de qualitat.

–          Millorar els tràmits, agilitzant els permisos, llicències i altres gestions administratives vinculades a l’obertura de noves empreses a la ciutat amb l’objectiu de reduir el temps entre que aquests s’inicien i es pot iniciar de forma efectiva l’activitat. Oferir suport i ajuda sota el concepte d’una administració propera al ciutadà.

–          Reiterar que la venda ambulant de productes il•legals no està autoritzada en cap espai de la ciutat i que l’Ajuntament treballarà amb els diferents cossos policials per mantenir i intensificar a l’estiu els operatius per abordar aquest fenomen.

–          El Govern Municipal continuarà consolidant les Fires de Nadal a la ciutat de Barcelona i la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social iniciada l’any 2012 mitjançant la Fira d’Economia Social i Consum Responsable, i revisarà la proposta artística-cultural per a la campanya de Nadal 2018-2019 a Plaça Catalunya, perquè incentivi el comerç de proximitat i sigui un reclam per a les famílies perquè puguin gaudir de moments màgics, plens d’il•lusió i que fomenti els valors de l’amistat, la bondat, l’amabilitat, la tendresa, la pau, l’harmonia, la natura i la família, tant per als petits com per als grans, propis dels dies de Nadal.

–          Aplicar estrictament l’ordenança de civisme quan calgui i on calgui.

TURISME

–          Continuar intensificant els recursos corresponents a lluitar contra la il·legalitat en l’allotjament turístic i el control mitjançant l’augment del nombre d’inspeccions.

–          Redactar i portar a aprovació l’ordenança municipal de guiatge turístic, fent que el decàleg de bones pràctiques en el guiatge sigui d’obligat compliment.

–          A partir de l’anàlisi del sistema fiscal existent, plantejar la viabilitat d’introduir noves taxes en l’àmbit turístic de la ciutat, especialment a aquelles activitats vinculades a un ús intensiu i lucratiu de l’espai públic.

PROMOCIÓ INTERNACIONAL, EMPRENEDORIA, AUTÒNOMS I MERCAT LABORAL

–          Sol·licitar al CESB que abordés un altre estudi, en acabar el dictamen sobre el salari de ciutat, i com a element de continuïtat,  sobre com abordar la millora de la qualitat de l’ocupació a Barcelona (establiment d’un sistema d’indicadors, mesures a prendre, reconeixements a empreses…) per fomentar la qualitat a l’ocupació.

FISCALITAT

IBI.

–          Es proposa crear una taula per aconseguir un pacte de ciutat sobre l’afectació de la nova ponència cadastral i l’aplicació de les bonificacions per topalls, per tenir una visió de futur per saber cap on anem per no trobar-nos en una situació futura no desitjada ni prevista.

El Plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona va acordar el mes de novembre de 2017 una proposta impulsada pel grup del PSC que reclamava la creació d’una Comissió no permanent d’estudi per analitzar la situació econòmica actual de Barcelona i proposar mesures extraordinàries de suport als sectors econòmics afectats, com el comerç, els autònoms, la restauració, impulsar la revisió o modificació del PEUAT, la promoció turística i la modificació de l’Ordenança de Terrasses. Aquesta proposta es va aprovar amb l’abstenció dels regidors del Govern de Barcelona en Comú. Es va designar la portaveu adjunta del Grup del PDeCAT, Sònia Recasens, com a presidenta,  i com a vicepresident, el regidor de Govern, Agustí Colom. La primera sessió, de constitució, es va celebrar el 19 de març. Demà divendres, 13 de juliol a les 9:30h, se celebrarà la darrera sessió de la comissió per debatre i aprovar aquestes conclusions, que s’hauran d’elevar al Consell Plenari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: