Xavier Trias: “El Govern Colau va rebre un Ajuntament amb situació econòmica envejable i ara, en fase de creixement, fa retallades”

 

 

 

El president del grup del PDeCAT acusa l’executiu municipal de manca de transparència i reclama la convocatòria de la Junta de Portaveus per tal que el govern expliqui clarament els números en caure els ingressos previstos

El President del Grup Municipal del PDeCAT a Barcelona, Xavier Trias, ha denunciat avui que “el Govern actual d’Ada Colau va rebre un Ajuntament amb situació econòmica envejable i ara, en fase de creixement, fa retallades”. Xavier Trias ha acusa l’executiu municipal de manca de transparència i ha reclamat la convocatòria de la Junta de Portaveus del consistori per tal que el govern expliqui clarament els números en caure els ingressos previstos.

El president del grup municipal del PDeCAT, després de les declaracions del primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, per negar que el govern Colau estigui fent retallades, ha afirmat que “tenim els mateixos dubtes, o més grans encara; pensàvem que faria una explicació amb números, però no ha estat així i ens quedem amb el dubte ”. Per a Trias, el govern d’Ada Colau “fa molt de teatre i no sabem quin és el guió, i es posa moltes medalles, però hi ha un problema de manca de transparència”.

Segons Trias, les informacions que han aparegut “no són l’invent d’un grup municipal , és resultat d’una informació interna del propi ajuntament que es fa pública i genera alarma i neguit a molts barris de la ciutat, que poden veure afectades les seves inversions”. Xavier Trias ha denunciat que “el Govern actual d’Ada Colau va rebre un Ajuntament amb situació econòmica envejable i ara, en fase de creixement, fa retallades”.

“Si hi ha menys ingressos s’hauran de fer retallades”, ha dit Trias que, a diferència del govern, evita el terme “reprogramacions” i sí que ha parlat de retallades: “ho dic, perquè a mi, quan era alcalde,  m’ho deien sense fer-ne. He estat 4 anys al govern de la ciutat sense retallar amb una situació econòmica difícil i en plena crisi econòmica”.

A parer de Trias, s’ha arribat a aquesta situació pels errors i la manca de previsió en els ingressos, “quan t’equivoques amb els ingressos acabes fent tonteries, també quan has fet una política d’endarrerir inversions”,  i ha afegit que el govern “no té clara quina és la programació d’inversions, no hi ha PIM ni PAM, i no es veu amb què es gasten els diners”; i ha exigit al govern aclarir “què pagarem i què deixaran per pagar”.

Trias ha reclamat al govern d’Ada Colau que “demostri que fan les coses ben fetes, entenem que en determinats moments es reprogramin inversions. Cal transparència, però aquest govern enganya la gent”. El president del Grup Municipal Demòcrata ha reclamat la convocatòria de la Junta de Portaveus “per tal que el govern expliqui clarament els números, i si els documents que estan apareixen són vells que ens ensenyin els nous”.

Preguntat sobre si el seu grup donarà suport a una petició de convocatòria de Consell Plenari extraordinari, ha dit que hi donarien suport, però ha afegit que, més important que fer un ple, “és que el govern doni explicacions amb llums i taquígrafs per evitar el  grau d’ocultisme i de manca de diàleg molt greu que porta a aquestes situacions”.

Barcelona, 13 de juliol de 2018WhatsApp Image 2018-07-13 at 14.30.33.jpegWhatsApp Image 2018-07-13 at 14.30.33

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: