Jaume Ciurana: “El fracàs del Govern Colau en polítiques d’habitatge ja ha situat l’accés a un pis com el segon gran problema de Barcelona”

Ciurana

El portaveu del grup del PDeCAT a l’Ajuntament destaca que la bona nota que el Baròmetre municipal dóna a l’alcalde Xavier Trias, l’augment d’indecisos que recull, i la percepció que la ciutat es continua degradant situa el projecte que lidera Neus Munté “en el millor camí per assolir la remuntada”

El portaveu del Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament, Jaume Ciurana, ha assegurat avui que “el fracàs del Govern d’Ada Colau en polítiques d’habitatge ja ha situat l’accés a un pis com el segon gran problema de la ciutat de Barcelona”. Jaume Ciurana ha destacat també que la bona nota que el Baròmetre municipal dóna a l’alcalde Xavier Trias, l’augment d’indecisos que recull, i la percepció que la ciutat es continua degradant “situa el projecte que lidera Neus Munté en el millor camí per assolir la remuntada”.

Jaume Ciurana ha fet una primera valoració del Baròmetre semestral, presentat aquest matí pel govern municipal, corresponent al mes de juny de 2018 i que ha consistit en 800 entrevistes telefòniques realitzades entre el 4 i el 14 de juny d’aquest any 2018. El portaveu del Grup Demòcrata ha destacat que l’enquesta està molt supeditada al context polític en què es va realitzar, just en el moment en que s’acabava de constituir el Govern de la Generalitat, després de mesos d’aplicació del 155 a Catalunya, i també immediatament després del triomf de la moció de censura de Pedro Sánchez per fer fora del Govern espanyol Mariano Rajoy i el PP, i que en condiciona els resultats.

El portaveu ha destacat que, segons les dades del Baròmetre, es constata que els ciutadans tenen la percepció majoritària que la ciutat de Barcelona es continua degradant, així un 45,6% d’enquestats consideren que la ciutat està avui pitjor que fa un any, per només un 29,5% que creuen que ha millorat. Ciurana ha recordat que la percepció de que la ciutat havia millorat a finals del mandat de l’alcalde Xavier Trias la tenien un 42% dels enquestats, mentre que ara tot just arriba al 30%. “La ciutadania veu com Barcelona es degrada mes a mes”.

En aquesta ocasió, la pregunta d’actualitat que s’ha introduït a l’enquesta semestral de l’Ajuntament fa referència a l’habitatge. Gairebé un 85 per cent dels enquestats en aquest Baròmetre del mes de juny, asseguren que Barcelona té un problema molt o bastant greu; i quan específicament es demana als ciutadans per quines són les millors maneres d’afrontar-lo per a resoldre’l, les cinc primeres mesures que es citen tenen a veure amb l’acció, competències i determinació del Govern municipal: més regulació, construcció de més habitatge social, impulsar més mesures polítiques, i augmentar el control sobre els pisos turístics i sobre els pisos buits. A parer de Ciurana, “la inacció i el fracàs d’Ada Colau i el seu Govern en matèria de polítiques d’habitatge ha situat l’accés a una llar per viure-hi en el segon gran problema de la ciutat, només per darrera de l’encaix de Catalunya a Espanya, i amb un augment de més de 7,5 punts percentuals”. “I els enquestats, indirectament, fan responsable l’alcaldessa i l’executiu municipal d’aquesta situació en assenyalar les possibles solucions principalment en l’àmbit de les competències del mateix Ajuntament”, ha insistit Ciurana.

El portaveu del Grup Demòcrata ha indicat que “el fet que els dos problemes que de forma majoritària els enquestats assenyalen com a més destacats siguin l’accés a l’habitatge, on el Govern Colau ha fracassat, i l’encaix de Catalunya a Espanya, on els Comuns i l’alcaldessa deliberadament s’han situat en l’equidistància, sense discurs ni proposta, obren l’oportunitat per a que projectes rigorosos, de compromís amb la ciutat de Barcelona i els anhels de la seva gent, i d’esperança i conviccions profundes, com el que lidera Neus Munté assoleixin un suport majoritari l’any que ve”. “L’extraordinària aprovació i puntuació que aconsegueix Xavier Trias, que segueix sent el més ben valorat, amb un 5,4, d’entre els líders municipals, posa de manifest el bon record que la ciutadania manté sobre la feina feta durant l’anterior mandat, i situa el projecte de Neus Munté en el camí de la remuntada a Barcelona, que ja s’està produint”, ha dit Ciurana.

El Grup de PDeCAT també demana als responsables de l’elaboració de l’enquesta municipal facin un esforç més gran per aconseguir que la mostra s’acosti més a la realitat de la ciutat, ja que es mantenen els biaixos enormes entre el record de vot que expressen els enquestats i la realitat dels resultats electorals de maig de 2015.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: