El PDeCAT impulsa l’aprovació d’una Declaració Institucional de l’Ajuntament de condemna de l’atac al bus turístic i tots els actes vandàlics contra interessos turístics

Captura de pantalla 2018-07-10 a las 18.22.10

La Comissió d’Economia i Hisenda aprova aquesta tarda una moció d’urgència que té el suport del Grup Demòcrata, BComú, ERC, C’S, PSC, PP i els regidors no adscrits i que també es compromet a emprendre totes les accions legals pertinents per denunciar els fets i exigir-ne responsabilitats

El Grup Municipal del PDeCAT a Barcelona ha impulsat l’aprovació avui d’una Declaració Institucional de l’Ajuntament de condemna de l’atac d’ahir al bus turístic al Port Olímpic i, per extensió, de tots els actes vandàlics contra interessos turístics que es produeixin a la capital catalana. La Comissió d’Economia i Hisenda ha aprovat aquesta tarda una moció d’urgència que té el suport del Grup Demòcrata, BComú, ERC, C’S, PSC, PP i els dos regidors no adscrits i que també es compromet a emprendre totes les accions legals pertinents per denunciar els fets i exigir-ne responsabilitats.

En una acció aparentment reivindicativa del col·lectiu Arran, dos joves van irrompre ahir dilluns al matí en un bus turístic de Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) al seu pas pel Port Olímpic, al districte de Sant Martí, i van penjar una bandera i el van omplir de fum en el que es va justificar com una “acció reivindicativa” contra el model de “turisme massiu” que es viu a Barcelona. La majoria dels grups polítics a l’Ajuntament ahir mateix van manifestar de forma pública el seu rebuig i condemna d’aquests fets. El Govern d’Ada Colau i els Comuns, per boca del seu primer tinent d’Alcalde, Gerardo Pisarello, no obstant, va declarar que l’acció es tractava només d’un acte “simbòlic”, amb clara voluntat de minimitzar-lo i restar-li importància.

La portaveu adjunta i regidora d’Economia del Grup Demòcrata, Sònia Recasens, ha promogut l’acord entre tots els grups municipals perquè la Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament aprovi aquesta mateixa tarda formalment, en forma de Moció urgent amb contingut de Declaració Institucional un text de rebuig i condemna de l’atac d’ahir, i de la qual finalment només se n’ha desmarcat la CUP. “Celebrem que el Govern d’Ada Colau, encara que hagi necessitat unes hores per reflexionar, acabi signant una declaració que té l’objectiu de comprometre tots els grups municipals en el rebuig a la turismefòbia i el vandalisme, i en la defensa del civisme, el diàleg i la responsabilitat amb un model de ciutat que tots volem sostenible i de benestar”, ha dit Recasens.

En la justificació de la iniciativa, els grups i regidors signants exposen que “en els darrers anys, des de certs sectors s’ha donat ales a discursos que fomenten la turismefòbia i el rebuig a tot allò relacionat amb l’activitat turística. Això s’ha vist traduït en pintades i cartells en contra del turisme per tota la ciutat, i fins i tot en atacs violents contra busos turístics, hotels i altres negocis relacionats amb els sectors, que ja van motivar la celebració d’una Comissió de Presidència Extraordinària l’estiu de 2017 per tractar aquest fenomen”.

En la seva part dispositiva, la Declaració Institucional, que s’ha llegit just a l’inici de la sessió d’aquesta tarda de la Comissió d’Economia i Hisenda, acorda:

Primer. Manifestar el rebuig i la condemna rotunda a l’atac a un bus turístic a la Vila Olímpica el dia 9 de juliol, i per extensió tots aquells actes vandàlics contra interessos turístics de la ciutat.

Segon. La Comissió d’Economia i Hisenda es compromet  a respondre amb fermesa davant de tot atac contra l’activitat turística, emprenent totes les accions legals pertinents que estiguin al seu abast per tal de denunciar els fets i exigir-ne responsabilitats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: